bol.com Partner
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BARRY, Max

AustraliŽ (Melbourne), 18 maart 1973-

 

Bibliografie:

Romans

Lexicon / Max Barry

JENNIFER GOVERNMENT
2004, Houten: Unieboek, Van Holkema & Warendorf, 407pag., ISBN 90-269-8339-5, 1e druk maart 2004
vert.van: Jennifer Government (New York: Doubleday, 2003), vert.uit het Engels: Willeke Lempens, omslagontwerp: Will Immink, omslagfoto: Scott Cunninghamd/Nonstock
De wereld waarin Jennifer Government leeft, wordt beheerst door Amerikaanse bedrijven, op wat achtergebleven gebieden zoals Europa na. In deze wereld is belasting illegaal, heb je als achternaam de naam van het bedrijf waarvoor je werkt, is de politie een beveiligingsfirma, net als de National Riffle Association (NRA), en mag de regering misdaden alleen onderzoeken als ze het slachtoffer een rekening kunnen sturen. Het is werkelijk een paradijs voor aanhangers van de vrije markt.
Hack Nike, uiteraard werkzaam bij Nike, krijgt een contract aangeboden door John Nike en John Nike van de marketingafdeling. Hack denkt een nieuwe functie te krijgen maar helaas voor hem blijkt dat hij vanaf dat moment verplicht is om te zorgen voor wat extra publiciteit voor Nike's nieuwe schoenenlijk, waarvan een paar $2500 kost. Die extra publiciteit bestaat uit... een moord. Radeloos stapt Hack naar de politie, die er doodleuk vanuit gaat dat hij deze klus wil uitbesteden en zij geven de opdracht door aan de NRA.
Als snel wordt Hack gezocht door Jennifer Government, een mooie, stoere agente met een barcode onder haar oog getatoeŽerd. Zij is vastbesloten om John Nike, de baas van de andere John Nike, koste wat het kost op te sluiten...

COMPANY
2007, Houten: Unieboek, Van Holkema & Warendorf, 287pag., 22cm, ISBN 90-269-8588-1, 1e druk
vert.van: Company (New York: Doubleday, 2006), vert.uit het Engels: Ineke van Bronswijk

LEXICON
2014, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 382pag., 24cm, ISBN 978-90-245-6403-3, Paperback, 1e druk
vert.van: Lexicon (2013), vert.uit het Engels: Inge Boesewinkel en Anne-Marieke Buijs
omslagontwerp: Mullholland/DPS, omslagillustratie: Shutterstock
Hou je van honden of katten? Wat is je lievelingskleur? Kies een getal tussen nul en honderd. Hou je van je familie? Waarom heb je het gedaan?
Wil Parke wordt in een wc-ruimte van een vliegveld bruut overmeesterd door twee mannen. Ze stellen hem een reeks vreemde vragen en beweren dat hij de sleutel is tot een geheime strijd waar hij niets van weet, en dat hij 'immuun' is. Straatschoffie Emily Ruff wordt gerecruteerd door een exclusieve school waar leerlingen les krijgen in overtuigingskracht. Ze leren woorden te gebruiken als wapens. De besten worden 'dichters' en gaan werken voor een sinistere organisatie. Al snel is Emily het grootste talent - totdat ze een catastrofale fout maakt: ze wordt verliefd.

Links

www.maxbarry.com

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ