bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BEER, Nico de

Nederland (Tilburg), 1958-

 

Bibliografie:

Romans

ZWALUWEN
1998, Assen: Servo,
Een roman over het opgroeien van een gevoelige jongen in een gezin waar geen woorden worden verspild. Het boerenleven vr de algehele mechanisatie, een jeugd in een dorp in de jaren zestig. Autobiografisch van aard, zoals menig ander debuut.

OVERTOCHT NAAR ZWEDEN
2003, Assen: Servo, 288pag., ISBN 90-5786-836-9
Een vluchtige ontmoeting met een jonge Zweed op een veerboot doet de 18-jarige Tonia Malibovic besluiten om haar sombere leven in Estland ten tijde van de Sovjet-Unie te ontvluchten in ruil voor een betere toekomst in Zweden. Haar banden met haar vaderland verbreekt ze volledig. In Stockholm bouwt ze een nieuw leven op. De jaren verstrijken en ze leidt een onbekommerd bestaan, totdat een brief haar sommeert terug te keren naar Estland. Twee van haar kinderen vergezellen haar op haar reis. Op 27 september 1994 schepen ze zich in Tallinn in voor de terugreis naar Stockholm aan boord van de veerboot Estonia. Een veerboot brengt Tonia in zijn leven en een veerboot rukt haar er weer uit weg. Behalve met het verlies van zijn vrouw en zijn twee dochtertjes worstelt Carl Hansson met zijn eigen verleden, dat hij altijd voor zijn vrouw verborgen heeft weten te houden. Zijn zoon probeert het mysterie van Tonia's leven in Estland te ontrafelen.

DE LAATSTE SCHAKEL
2007, Assen: Servo, 180pag., ISBN 978-90-5786-059-1, 1e druk maart 2007
In De laatste schakel verhaalt Nico de Beer over een jonge collega, nog maar amper zes maanden in dienst op de school waar de 46-jarige Paul Wildackers werkt, die binnen de schoolmuren door geweld om het leven komt. Wildackers, die een hechte band had opgebouwd met de vrouw, voelt zich medeschuldig aan haar dood en stort in.
Decennia later besluit hij zijn kijk op de omstandigheden waaronder de tragedie plaats had aan het papier toe te vertrouwen.

Links

http://www.nicodebeer.nl/
de website van de auteur

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ