Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


COE, David B.

Verenigde Staten, 12 maart 1963-

 

Bibliografie:

Series

DE KRONIEKEN VAN LONTOBYN

KINDEREN VAN AMARID
2000, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, Dromen en Demonen, 620pag., ISBN 90-245-3999-4, 1e druk
vert.van: Children of Amarid (1997), vert.door: Karin Langeveld, omslagontwerp: Karel van Laar, ill: Romas Kakulis
Duizend jaar geleden, in het land Tobyn-Ser, ontdekten Amarid en Theron hoe ze hun ziel konden binden aan een havik, waardoor ze magische krachten kregen. Samen richtten ze een Orde op, met als doel de mensen van Tobyn-Ser te helpen en te beschermen met hun magie. Theron misbruikte zijn kracht en werd verbannen maar de Kinderen van Amarid zijn zich trouw en onbaatzuchtig blijven inzetten, en tot welvaart van iedereen.
Sinds kort is echter de vrede wreed verstoord. Oogsten worden vernield, dorpen verbrand, onschuldigen vermoord. Het gerucht gaat dat dit het werk is van afvallige magiŽrs. Theron zou zelfs zijn teruggekomen uit de doden. Op zoek naar vrede en gerechtigheid doorkruist de jonge Haviksdrager Jaryd het hele land. Hij moet zijn reis volbrengen of de Orde en zelfs Tobyn-Ser zullen ten ondergaan.

HET VOLK VAN GILDRI
2001, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, Dromen en Demonen, 624pag., ISBN 90-245-4085-2, 1e druk juni 2001
vert.van: The Outlanders (hardcover september 1998, 416pag.), vert.door: Karin Langeveld,
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Romas Kakulis, kaarten: Ellisa Mitchell
De Kinderen van Amarid hebben ontdekt dat de verwoestende aanvallen op Tobyn-Ser het werk zijn van een leger huurlingen uit het buurland Lon-Ser. Ieder moment kunnen we weer toeslaan. Ondertussen is de Orde verlamd door interne strijd en besluiteloosheid. In een wanhopige poging om een nieuwe invasie te voorkomen, onderneemt de rebelse jonge havikdrager Orris een reis naar het duistere hart van Lon-Ser. Daar komt hij oog in oog te staan met dreigende industrieŽn en de wonderen van de moderne technologie. Maar ook ontdekt hij de nazaten van een verloren gewaande groep Kinderen van Amarid en hij ontmoet een bijzondere vrouw, die de sleutel tot de toekomst in handen lijkt te hebben.

DE PRIESTERS VAN ARICK
2002, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, Dromen en Demonen, 624pag., ISBN 90-245-4105-0, 1e druk maart 2002
vert.van: Eagle-Sage (hc: april 2000, pb: maart 2001), vert.door: Karin Langeveld,
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustraties: Romas Kakulis, kaarten: Ellisa Mitchell
Na een bloedig conflict is er een gewapende vrede bereikt tussen de landen Lon-Ser en Tobyn-Ser. Maar in Tobyn-Ser dreigt een burgeroorlog uit te breken. Jaryd, de voormalige havikdrager, laat een eeuwenoude voorspelling uitkomen dat er zeker oorlog komt als hij zijn ziel aan een adelaar bindt.
Nu hij magister is geworden van de Orde van de MagiŽrs, moet hij vechten om de vrede met Lon-Ser te bewaren. Tegelijkertijd dreigt de geest van de duisterre magiŽr Sartol, die is teruggekomen uit het rijk der doden, nog meer chaos en verwarring te veroorzaken in de twee landen. In Lon-Ser is intussen een nieuwe leider opgestaan: de gewiekste Melyor. Zij zoekt toenadering tot Tobyn-Ser. Maar hoe ver moeten zij en Jaryd gaan om deze vrede te bereiken?

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ