bol.com Partner
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


ABALOS, Rafael

ÁBALOS, Rafael
Spanje (Archidona (Málaga)), 1956-

 

Bibliografie:

Series

Grimpow

Grimpow : Het geheim der wijzen / Rafael Abalos De stem uit het duister - Grimpow / Rafael Abalos

GRIMPOW: HET GEHEIM DER WIJZEN
2006, Baarn: De Fontein, 452pag., 22cm, ISBN 90-261-3175-5, hardcover
vert.van: Grimpow : El Camino Invisible (Barcelona: Montena, 2005), vert.uit het Spaans: Jean Schalekamp, redactie: Anne Löhnberg, illustraties: Fernando Gómez Lobato
In de winter van 1313 verandert het leven van de jonge Grimpow voorgoed, wanneer hij in de sneeuw het lijk aantreft van een onbekende ridder. In de bevroren hand van de overledene vinden Grimpow en zijn vriend Durlib een gladgepolijste, ronde steen en een verzegelde brief. Al snel onthult de steen zijn vreemde krachten: wanneer Grimpow de geheimzinnige tekens in de verzegelde brief ontcijfert, smelt het lijk in de sneeuw als een wassen beeld. Zodra het hun ter ore komt, zetten de koning van Frankrijk en paus Clemens hun zinnen op deze magische steen. Aldus begint een wonderbaarlijk avontuur waarin Grimpow en Durlib, bijgestaan door Ridder Salietti en de beeldschone Weienell, een reis maken door de mysteries van de Middeleeuwen. Tempelierlegendes, raadselachtige genootschappen, de steen der wijzen en de heilige graal, nobelen, alchemisten, monniken en bandieten, krijgers en kroegbazen bewonen de pagina's van deze adembenemende roman voor jong en oud. Na veel omwegen belanden Grimpow en zijn vriend in de kathedraal van Chartres. Daar ontdekken zij de ware betekenis van de steen die hun leven ingrijpend heeft veranderd.

GRIMPOW: HET GEHEIM DER WIJZEN
2008, Baarn: De Fontein, 452pag., 22cm, ISBN 978-90-261-2389-4, 7e druk
vert.van: Grimpow : El Camino Invisible (Barcelona: Montena, 2005), vert.uit het Spaans: Jean Schalekamp, redactie: Anne Löhnberg, illustraties: Fernando Gómez Lobato

GRIMPOW : DE STEM UIT HET DUISTER
2009, Baarn: De Fontein, 240pag., 22cm, ISBN 978-90-261-2711-3, hardcover, 1e druk oktober 2009
vert.van: Gimpow : La Bruja de la Estirpe, vert.uit het Spaans: Johan Rijskamp
Eindelijk het langverwachte vervolg op het meesterlijke Grimpow – Het geheim der wijzen
In het middeleeuwse Frankrijk vertrouwt de koning zijn Inquisiteur Bulvar de Góztell de allerbelangrijkste opdracht van zijn leven toe: Bulvar moet hem de Steen der Wijzen brengen. Echter, die schijnt in het bezit te zijn van een geheim genootschap van wijsgeren. Bulvars missie lijkt te mislukken, wanneer hij ontdekt dat iemand hem voor is geweest. Noch de Inquisiteur, noch het wijsgerig genootschap weet dat de Steen in handen is van een onschuldige jongen, Grimpow, uitverkoren om de Steen te beschermen tot de tijd zich aandient om hem aan zijn rechtmatige eigenaar te overhandigen. In de kerkers van Parijs verkommert ondertussen de charmante tovenares Agnes – laatste in het Geslacht der Erfheksen. Maar lang zal zij niet meer gevangen zitten: de Inquisiteur is vastbesloten haar te bevrijden, zodat zij hem naar de Steen kan leiden. Het noodlot beschikt dat Agnes en Grimpow elkaar ontmoeten binnen de muren van de Franse hoofdstad. Wanneer Grimpow beseft welke intrigerende, maar tweeslachtige rol Agnes in werkelijkheid speelt, dienen onverwachte ontwikkelingen zich aan.

Fragment
Grimpow gaf de steen aan de oude geleerde. Hij wreef erover en de steen straalde dezelfde rode en blauwe gloed uit die Grimpow al zovaak gezien had, zelfs de vorige nacht nog, toen hij hem in het midden van de bloem van het labyrint in de kathedraal van Chartres had gelegd. Die mysterieuze steen was iets wonderlijks, iets waar hij geen verklaring voor had, ook al bezat hij hem.
Anatol Pempius leek niet verrast toen hij de steen in zijn hand voelde gloeien. Zijn ogen straalden ongewoon fel en hij keek gelukzalig. Het voelde alsof hij weer jong werd van binnen; alsof de tijd ophield te bestaan en er zich rondom hem een oneindige ruimte uitstrekte; alsof het begin en het einde van de wereld elkaar ineens ontmoetten om hem voor eens en altijd alle geheimen van het universum te onthullen.
‘In uw handen licht de steen ook op!’ zei Grimpow, blij dat hij opnieuw iemand had gevonden die hem iets kon vertellen over zaken die hij nog niet begreep.
‘Hij kiest ons uit, Grimpow. Velen hebben hem al bezeten en velen zullen hem nog in de toekomst bezitten voordat alle wonderen die jij in de kathedraal van Chartres zag uiteindelijk waarheid worden. Maar er is meer dan de steen en zijn wonderlijke kracht.’

Romans

Het spel der oneindige raadselen / Rafael Abalos Het geheim van de gouden azen / Rafael Abalos

HET SPEL DER ONEINDIGE RAADSELEN
2008, Baarn: De Fontein, 527pag., 22cm, ISBN 978-90-261-2390-0, hardcover
vert.van: Kót (Barcelona: Montena, 2007), vert.uit het Spaans: Johan Rijskamp, illustraties: Maripé Pascual
Drie verhalen, drie mysteries, één antwoord.
Op internet ontcijferen Nicholas en Beth de toegangscode tot Het spel der oneindige raadselen. Hiermee begint hun zoektocht naar de Steen der Wijzen. Echter, tijdens die tocht gaat de virtuele wereld van het computerspel over in de werkelijkheid. Daar blijkt een gruwelijke seriemoordenaar actief: slachtoffers is een geheimzinnig teken in de hand gebrand. Gaandeweg ontdekken Nicholas en Beth dat de geheimzinnige Gotische Club ook op jacht is naar de Steen der Wijzen, maar met een wel zeer kwade bedoeling: zij willen de wereld in hun macht krijgen. Hun zoektocht leidt hen door een legende die hen naar New Yorkse monumenten voert, waar zij een raadsel moeten oplossen. Op hun weg worden ze achtervolgd door vijanden die vanuit de virtuele wereld naar de werkelijkheid kunnen overstappen. Wie zullen het eerst de Steen der Wijzen vinden? Zijn Nicholas en Beth in staat de raadselen op te lossen? Overwinnen zij in Het spel der oneindige raadselen? Een zinderend spannende historische thriller voor iedereen die zich tot geheimzinnige genootschappen en hun rituelen aangetrokken voelt en die zich graag door de verbeelding laat meeslepen.

HET GEHEIM VAN DE GOUDEN AZEN
Avontuurlijke fantasy in een hedendaagse setting, leeftijd 11+
2010, Baarn: De Fontein, 256pag., 22cm, ISBN 978-90-261-5087-6, hardcover, 1e druk september 2010
vert.van: Poliedrum (Barcelona: Viceversa, 2009), vert.uit het Spaans: Johan Rijskamp, omslagontwerp: Wil Immink
Schotland: het duistere kasteel van Edinburgh. Melissa, Nathan en Timothy verslinden stripboeken: alle stripboeken uit de stripwinkel van Timothy’s vader. Ze richten Het gilde van de stripwinkel op, en komen regelmatig bijeen in de ruimte achter de winkel. Op een dag blijkt een goede vriend van hen, Layonel Savage, vermoord te zijn met een gouden dolk. Onderzoek wijst uit dat hij lid bleek te zijn van De Raad van Meesters. Layonel heeft een donkere fantasiewereld gecreëerd, waar het kwaad de overhand heeft genomen en is doordrongen tot de ‘echte’ wereld. Om te kunnen overleven in die echte wereld beroven kwade wezens mensen van hun ziel. Het gilde achter de strips moet het kwaad uitschakelen. De sleutel hiertoe ligt in de bibliotheek van het kasteel in Edinburgh. Echter, er leiden twee wegen naar die bibliotheek! Nemen zij de plattegrond van de Raad van Meesters of de kortere route? Hoe vinden zij de juiste weg? Wat betekent het schild met de vier gouden azen? Wiens vingerafdrukken staan er op de gouden dolk? Wie heeft Layonel vermoord? Een fantastische avonturenroman in het sinistere Edinburgh.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ