bol.com Partner
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


ROBOTHAM, Michael

AustraliŽ, 1960
 

Bibliografie:

Romans

De verdenking Her verlies Nachtboot / Michael Robotham Gebroken / Michael Robotham

DE VERDENKING
2003, Amsterdam: De Bezige Bij, Cargo / Manteau, 426pag., ISBN 90-7668-226-7, 1e druk november 2003 (2e druk januari 2004)
vert.van: The Suspect (TimeWarner, UK, 2003), vert.uit het Engels: Marijke Koch en Ineke Lenting
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Edwin Smith / RIBA Library Photographs Collection
Joseph O'Loughlin is gelukkig getrouwd, heeft een leuke dochter en een aardige carriŤre als psycholoog. Hij heeft een zwak voor de zogenaamde 'moeilijke gevallen', zoals Bobby, een eenzame, verknipte jongen die zijn moeder haat en zichzelf verwondt. Maar zelfs een volmaakt leven kan aan een zijden draadje hangen. Een dode vrouw, een gefrustreerde patiŽnt en een leugentje om bestwil betekenen Joe's ondergang. Zijn gelukkige wereld verandert langzaam in een hel.

HET VERLIES
2005, Amsterdam: De Bezige Bij, Cargo / Manteau, 384pag., ISBN 90-7668-234-8, 1e druk mei 2005
vert.van: Lost (TimeWarner, UK, 2005), vert.uit het Engels: Ineke Lenting
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: The Trecillion Picture Library - David Wheeler
Politie-inspecteur Vincent Ruiz ontsnapt op een haar na aan de dood. Op een avond vissen zijn collega's hem meer dood dan levend uit het koude water van de Theems. Ruiz kan zich niet herinneren wat hij daar te zoeken had. Zijn enige aanwijzing is een foto die hij bij zich droeg, een foto van een meisje dat drie jaar geleden verdween. Hoewel de vermeende dader achter slot en grendel zit, werd Mickeys lichaam nooit gevonden. Ruiz denkt dat ze nog steeds in leven is en dat hij op de avond van zijn ongeluk Mickey probeerde vrij te krijgen. Waarom anders liggen er diamanten met een waarde van 2 miljoen in zijn kast? Niemand gelooft hem, behalve psycholoog Joe O'Loughlin - de hoofdpersoon uit De Verdenking. Samen met 'de Professor' probeert Ruiz te reconstrueren wat er is gebeurd om Mickey veilig thuis te brengen.

NACHTBOOT
2007, Amsterdam: De Bezige Bij, Cargo, 413pag., ISBN 978-90-234-1949-5, 1e druk januari 2007, 2e druk maart 2007
vert.van: The Night Ferry (TimeWarner, UK, 2007), vert.uit het Engels: Joost Mulder
omslagontwerp: Studio Jan de Boer
Alisha Barba's lang gekoesterde droom om politierechercheur te worden valt in duigen wanneer ze ernstig rugletsel oploopt. Dan krijgt ze een briefje van een vroegere schoolvriendin, Cate Beaumont, die haar dringend verzoekt naar de schoolreŁnie te komen. Op de avond van de reŁnie wordt de zwangere Cate aangereden. Terwijl artsen beide levens proberen te redden, blijkt ze helemaal niet zwanger te zijn. Waarom heeft Cate hierover gelogen? Alisha besluit het uit te zoeken en volgt het spoor van Londen naar de Amsterdamse Wallen. Voor ze het in de gaten heeft bevindt ze zich in de duistere onderwereld van mensenhandel en prostitutie en moet ze ook voor haar eigen leven vrezen.

GEBROKEN
2008, Amsterdam: De Bezige Bij, Cargo, 538pag., 22cm, ISBN 978-90-234-2795-7, 1e druk
vert.van: Shatter (London: Little, Brown, 2008), vert.uit het Engels: Joost Mulder
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Trevillion Images/Andrew Davis
Klinisch psycholoog Joe O'Loughlin wordt op zijn eerste werkdag als professor geconfronteerd met een schokkende gebeurtenis. Voor zijn ogen spring een naakte vrouw van een hoge brug haar dood tegemoet. Vlak voor ze springt fluistert ze nog: 'Je begrijpt het niet.' De politie is ervan overtuigd dat het zelfmoord is, maar niet veel later krijgt Joe bezoek van de dochter van de vrouw. Het meisje weigert te accepteren dat haar moeder zelfmoord heeft gepleegd en heeft daar goede redenen voor. Joe wil haar wel geloven, maar heeft de vrouw zelf zien springen. Wat heeft haar tot deze wanhoopsdaad gedreven? Welke stem? Welke donkere kracht?

VUURVAST
2009, Amsterdam: De Bezige Bij, Cargo, 319pag., 22cm, ISBN 978-90-234-4192-2, 1e druk augustus 2009 (2e druk oktober 2009)
vert.van: Bombproof (2008), vert.uit het Engels: Joost Mulder
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Trevillion Images
Vierenvijftig uur geleden werd Sami vrijgelaten uit de gevangenis. Zesendertig geleden sliep hij in een hotel met de vrouw van zijn dromen. Een uur geleden werd de trein waarin hij zat opgeblazen. Nu draagt hij een rugzak met een tikkende bom en loopt hij door de drukke winkelstraten van Londen, in een race tegen de klok. Sami Macbeth bracht drie jaar door in de gevangenis voor een misdaad die hij niet pleegde. Maar de reputatie van crimineel blijft hem achtervolgen, en zijn geliefde zus wordt ingezet om Sami tot grote misdaden aan te sporen.

Links

De officiŽle website van de auteur

Ezzulia : Interview

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ