bol.com Partner
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


ASMAN, Willem

Nederland (Amsterdam), 1959-
 

Bibliografie:

Romans

De Cassandra paradox / Willem Asman Brittanica / Willem Asman Wondermans Eindspel / Willem Asman

DE CASSANDRA PARADOX
2006, Amsterdam: De Bezige Bij / Cargo, 475pag., 22cm, ISBN 90-234-1840-9, 1e druk
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Getty Images
Een keurige man met Arabisch uiterlijk geeft zich aan op een politiebureau in Miami. Hij bekent dat hij een terroristische anslag wil plegen. Hij moest zich hier melden, zegt hij, al weet hij niet van wie. Een woordvoerder van het Witte Huis verklaart dat in korte tijd zestien zware criminelen en terroristen zich vrijwillig hebben aangegeven. Vanaf dat moment ontvouwt zich een zinderend verhaal over de wereld van de internationale machtspolitiek na nine-eleven. Een geheim CIA-onderzoek onder de naam Cassandra, een raadselachtige tempelru�ne aan de voet van de Andes, eeuwenoude profetie�n en geloofwaardige personages worden verweven tot een ingenieuze en groots opgezette actuele thriller.

BRITANNICA
2007, Amsterdam: De Bezige Bij / Cargo, 397pag., 22cm, ISBN 978-90-234-2381-2, 1e druk
2009, Amsterdam: De Bezige Bij / Cargo, 397pag., 22cm, ISBN 978-90-234-4081-9, 2e druk
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Corbis
Stephen Stills heerst in zijn rechtszaal over goed en kwaad en strijdt onvermoeibaar tegen het zero tolerance-beleid in New York. Na het overlijden van zijn grote liefde vindt hij tussen het spullen het sleuteltje van een bagagekluis die zijn vader ooit huurde. Het leidt hem naar vier dagboeken, geschreven door spionnen en soldaten op verzoek van de laatste Duitse Kaiser, Wilhelm II. De dagboeken zetten Stills op het spoor van het onderzoek naar de moord op Franz Gerdinand in 1914. Langzaamaan wordt duidelijk in wat voor historische intrige hij verstrikt is geraakt en tot welke krankzinnige beslissingen hij wordt gedwongen. Het is begin september 2001. De tijd dringt...

WONDERMANS EINDSPEL
2009, Amsterdam: De Bezige Bij / Cargo, 359pag., 22cm, ISBN 978-90-234-3396-5, 1e druk
Vijftien jaar later krijgt Wonderman zeven dagen om zijn wereld te redden. Maar dan haalt het verleden hem in
Oud-minister Jaap Vos keert terug naar Afrika als Speciaal Afgezant van de Verenigde Naties. Terug naar het land dat hij vijftien jaar geleden van de ondergang dacht te hebben gered. Nog n keer in de schijnwerpers, om zijn reputatie van Wonderman te redden. Want ondanks de belofte dat het 'nooit weer' zou gebeuren, zijn opnieuw miljoenen mensen op de vlucht, honderdduizenden vermoord, en haalt de internationale gemeenschap wederom de schouders op. In een ultieme poging regering en rebellen, daders en slachtoffers bij elkaar te brengen, raakt Jaap de regie over het machtsspel volledig kwijt. Hij speelt zijn laatste troef uit, een wanhoopsdaad die leidt tot een onverwacht weerzien met een bondgenote van vijftien jaar daarvoor. Is zij opnieuw Jaaps redding? Of is ze de voorbode van zijn ondergang?

Links

Willem Asman > De Cassandra Paradox

Ezzulia: Interview
Ezzulia: Nominatie Diamanten Kogel 2009


 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ