Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


MULISCH, Harry

Nederland (Haarlem), 29 jul. 1927- 30 okt. 2010
 

 

Bibliografie:

Romans

1952 Archibald Strohalm
1954 De diamant: een voorbeeldige geschiedenis
1956 Het zwarte licht
1959 Het stenen bruidsbed
        (1960, De Bezige Bij, Literaire Reuzenpocket 1, 219pag., 5e druk maart 1960)

1970 De verteller
1975 Twee vrouwen
1982 De Aanslag
1985 Hoogste tijd
1987 De pupil
1988 De elementen
1992 De ontdekking van de hemel
1999 De procedure
2001 Siegfried: een zwarte idylle

Boekenweekgeschenk

2000 Het theater, de brief en de waarheid

Novelles

1947 Ik, Bubanik (gedrukt in 1994)
1952 Tussen hamer en aambeeld
1976 De grens

Bundels

1953 Chantage op het leven
1955 Het mirakel: episodes van troost en liederlijkheid uit het leven van de heer Tiennoppen
        1966, Amsterdam: De Arbeiderspers, ABC 130, 109pag., 10e druk
        omslag: Lotte Ruting, bevat:

  1. REINIGING
  2. ZANG
  3. PROKLAMATIE
  4. KROONPRINS
  5. KORRESPONDENTIE
  6. HOGERHAND
  7. SCHADUWGESPREK
  8. BROEDER KANKER
  9. NACHTVAL
  10. WEER
  11. ADEMTOCHT
  12. KLIMMING
  13. MIRAKEL
  14. GELIJKENIS

1957 De versierde mens
        1969, Amsterdam: De Bezige Bij, Darboek 20.001, 9e druk
        omslag: Leendert Stofbergen, bevat:

  1. KEURING
  2. DE TERUGKOMST
  3. DE SPRONG DER PAARDEN EN DE ZOETE ZEE
  4. QUAUHWUAUHTINCHAN IN DEN VREEMDE
  5. WAT GEBEURDE ER MET SERGEANT MASSURO?
  6. DE VERSIERDE MENS
  7. EEN STAD IN DE ZON

 

1970 Paralipomena Orphica
1972 Wat gebeurde er met sergeant Massuro?
1977 Oude lucht
1977 Oude lucht: drie verhalen

Verhalen

1955 De sprong der paarden en de zoete zee
1989 Voorval: variatie op een thema
1989 Het beeld en de klok
        1989, Amsterdam: De Bezige Bij, 95pag., ISBN 90-234-6111-8, 1e druk febr. 1989, hardcover met stofomslag
        omslagontwerp: Leendert Stofbergen

        Een reis om de wereld en een wandeling door Haarlem.
        Bij het passeren van de meester komt het beeld van Laurens Janszoon Coster van zijn sokkel.
        Een autobiografische fantasie over klokken, schaduwen en de letter A.

Overig

1958 Manifesten (aforismen)
1960 Tanchelijn (theater)
1961 Voer voor psychologen (autobiografie)
1961 Wenken voor de Bescherming van Uw Gezin en Uzelf, Tijdens de Jongste Dag (parodie)
1962 De zaak 40/61 (reportage)
1962 Quauhquauhtinchan in den vreemde: een sprookje (sprookje)
1966 Bericht aan de rattenkoning (reportage)
1967 Wenken voor de Jongste Dag (essays)
1968 Het woord bij de daad: getuigenis van de revolutie op Cuba (reportage)
1971 De verteller verteld (uitleg bij en ontstaansgeschiedenis van De verteller)
1972 Oidipous Oidipous (theater)
1972 Soep lepelen met een vork: tegen de spellinghervormers (pamflet)
1972 De toekomst van gisteren: protocol van een schrijverij (verslag)
1973 Woorden, woorden, woorden (poŽzie)
1973 Het seksuele bolwerk, essay over Wilhelm Reich, leerling van Freud.
1974 De vogels: drie balladen (poŽzie)
1974 Bezoekuur (toneelstuk)
1975 Mijn getijdenboek (autobiografie)
1975 Volk en vaderliefde (toneelstuk)
1975 Tegenlicht (poŽzie)
1975 Kind en kraai (poŽzie)
1976 Het ironische van de ironie. Over het geval G.K. van het Reve (polemische brochure)
1976 Vergrote raadsels: verklaringen, paradoxen en mulischesken (aforismen- en citatenbundel, samenstelling: Gerd de Ley)
1976 De wijn is drinkbaar dankzij het glas (poŽzie)
1977 De taal is een ei (poŽzie)
1978 Wat poŽzie is: een leerdicht (poŽzie)
1979 Paniek der onschuld (essays)
1980 De compositie van de wereld (filosofie)
1982 Opus Gran (poŽzie)
1983 Egyptisch (poŽzie)
1984 Het Boek (essay)
1988 Het licht (lezing)
1990 De zuilen van Hercules (lezingen)
1995 Bij gelegenheid (lezingen)
1996 De Oer-Aanslag (facsimile-uitgave van het manuscript)
1997 Zielespiegel: bij wijze van catalogus (catalogus)
1998 Het zevende land (lezing)
 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ