Homepage: Nieuws: Sitenieuws
 

Sitenieuws

De Boekenplank wordt regelmatig bijgewerkt. Hier vind je per maand een opsomming van de (grotere) wijzigingen.

DECEMBER 2000

De zoek-functie wordt steeds vaker gebruikt. De functie is in juli 2000 in gebruik genomen. 69 hits waren het gevolg. Augustus volgde met 114 hits, September: 153, Oktober: 256 en November: 287.

Begin oktober is de grens van 1.000 nieuwe titels gepasseerd. Begin december was dat opgelopen tot 1.257. Het is lang geleden dat er zoveel boeken bij zijn gekomen.

Het aantal auteurs is gestegen van 706 (oktober) tot 785. Het aantal titels op De Boekenplank, exclusief de verhalen, is nu 3.233.

  

OKTOBER 2000

Titelregister is niet actueel
Het titelregister niet actueel. Het is op dit moment teveel werk om het bij te houden. Maar er is een goed alternatief: je kan de zoek-functie gebruiken; grootste voordeel is dat ook de verhalen meelopen. 

September was een mooie maand: 192 (voor mij) nieuwe boeken vonden hun weg naar m'n boekenplank. Begin oktober is de grens van 1.000 nieuwe titels gepasseerd (op 10 oktober zelfs al 1.133). Waar haal ik de tijd vandaan om ze te lezen...

Het aantal auteurs is gestegen tot 706 en omdat ik nu ook de auteurs met (alleen) verhalen in anthologieŽn wil gaan opnemen, zal dat aantal nog wel sterk stijgen. 

Augustus 2000

Zoeken is nu mogelijk op De Boekenplank
Een pracht van een toevoeging (al zeg ik het zelf :) Zoeken op De Boekenplank.
Met dank aan Master.com is de hele Boekenplank geÔndexeerd en dus zoeken. Niet alleen op auteursnamen of titels, maar ook op delen daarvan, uitgevers, jaren, vertalers, noem maar op.
Om de beste resultaten te verkrijgen kan je het beste verschillende varianten gebruiken van het woord dat je zoekt. Laat me weten of je er tevreden mee bent.

Vakantie geweest, dus rustige maand
De vakantie periode heeft me weer heerlijk de gelegenheid gegeven om wat bij te lezen. Het is me niet gelukt om alles in te halen, maar dat had ik ook niet verwacht. Toch weer een deukje geslagen in de leesstapel. Wat direct weer opgevuld wordt door nieuwe titels van Bear, Preston & Child, Rowling, Saul & Pearson, enz. En ook nog wachten op Iles, Russell en Silverberg. So much to do, so little time...

Ook weer wat tijd kunnen besteden aan het bijwerken van de oudere pagina's en anthologieŽn. Zo langzamerhand wordt ik er tevreden over. 

Juni 2000

Site van de maand van Fantastica...
't Is toch mooi. De Boekenplank is door de Encyclopedie Fantastica uitgeroepen tot site van de maand juni. Ik hoop dat m'n provider het extra verkeer aankan ;-)
Dank aan Jan Adriaenssens.

MEI 2000

De klap van Fandata is weer even te boven...
Okť, ik sta aan het begin van een leuke collectie. Ik kan er mee leven. De maand april was in ieder geval een mooie maand. Met bijna 140 nieuwe titels is de Boekenplank weer flink toegenomen. Het jaar 2000 staat tot en met april op 350 nieuwe titels. Bovendien een leuk detail: aardig wat werk wat op m'n site onder thrillers stond, wordt volgens Fandata onder SF, Fantasy of Horror gerangschikt. Een soort van gratis uitbreiding dus ;-) Mei belooft veel goeds: nu al bijna 50 nieuwe titels. En aan de reacties die ik krijg is het einde nog niet in zicht.

APRIL 2000

FANDATA oorzaak van depressie en flinke veranderingen
FANDATA, de nieuwe lexicon van de fantastische literatuur in het Nederlands, heeft bij mij gezorgd voor een flinke depressie. ;-)
Met zo'n 25.000 titels zet dit lijvige boekwerk je weer met beide benen op de grond als je net dacht dat je al een aardige verzameling had. Maar niet getreurd, de schouders eronder en doorgaan. Een aantal veranderingen staan nog op stapel, zoals het groeperen van alle anthologieŽn (in plaats van bij de auteur/samensteller).
Wordt vervolgd...

Maart 2000

Nieuwe layout komt langzamerhand
De Boekenplank is inmiddels zo groot geworden dat ik wijzigingen in de layout niet meer in ťťn keer doorvoer, maar geleidelijk. Alle pagina's blijven bereikbaar, maar sommige zul je nog tegenkomen in de oude stijl.

Wat is die nieuwe layout?
Allereerst een lichtere achtergrond, waarbij de tekst (in tabellen) met een witte achtergrond verschijnt. Daarnaast, om de pagina's te versnellen, worden het aantal scans per pagina (de boosdoeners qua tijdsaspect) verminderd. In plaats van direct op de pagina worden de scans nu opvraagbaar (de titel is dan gelinkt aan de scan, die in een apart venster verschijnt).

FEBRUARI 2000

Stripverhalen te koop - vervolg
De eerste stapel strips zijn de deur uit, de volgende stapel is weer een de site toegevoegd. Nu van A (Achterop, De Familie) tot S (Suske en Wiske). De Y (Yaba-Dab tot Yorik) staat er ook op. Nog te doen: de T (van Taka Takata tot Tripje en Liezebertha), de V (Valiant, Prins tot Voorbijganger, Er was eens een), de W (van Waanzin Waanzuit tot Wood-strips) en de Z (van Zenobie, Tante tot Zwitser, Dokter). En dat zijn dan alleen nog de reguliere albums (en comics). Daarna komen de magazines en de week- en maandbladen nog aan de beurt...
Bekijk de laatste stand van zaken:  Stripverhalen

Engelse SF te koop of te ruil
Na de laatste ruil moest de lijst weer worden aangepast. Bekijk het actuele overzicht: Engelse titels. Mijn zoeklijst (tekstbestand) staat ook online.

Aanpassingen en toevoegingen
Zowel op SF, Fantasy & Horror gebied als bij de Thrillers hebben weer diverse updates plaatsgevonden. Een aparte vermelding verdient Wim te Dorsthorst, die de pagina's voor Clive Barker en Ellery Queen een heel stuk verder hielp. Bedankt Wim. Ik hou me aanbevolen voor meer.

JANUARI 2000

Stripverhalen te koop - vervolg
Ik ben druk bezig met het inventariseren en beoordelen van m'n stripverhalen. Welke wordt verkocht en welke niet? Wat is de staat waarin ze verkeren? Wat wordt m'n vraagprijs? Kortom, veel werk. Bekijk de laatste stand van zaken:  Stripverhalen

Aanpassingen en toevoegingen
De homepage is aangepast. Je krijgt nu "een kijkje in de keuken" en ziet dat De Boekenkast echt bestaat ;-) Het zijn er zelfs meerdere...

Het sitenieuws van vorig jaar
Om de pagina snel te houden heb ik het sitenieuws van 1999 op een aparte pagina gezet.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ