bol.com Partner
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


APPELMAN, Arnold

Nederland (Lutjebroek), 1952-
  

Bibliografie:

Romans

SCHADUWVLUCHT
2003, Groningen: Gopher Publishers, 236pag., ISBN 90-5179-120-8, 138e druk december 2003
Het leek een routineritje te worden voor de ambulance. De broeders hebben opdracht gekregen een lijk te vervoeren. Tot hun stomme verbazing horen ze echter opeens gegil. Ze stoppen. Dan weet het lijk dat ze meenden te vervoeren zich los te wrikken van de brancard en slaat, gehuld in een laken, op de vlucht. Het blijkt een uit een inrichting ontsnapte psychopate te zijn en zij zint op wraak. Ze is destijds opgesloten omdat ze haar psychiater met een priem heeft vermoord. De politie kan haar niet vinden. Wel vindt zij haar slachtoffers, vermoord met een priem...
Wie is toch die lange blonde man die steeds gesignaleerd wordt? En welke rol speelt de ex-man van de ontsnapte vrouw? Welke rekening moet hier vereffend worden? In deze enerverende thriller voert Arnold Appelman de spanning meedogenloos op. Het boek bevat scherpe dialogen en verrassende wendingen. Arnold Appelman begeeft zich met dit boek voor het eerst op het pad van de misdaad. Dat dat loont, bewijst dit debuut.

Over de auteur

Arnold Appelman is 51 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is geboren in Lutjebroek als twaalfde kind in een gezin van veertien kinderen, maar woont al zijn hele leven in Bovenkarspel. Na twintig jaar noeste arbeid als betontimmerman heeft hij op 40-jarige leeftijd de studie MO-A Engels met succes afgerond, waarna hij werkzaam geweest is in het volwassenenonderwijs. Opgroeien in 'n groot gezin houdt bijna automatisch in dat je beperkt wordt in het ontwikkelen van bijzondere talenten, vandaar zijn late "doorbraak" als schrijver. Dit debuut als schrijver heeft 'n stimulans gekregen na het winnen van de derde prijs in een manuscriptenwedstrijd in Spanje.

Links

Gopher Publishers
Rechtstreeks bij de uitgever bestellen


 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ