Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


DEFLO, Luc

België 1958-
 

Bibliografie:

Series

CEL 5

WEERLOOS
2005, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 332pag., 22cm, ISBN 90-223-1866-4
Op een slechtverlichte weg verliest Jozef Michiels de controle over het stuur. Zijn Toyota duikt de berm in, en als hij op zoek gaat naar hulp wordt hij aangereden door een dronken chauffeur en sterft ter plekke. Speciaal commissaris Fernand De Decker wordt opgeroepen. Hij haast zich naar de onheilsplek, waar hij beseft dat Cel 5, in het leven geroepen om de 'vergeten kinderdossiers' van onder het stof te halen, voorbij wordt gesneld door het heden. Het blijkt het startschot van een waanzinnige race tegen de tijd.

ADEMLOOS
2006, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 309pag., 22cm, ISBN 978-90-223-1991-8
Commissaris De Decker en zijn team slagen erin om een bende pedofielen op te sporen en te ontmantelen. De eerste opdracht van Cel 5 lijkt een succes en iedereen is tevreden. Behalve De Decker, die verder blijft graven en zo verwikkeld raakt in een bloedstollend kat- en muisspel met een machtige en onzichtbare vijand.

SPOORLOOS
2007, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 304pag., 22cm, ISBN 978-90-223-2147-8
Het derde en laatste deel van de reeks rond Cel 5. Een meisje wordt ontvoerd tijdens een filmvoorstelling te Mechelen. Rechercheur Deleu neemt de zaak op zich en stuit zo ongewild op een duister complot.

Romans

Pitbull / Luc Deflo

NAAKTE ZIELEN
1999, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 268pag., 22cm, ISBN 90-223-1510-X (2001: 5e druk, 2002: 7e druk, 2003: 9e druk)
Naakte Zielen is het verhaal van een speurdersduo dat een seriemoordenaar op de hielen zit. In Mechelen loopt een monster rond, een ontspoorde psychopaat. Met een stiletto en een fileermes moordt hij hele gezinnen uit. De gruweldaden hebben alles weg van rituele slachtingen. Onderzoeksrechter Jos Bosmans leidt het onderzoek naar de geheimzinnige seriemoordenaar, in de media al bestempeld als 'De Uitbener'. Terwijl de druk van buiten uit alsmaar toeneemt, zit het onderzoek al snel op een dood spoor. Ten einde raad doet Bosmans een beroep op zijn oude collega en vriend, Dirk Deleu, een toprechercheur die tijdens een vorige zaak in ongenade viel bij de hogere politie-instanties. Deleu en Bosmans herenigd. Een te duchten team. Samen speuren ze naar de ziekelijke doder maar ze slagen er niet in hem te identificeren. Zelfs omtrent de motieven tasten ze in het duister. Deleu's inlevingsvermogen brengt hem op het spoor van de dader maar ook op de rand van de afgrond.

BEVROREN HART : Thriller
2000, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 289pag., 22cm, ISBN 90-223-1549-5 (2003: 6e druk)
In een Mechelse flat wordt in een badkuip een vrouwenlichaam gevonden. In het bad is opvallend weinig bloed aanwezig, wat erop zou kunnen wijzen dat het slachtoffer post mortem in de kuip is gelegd. De autopsie brengt aan het licht dat het lijk eerst ingevroren is geweest. Bovendien blijkt na intensief speurwerk dat er zelfs sprake zou kunnen zijn van een persoonsverwisseling. Op dat ogenblik raken de speurders Jos Bosmans en Dirk Deleu het spoor helemaal bijster. Van één ding zijn ze zeker: deze moordenaar, die het op aanstaande, rijke vrouwen heeft gemunt, zal niet ophouden met moorden. Nooit. Tijdens hun zoektocht komen Bosmans en Deleu in een spiraal van waanzin en geweld terecht. In de garage van een dure callgirl treft de politie het lichaam aan van een aangebrand francofoon politicus. Overleden aan een hartstilstand? Of door dezelfde dader uit de weg geruimd? Bevroren hart dompelt de lezer met huid en haar onder in de stresserende wereld van speurders die een eind moeten zien te maken aan een ijzingwekkende reeks moorden, terwijl de moordenaar hen voortdurend dat ene stapje voor blijft...

BEVROREN HART : Thriller
2002, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 289pag., 19cm, ISBN 90-223-1759-5, 4e druk

LOKAAS : Thriller
2001, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 315pag., 22cm, ISBN 90-223-1576-2 (2002: 4e druk, 2003: 5e druk)
In een bos wordt het verminkte lijk ontdekt van Johan Dewolf, commandant van de Molenbeekse rijkswacht. In zijn borstkas werd een hakenkruis gekrast, Dewolf, die met harde hand het vreemdelingenprobleem in Molenbeek had aangepakt, adviseerde om in Mechelen dezelfde tactiek toe te passen: hard toeslaan in de gekleurde wijken rond de Sint-Romboutstoren om het drugs en migrantenprobleem de kop in te drukken. Bij een razzia in een Mechelse jeugdcafè kunnen twee jongen Marokkanen net op tijd aan de politie ontkomen. Even later wordt een van hen dood aangetroffen. Het is het begin van een carrousel van geweld en intriges waar speurders Jos Bosmans en Dirk Deleu geen vat op krijgen. De spanning tussen migranten en extremisten loopt zo hoog op dat een burgeroorlog onafwendbaar lijkt.

KORTSLUITING
2002, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 275pag., 22cm, ISBN 90-223-1734-X (2003: 2e druk, 2003: 3e druk)
In de Mechelse Kruidtuin vindt een late wandelaar naast een lege kinderwagen het verminkte lijk van Jenny Peulders. De ongehuwde moeder werd op een gewelddadige manier om het leven gebracht en haar baby is verdwenen.

SLUIPEND GIF
2003, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 264pag., 22cm, ISBN 90-223-1772-2 (2003: 2e druk, 2003: 3e druk)
Hilde Plaetinck treft na een bezoek aan Kinepolis een verwaarloosde vrouw aan op de achterbank van haar auto. Ze biedt de sukkel een lift aan, een daad van barmhartigheid die ze bijna met de dood moet bekopen. Amper van haar emoties bekomen, beseft ze dat ze wordt gestalkt. Als ze gaandeweg ervaart dat ze alleen op zichzelf is aangewezen en dat er niemand is die haar tegen dit sluipend gif kan beschermen, wordt de politie ingeschakeld. Dirk Deleu komt de dader op het spoor maar hoe dieper hij graaft, hoe meer hij tot het besef komt dat niets is wat het lijkt. Het onderzoek ontaardt in een hallucinante strijd op leven en dood, een strijd waarin de jager de prooi dreigt te worden. Wie is die mysterieuze schaduw uit Deleus verleden die zijn diepste angsten blootlegt en al zijn zekerheden op losse schroeven zet?

ONSCHULDIG
2004, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 312pag., 22cm, ISBN 90-223-1833-8
Als Jeanneke Janssens zich klaarmaakt voor haar ochtendwandeling doet ze een akelige ontdekking. Onder aan de trap, in de gang van haar rijtjeshuis, ligt het halfnaakte lichaam van Martine Van Hees, haar huurster. Tijdens de lijkschouwing blijkt dat de jonge vrouw verkracht werd, en dat ze zwanger was. De vader van haar ongeboren kind kan niet geïdentificeerd worden. Alle sporen naar een potentiële dader lopen dood. Er wordt een profielschets gemaakt en de vrees groeit dat er een serieverkrachter aan het werk is. Een monster dat het op gemakkelijke slachtoffers heeft gemunt. Op alleenstaande zwangere vrouwen.

COPYCAT
2005, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 312pag., 22cm, ISBN 978-90-223-1861-4
Een meisje dat 's ochtends naar school fietst, vindt in een veld het lijk van een jongeman, naakt en gruwelijk verminkt. Uit de autopsie blijkt dat Dimitri Verweire werd gewurgd en dat de verminkingen post mortem werden toegebracht, ogenschijnlijk om bijtsporen te maskeren. Al snel wordt een verdachte opgepakt. Steven Plehier, kamergenoot van de vermoorde jongen, bekent. Tijdens een hoogoplopende ruzie heeft hij zijn vriend gedood en het lijk in paniek gedumpt. Alles lijkt te kloppen. Op één detail na. De verminkingen. Die heeft Plehier niet toegebracht. Rechercheurs Dirk Deleu en Nadia Mendonck staan voor een raadsel. Er duikt een nieuw spoor op als in Verweires kamer een boek wordt gevonden waarin de rituele verminking haarfijn worden beschreven. Nog griezeliger wordt het als blijkt dat Dirk Deleu in datzelfde boek een hoofdrol speelt. Waarheidsgetrouw neergezet, niet alleen als speurder maar ook als mens. Beheerst door een dwingende vraag ' zijn er nog andere boeken geschreven en moorden gepleegd? ' gaan Deleu en Mendonck op zoek naar de schrijver van het boek. Als ze de man op het spoor komen, verandert hun leven langzaam in een hel. Marionetten aan een touw, gemanipuleerd door een meedogenloze psychopaat. Hun toch al broze geluk wordt zwaar op de proef gesteld en vakkundig ondermijnd.
Wat drijft de moordenaar en wie is wie in dit lugubere spel zonder regels? Vragen die schreeuwen om een antwoord.

HOEREN
2006, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 307pag., 22cm, ISBN 90-223-1937-7
Aline Verbeêck is een hoer op jaren, die met haar verlepte schoonheid niet veel mannen meer kan bekoren. Haar zorgelijke bestaan verandert wanneer ze de zeventienjarige Daphné Brainard leert kennen. Ervaring en jeugdige schoonheid blijken een ideale combinatie en de zaken floreren. Daphné lokt de mannen terwijl Aline een oogje in het ziel houdt en af en toe wat geld steelt uit de zakken van de nietsvermoedende hoerenlopers. Dat overkomt ook Leo Thuys, een op het eerst gezicht wat simpele huisvader. Maar schijn bedriegt, want Thuys, een borrelende vulkaan, bedreigt Daphné. Aline Verbeêck komt net op tijd tussenbeide. Thuys slaat op de vlucht, maar als hij merkt wat hem is ontstolen, keert hij terug. Vastbesloten om af te maken wat hij is begonnen. Daphné wordt aangerand. Wanneer Bosman en Deleu zich op de zaak storten, leiden alle sporen naar Aline Verbeêck.

ANGST
2007, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 313pag., 22cm, ISBN 978-90-223-2204-8
Walter Vandamme is een brave maar wat kleurloze computernerd die leeft voor zijn werk. Zijn vrouw Hilda en zijn zevenjarige zoontje Jonas zijn langzamerhand uit zijn leven verdwenen, verblind als hij is door het PSS, een besparingsprogramma waarmee de bank hopen geld kan verdienen en waar voor hem een aanzienlijke premie aan vasthangt. Met dat geld wil Walter zijn gemeubileerde appartementje inruilen voor een gezellig huis en Jonas een betere toekomst geven. Maar op het moment dat hij het PSS in Frankfurt moet voorstellen, krijgt hij een fax toegestopt. Jonas heeft een ongeval gehad en ligt in het ziekenhuis. Walter keert onmiddellijk terug en laat de presentatie over aan zijn baas Jeffrey Theunis. In het ziekenhuis blijkt Jonas in coma te liggen. Hilda wil Walter niet meer zien en een scheiding wordt nu onafwendbaar. Als Theunis hem ook nog eens vertelt dat de presentatie een flop was, slaan bij Walter de stoppen door. Hij wil zelfmoord plegen, maar zelfs dat lukt hem niet. De situatie loopt pas echt gruwelijk uit de hand als Walter ontdekt dat hij erin werd geluisd. En hoe!

PITBULL
2008, Antwerpen.Amsterdam: Manteau, 289pag., 22cm, ISBN 978-90-223-2296-3, 1e druk juli 2008
omslagontwerp: Wil Immink, omslagfoto: Imagestore
In Mechelen wordt een jonge vrouw zo beestachtig vermoord dat zelfs ervaren speurders moeite hebben om hun emoties te bedwingen. Onderzoeksrechter Jos Bomans is bang dat zijn rustige provinciestadje zal worden overspoeld door blinde paniek en zet alle beschikbare middelen in om de zaak open te breken. Maar de tijd dringt, de pers staat te trappelen aan de zijlijn en de speurders staan voor een raadsel. Ze vinden geen motief, geen aanknopingspunt, niks. Dankzij het inlevingsvermogen van topspeurder Dirk Deleu wordt eindelijk een verdachte opgepakt. Benjamin Delaedt, een man van dertien in een dozijn, heeft de vermoorde vrouw gestalkt. Daar kan geen twijfel over bestaan. Hij gaat zelfs over tot gedeeltelijke bekentenissen. En toch... Deleu twijfelt. Kunnen een banale verliefdheid en een dronkenmanseed aan de toog een brave huisvader in zo'n korte tijd veranderen in een obsessief, moordlustig beest? Als de radeloze Benjamin Delaedt door een administratieve fout vroeg word vrijgelaten, neemt de zaak een perverse wending.

Lust / Luc Deflo Schimmen / Luc Deflo

LUST
2009, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 326pag., 22cm, ISBN 978-90-223-2322-9, 1e druk januari 2009
Iris Bruweel heeft het allemaal. Ze is getrouwd met Bert, heeft een leuke baan en Kobe, haar dochter, is een schatje. Tot de dag dat ze toevallig Dirk Janssens ontmoet. Hij zet haar in vuur en vlam. Dierlijk, knap, charmant, en zo helemaal anders dan haar sofaman Bert, met zijn eeuwige pindanootjes en zijn beginnend buikje. Janssens is een womanizer, dat beseft ze wel Maar toch gaat Iris in op zijn avances en ze spreken af in een hotelletje, waar alle remmen wegvallen. Dirk, de perfecte minnaar, doet haar lijf ontvlammen. Voor hem is het een spel, het zoveelste eenmalige avontuurtje. Dat weet ook Iris, want de spelregels zijn van in het begin duidelijk, hij wil en kan zijn huwelijk niet opgeven.

SCHIMMEN
2009, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 304pag., 22cm, ISBN 978-90-223-2429-5, 1e druk oktober 2009
Het doet een mens wat. Toevallig je eerste lief weer ontmoeten. Het overkomt rechercheur Dirk Deleu, en hoewel er intussen vele jaren verstreken zijn, is de herinnering aan de breuk, die gehuld was in een waas van mysterie, nog altijd vers. Bovendien vraagt de dame, Ingrid Dejongh, hem om een gunst. Ze vraagt of hij haar afscheidsbrief nog heeft, want ze wil die graag terug. Als Deleu de brief terugvindt, gaat hij beseffen dat er iets is wat hij als adolescent nooit onder ogen heeft durven te zien, en dat een schokkend familiegeheim aan de basis heeft gelegen van de plotselinge verhuizing van het gezin Dejongh. Hij wil zijn schuld aflossen bij Ingrid en haar helpen. Maar openlijk kan dat niet, want Ingrid, die eindelijk de confrontatie met haar demonen uit het verleden aangaat, wordt door niemand geloofd. Haar stiefvader, een gerenommeerd psychiater, zoveel jaren later beschuldigen van pedofilie – het is geen dagelijkse kost. Als de twee tijdens hun clandestiene zoektocht naar bewijzen de eerste deksteen omdraaien, vallen ze in een beerput vol schokkende intriges, waarin gaandeweg steeds meer smeerlapperij komt bovendrijven. En de waarheid? Ligt die begraven op de bodem van de put? Of kijkt ze grinnikend toe, over hun schouder?

Overig

DE ONTSPOORDEN : Tragi-komedie
1986, Antwerpen: Toneelfonds J. Janssens, 51pag., 30cm.

SLAKKEN: Blijspel in 3 bedrijven
1993, Antwerpen: Toneelfonds J. Janssens, 61pag., 30cm., ISBN 90-385-0215-X

MANNEN EN VROUWEN : Komedie in twee bedrijven
1996, Antwerpen: Toneelfonds J. Janssens, 71pag., 30cm., ISBN 90-385-0452-7

Links

Ezzulia: Nominatie Gouden Strop 2009
Ezzulia: Interview (2009)

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ