Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BARTLETT, Alicia Giménez

Spanje, 1951-
 

Bibliografie:

Series

Inspecteur Petra Delicado

Hondsdagen / Alicia Giménez Bartlett Harteloos / Alicia Giménez Bartlett

HONDSDAGEN
2008, Amsterdam: De Boekerij, 318pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5131-8, 1e druk september 2008
vert.van: Día de Perros (Barcelona: Planeta, 1997), vert.uit het Spaans: Elly Bovée e.a.
Inspecteur Petra Delicado krijgt te maken met een wel heel ongewone getuige: een nerveuze hond. Er zit voor haar niets anders op dan het dier in huis te nemen omdat hij het enige aanknopingspunt is in het onderzoek naar de moord op een zwerver die met een drugszaak in verband wordt gebracht, maar die uiteindelijk betrokken blijkt te zijn bij de illegale handel in rashonden. Tijdens het onderzoek, dat steeds meer duistere kanten krijgt, merken Petra Delicado en haar collega Fermin Garzon echter dat hun opsporingsmethoden nogal verschillen.

HARTELOOS
2009, Amsterdam: De Boekerij, 320pag., 22cm, ISBN 978-90-225-4995-7, 1e druk november 2009
vert.van: Un Barco Cargado de Arroz (Barcelona: Planeta, 2004), vert.uit het Spaans: Ilona van der Werff-Nieuweboer en Felicitas van Wijk-Gertenaar
omslagontwerp: marliesvisser.nl, omslagbeeld: marliesvisser.nl
Als in een park het lijk van een dakloze is gevonden en een getuige beweert dat skinheads de oude man in elkaar hebben geslagen, lijkt er geen diepgaand politieonderzoek nodig te zijn. Alleen de identiteit van het slachtoffer moet nog worden vastgesteld. Maar inspecteur Petra Delicado gelooft niet in de skinheadtheorie. De honkbalknuppel die bij het lichaam is gevonden verklaart niet waarom de man een schotwond in zijn hoofd heeft. En de spiksplinternieuwe laarzen die het slachtoffer draagt lijken ook niet helemaal in het beeld van een zwerver te passen.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ