bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zoeken:


ASPE, Pieter

Pseudoniem van Pierre Anna Gaston Aspeslag
BelgiŰ (Brugge), 3 apr. 1953 - Brugge, 1 mei 2021
 

Bibliografie:

Series

Pieter van In

Het vierkant van de wraak / Pieter Aspe De Midasmoorden / Pieter Aspe

HET VIERKANT VAN DE WRAAK
1995, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 301pag., 22cm, ISBN 90-223-1354-9
1995: 2e druk, 1995: 3e druk, 1996: 4e druk
De positie van Ludovic Degroof, een van de machtigste en rijkste mensen van Brugge, komt in gevaar wanneer ingebroken wordt in de juwelenzaak van zijn zoon Ghislain. De waardevolle juwelen worden niet meegenomen, maar ter plaatse opgelost in een bak koningswater. De inbrekers laten een raadselachtige handtekening achter: een Latijnse spreuk uit de Middeleeuwen die bekend staat als `het vierkant van de tempeliers. Het wordt adjunct-commissaris Pieter Van In al snel duidelijk dat Degroof weet wie het op hem gemunt heeft. In plaats van hem te helpen doet Degroof echter al het mogelijke om het onderzoek te dwarsbomen. Tot zijn enige kleinzoon ontvoerd wordt en de kidnappers een wel heel bizarre eis stellen in ruil voor diens vrijlating. Beetje bij beetje ontrafelt Van In, bijgestaan door brigadier Versavel en de hoogst aantrekkelijke substituut Hannelore Martens, het duistere verleden van Ludovic Degroof.

HET VIERKANT VAN DE WRAAK
2002, Antwerpen/Amsterdam: Manteau, 301pag., 18cm, ISBN 99-031-9120-0, 15e druk
omslagontwerp: Aksent

DE MIDASMOORDEN
1996, Amsterdam: J.M. Meulenhoff / Antwerpen: Manteau, 281pag., 22cm, ISBN 90-290-5162-0 (Meulenhoff), 90-223-1406-5 (Manteau)
1996: 2e druk, 1996: 3e druk, 1996: 4e druk
Paniek en chaos in het toeristische Brugge wanneer de stad door een reeks schijnbaar losstaande misdaden wordt opgeschrikt. Tussen de persoonlijke bezittingen van een vermoord Duits zakenman wordt een vreemde foto gevonden van de madonna van Michelangelo. Een kneedbom vernielt even later het standbeeld van de dichter Guido Gezelle. Een aartsmoeilijke opdracht voor adjunct-commissaris Pieter Van In, die in het kluwen van misdaden naar de motieven en de daders zoekt. Wat heeft de madonna van Michelangelo te maken met de nakende fusie van twee touroperators? Wat is de link tussen een onopgeloste bomaanslag in 1967 en de Nibelungenschat? De waarheid achter de feiten blijkt gruwelijker dan verwacht...

DE MIDASMOORDEN
1998, Houten: Van Holkema & Warendorf / Antwerpen: Manteau, 281pag., 22cm, ISBN 90-6091-419-8, 6e druk

DE KINDEREN VAN CHRONOS
1997, Amsterdam: J.M. Meulenhoff / Antwerpen: Manteau, 288pag., 22cm, ISBN 90-290-6051-4 (Meulenhoff), 90-223-1437-5 (Manteau)
In de tuin van De Love, een gerestaureerde boerderij in de omgeving van de stad Brugge, wordt een lijk ontdekt. Met de hulp van substituut Hannelore Martens en brigadier Guido Versavel probeert commissaris Pieter Van In het lichaam te identificeren. Hij komt erachter dat De Love destijds als lustoord fungeerde voor tal van prominente figuren, waaronder de machtsgeile Lodewijk Vandaele. Pas wanneer William Aerts, een medewerker van Vandaele, spoorloos verdwijnt, en Yves Provoost, een alom gerespecteerd advocaat en vaste klant van De Love, vermoord wordt, komt de zaak in een stroomversnelling. Van In komt banden met een malafide extreemrechtse groepering op het spoor, die de bescherming geniet van Johan Brys, minister van Binnenlandse Zaken...

DE VIERDE GESTALTE
1998, Houten: Van Holkema & Warendorf / Antwerpen: Manteau, 295pag., 22cm, ISBN 90-6091-414-7
In al zijn duivelse boosheid pleegt Satan zich in vier gestaltes te manifesteren: hij verleidt, hij misleidt, hij manipuleert en hij bedriegt. De goddeloze en mysterieuze Venex is de incarnatie van Satan op aarde; hij is een geboren bedrieger, die er alles voor over heeft om zijn eeuwige honger naar macht en geld te stillen. Venex heeft allang gezien dat in ons tijdsgewricht onderwerpen als satanisme en esoterie op een ruime publieke belangstelling kunnen rekenen. In zijn mercantiele geest is het plan gerijpt om munt te slaan uit naëeve geloof in de nakende komst van de antichrist. In een sloot bij een flatgebouw wordt op een dag het lijk gevonden van de jonge kalligrafe Trui Andries. Het onderzoek wijst uit dat Trui niet verdronken is, maar vergiftigd werd met een uiterst zeldzaam product dat, als het op de juiste wijze wordt toegediend, geen sporen achterlaat. Bij zijn onderzoek naar de verdachte dood van deze jonge vrouw krijgt commissaris Pieter Van In lucht van een ingenieus en ultiem plan, dat door Venex is beraamd. Van In wil aan zijn gevaarlijke praktijken een eind maken. Voor Venex heiligt het doel echter de middelen. Hij wil slagen in zijn boze opzet, en daar heeft hij alles en iedereen voor veil...

DE VIERDE GESTALTE
2002, Amsterdam: Prometheus/Bert Bakker / Antwerpen: Manteau, 295pag., 22cm, ISBN 90-223-1578-9, 9e druk

HET DREYSE-INCIDENT
1999, Antwerpen: Manteau, 282pag., 22cm, ISBN 90-6091-422-8
Patrick Claes, een rijke beursmakelaar en een fervent wapenverzamelaar, wordt in zijn eigen huis neergeslagen met een antiek Dreyse-pistool. Zijn belager gaat aan de haal met niet minder dan achtenvijftig kostbare wapens. Commissaris Pieter Van In onderzoekt de zaak. Zijn vriendin Hannelore Hartens, die inmiddels tot onderzoeksrechter is gepromoveerd, voert op haar manier haar eigen onderzoek. Zij wil zich bewijzen tegenover Van In. Wanneer een aantal moorden wordt gepleegd, blijkt duidelijk dat hier veel meer aan de hand is dan een banale diefstal. Er lijkt zelfs een zakelijke band te bestaan tussen Claes en de Russische maffia. En wat hebben een opkomend fotomodel en een schrijver van misdaadromans te maken met de wapens van Claes? Het kluwen van misdaden neemt steeds grotere proporties aan. Wat is waarheid en wat is leugen? Uiteindelijk is alles misschien wel ´┐Ż´┐Żn groot spel. Een spel dat door criminelen bijzonder vuil wordt gespeeld.

DOOD TIJ
2000, Antwerpen: Manteau, 288pag., 22cm, ISBN 90-223-1573-8
Miriam Dobbelaere, een achttienjarig meisje, wordt na een avondje stappen verkracht in een afgelegen buurt. Miriam is de dochter van Antoon Dobbelaere, een bekend deurwaarder. Onder druk van haar vader dient Miriam geen klacht in, wat bij Van In voor de nodige frustratie zorgt. De volgende dag treft een wandelaar op het strand van Zeebrugge een lijk van een man aan die tot zijn nek in het zand begraven zit. Het blijkt om Carlos Minne te gaan, ex-adjunct-kabinetschef van Justitie en lid van de commissie voorlopige invrijheidstelling. Wanneer Van In erachter komt dat Minne en Dobbelaere samen op school hebben gezeten en dat beiden daags voor de moord ook aanwezig waren op een schoolre´┐Żnie, spitst hij het onderzoek toe op de zonderlinge strandmoord.

BLAUW BLOED
2000, Antwerpen: Manteau, 296pag., 22cm, ISBN 90-223-1728-5
Onderzoeksrechter Hannelore Martens, de sympathieke vriendin van commissaris Van In, wordt door haar jeugdvriendje Valentijn Heydens gebeld. Hij wil haar nog diezelfde avond ontmoeten in L'Estaminet. Hannelore gaat in op zijn verzoek. Enkele uren later blijkt dat tijdens hun samenzijn Valentijns vader de dood heeft gevonden en alles wijst erop dat het om een geënsceneerde zelfmoord gaat. Ofschoon ze Valentijns gedrag in de daaropvolgende dagen raadselachtig vindt, blijft Hannelore niet ongevoelig voor zijn onweerstaanbare charme. De reactie van Van In laat zich dan ook raden: hij bijt zich vast in de zaak. Als Hannelore ook nog wordt ontvoerd, is Van In ten einde raad. In het grootste geheim begeeft hij zich in de allerhoogste kringen van het land. De dramatische ontknoping is een huzarenstukje dat Aspes verbeeldingskracht en verteltalent illustreert.

ZOENOFFER
2001, Antwerpen: Manteau, 304pag., 22cm, ISBN 90-223-1575-4
Hercule Poirot prijs 2001
Terwijl Brugge zich opmaakt voor HiBrugia, een zeer prestigieuze tentoonstelling over Spaanse schilderkunst, wordt commissaris Van In geconfronteerd met een bizarre afrekening in het Minnewaterpark, een plek waar homo's elkaar in het geheim ontmoeten. Jos Viaene wordt er afgetuigd en de volgende dag wordt hij in het ziekenhuis vermoord. Als blijkt dat Viaene als beveiligingsagent van de Brugse musea de blauwdrukken van de alarminstallaties heeft versjacherd, wordt iedereen zenuwachtig. Even later wordt een onbekende Spanjaard neergeschoten en de diefstal van een paneel van Hi´┐Żronymus Bosch lijkt de bange vermoedens te bevestigen. Het onderzoek in deze zaak leidt Van In verder dan de kunstdiefstallen, hij komt een splintergroep van de ETA op het spoor die een politieke aanslag voorbereidt.

VAGEVUUR
2001, Antwerpen: Manteau, 304pag., 22cm, ISBN 90-223-1602-5
Wanneer Frank Lernout, manusje-van-alles bij een stoeterij, de villa leegrooft van Paul Verfaille, een gerenommeerd theaterproducent, ontdekt hij schokkende foto's, genomen in de folterkamers van de Chileense geheime dienst. Van In onderzoekt de inbraak met tegenzin, hij heeft meer belangstelling voor een gemaskerde potloodventer die in de buurt van het nieuwe Concertgebouw werd gesignaleerd. Zijn interesse neemt nog toe als de conci´┐Żrge van het concertgebouw in de parkeergarage een afgerukte vinger vindt. Het onderzoek leidt Van In naar manege Amazone. Terwijl hij de dochter van de eigenaar verhoort, gaat het complex in vlammen op In het rokende puin treft de brandweer een verkoold lijk aan. Er volgt nog een moord en een spoorloze verdwijning. Van In vreest het ergste. Maar als de puzzel stukje voor stukje in elkaar valt, blijkt de waarheid gruwelijker dan commissaris Van In zich had kunnen voorstellen.

DE VIJFDE MACHT
2002, Antwerpen: Manteau, 304pag., 22cm, ISBN 90-223-1732-3
Waarom wordt op een prestigieus huwelijksfeest de bruidegom vermoord? Waarom pleegt een blitse reclamejongen van een belangrijk reclamebedrijf zelfmoord? Waarom wordt Van In beschuldigd van verkrachting? Welke duistere machinaties gaan schuil achter de gladde wereld van de reclame? 'De vijfde macht' wordt in deze tiende Van In ontmaskerd.

ONDER VALSE VLAG
2002, Antwerpen: Manteau, 291pag., 22cm, ISBN 90-223-1774-9
De dag begint zeer beloftevol voor Hannelore en Van In: een d´┐Żjeuner sur l'herbe in de tuin met een flesje bordeaux. Ze hebben een dag vrij genomen.
De idylle wordt al snel verstoord door Versavel die aanbelt. In een villa aan de Damse Vaart heeft een zekere Wilfried Traen, directeur van een belangrijk bedrijf dat computers recycleert, zijn gezin uitgemoord en vervolgens zelfmoord gepleegd. Als het onderzoek in deze zaak volop aan de gang is, wordt in een penthouse in Blankenberge een luxe callgirl vermoord op het terras aangetroffen. Gaat het in het eerste geval werkelijk om een gezinsdrama en wat is het motief voor de moord op de prostituee - wie is de dader? En welke rol spelen Stefaan Bonheure en David Starr, een ontslagen en aan lagerwal geraakte werknemer van het bedrijf van Wilfried Traen en een Amerikaan die in Brugge woont?

PANDORA
2003, Antwerpen: Manteau, 302pag., 22cm, ISBN 90-223-1788-9
Een oud dossier wordt heropend. Twintig jaar geleden werden een legerofficier, een geestelijke en een gemeenteraadslid op dezelfde manier vermoord: een kogel door het hoofd, twee in de borst. Het Leger, de Kerk en de Staat. De misdaden werden nooit opgelost. Wanneer Van In de familieleden van de slachtoffers opnieuw ondervraagt, geeft hij ongewild de aanzet tot een nieuwe reeks bizarre moorden die veel overeenkomst vertonen met die van toen. De gebeurtenissen die daarop volgen, leiden naar een onthutsend geheim.

13
2003, Antwerpen: Manteau, 288pag., 22cm, ISBN 90-223-1789-7
In 13 hebben Hannelore Martens en Pieter Van In het plan opgevat om in het huwelijksbootje te stappen. Hun beider ja-woord moet de bezegeling worden van hun reeds zeven jaar durende liefde. Een rustige voorbereiding van het huwelijksfeest is hen echter niet gegund. Wanneer in een Brugs hotel Wim Raes vermoord wordt aangetroffen, begeeft Van In zich naar zijn woning om de echtgenote op de hoogte te brengen. Als Raes even later alive and kicking het huis komt binnengestapt, staat Van In voor een probleem. Maar enkele dagen later wordt ook het levenloze lichaam van de echte Raes gevonden, met op zijn borst de Visa-kaart van een andere man, die Van In naar een mogelijk volgend slachtoffer leidt. Aan de vooravond van zijn huwelijk wordt Van In geconfronteerd met zijn vroegere liefdes. Hij dreigt kopje-onder te gaan in een bad van grondeloze haat.

TANGO
2004, Antwerpen: Manteau, Amsterdam: Prometheus/Bert Bakker, 288pag., 22cm, ISBN 90-223-1832-X (Hardcover), 90-223-1831-1 (Paperback)
Een vrouw meldt zich op het politiebureau. Haar vriend is spoorloos verdwenen. Op het eerste gezicht lijkt het om een gewone huiselijke twist te gaan, waarna de man met de noorderzon is vertrokken. Als duidelijk wordt dat zijn verdwijning iets te maken heeft met foto's die het daglicht niet mogen zien en dat ook de in Brugge in de hotelsector opererende maffia bij de zaak betrokken is, wordt de toestand zeer ernstig. Van In en Hannelore mogen dan net hun wittebroodsweken in Argentini´┐Ż achter de rug hebben, wat hen te wachten staat, is hartverscheurend. Zullen ze nog ooit samen de tango dansen?

De zevende kamer / Pieter Aspe Misleid / Pieter Aspe

ONVOLTOOID VERLEDEN
2004, Antwerpen: Manteau / Amsterdam: De Boekerij, 284pag., 23cm, ISBN 90-223-1860-5 (Hardcover), ISBN 90-223-1859-1 (Paperback)
Op een zomerse ochtend vindt de exploitant van de Oesterput, een restaurant in Blankenberge waar oesters en kreeften in grote bassins op consumptie wachten, het lijk van een jonge vrouw. Het lichaam bevindt zich in de monding van een onderaardse pijp die de bassins van zeewater voorziet. Het slachtoffer en haar man zijn lid van een vereniging van neonazi's. Op de bil van de vrouw staat een runeteken getatoe´┐Żerd. Het teken heet Mannaz en staat symbool voor de Nieuwe Orde. Als twee dagen later ook de vermoedelijke minnaar van het slachtoffer wordt vermoord, komt Van In in contact met een mysterieuze groep die zich commando Mannaz noemt.

CASINO
2005, Antwerpen: Manteau, 296pag., 23cm, ISBN 90-223-1875-3
Hubert Blontrock, een notoir gokker, krijgt een decadent voorstel dat elke verbeelding tart. De inzet is namelijk een mensenleven. Een paar uur later wordt hij door de politie opgepakt wegens openbare dronkenschap. In zijn roes laat hij iets los over een roulettespel waarbij doden zullen vallen. Als Van In hem de volgende dag opzoekt, ontkent de man echter alles. Nog geen dag later wordt hij dood aangetroffen in zijn huis.
Onderzoek wijst uit dat hij voor zijn dood elektrische schokken toegediend kreeg. Merel de Man, een meisje dat niet tevreden is over haar borsten, laat een borstcorrectie uitvoeren in de prive-kliniek van dokter Decoopman, een gerenommeerd plastisch chirurg. De ingreep is geslaagd en de toekomst lacht haar toe. Op het strand tussen Blankenberge en Wenduine wordt het naakte lichaam aangetroffen van een meisje dat net een borstcorrectie heeft laten uitvoeren in de prive-kliniek van dokter Decoopman, een gerenommeerd plastisch chirurg. De twee moorden houden op het eerste gezicht geen verband met elkaar, tot Van In stukje bij beetje een gruwelijke waarheid ontdekt: Het spel waarvoor Blontronck in een dronken bui waarschuwde wordt wel degelijk gespeeld. Merel Deman, het meisje dat dood op het strand werd aangetroffen, was het eerste slachtoffer. Van In begint een onderzoek naar de moord op Hubert Blontrock maar krijgt amper de tijd om zich in de zaak te verdiepen. Bovendien kan hij niet weerstaan aan een van de weinige ondeugden waarvoor hij zich immuun waande. Stukje bij beetje ontdekt hij een gruwelijke waarheid.

ONTMASKERD
2005, Antwerpen: Manteau / Amsterdam: De Boekerij, 292pag., 22cm, ISBN 90-223-1941-5 (Hardcover), 90-223-1897-4 (Paperback)
2005: 2e druk paperback
De jonge Joris Mareel zit in zijn eentje in een Blankenbergs cafe kijken naar het vrolijke carnavalsgedruis rondom hem. Hij neemt niet actief deel aan het gejoel en de feestvreugde, want eigenlijk heeft hij geen vrienden. Hij droomt wel van mooie meisjes, maar hij heeft nog nooit ook maar een schijn van kans gehad bij het andere geslacht.
Terwijl hij zijn weinig benijdenswaardig lot overpeinst, vangt hij een glimp op van Katja, het mooiste meisje van de badstad. Ze wenkt hem en als in een droom volgt hij haar naar buiten. Daar onthult zij hem een vreselijk geheim over zijn afkomst, wat Joris helemaal van zijn stuk brengt. De volgende ochtend wordt het levenloze lichaam van de knappe jonge vrouw gevonden. Aangezien Joris als laatste met Katja gesignaleerd werd, volgt de politie zijn spoor. De jongen wordt in het nauw gedreven, maar hij slaagt er toch in uit de handen van Van In en zijn ploeg te blijven. De klopjacht neemt groteske vormen aan, maar de vraag blijft of de flikken wel op het goede spoor zitten.

ZONDER SPIJT
2006, Antwerpen: Manteau / Amsterdam: De Boekerij, 304pag., 23cm, ISBN 90-223-1964-4
Olivier Broes, journalist bij de linkse krant Gazet, maakt zich zorgen om een collega die al een paar dagen niet meer is komen opdagen. Hij stapt naar de politie.
Van In dringt de flat van de vermiste journalist binnen en treft zijn levenloze lichaam aan. De schedel van de man is doorboord door twee kogels. Van In verneemt van Olivier Broes dat de vermoorde collega op het punt stond ophefmakende details over de Bende van Nijvel aan het licht te brengen. Het spoor leidt naar de weduwe van de substituut die destijds het onderzoek leidde en die later in verdachte omstandigheden is gestorven. Nu blijken de notities van de substituut verdwenen te zijn! Pieter Van In, zijn geliefde Hannelore en zijn collega Versavel komen in een maalstroom van gebeurtenissen terecht waarin zij bijna kopje-onder gaan.

ALIBI
2006, Antwerpen: Manteau, 304pag., 23cm, ISBN 90-223-1967-9
Nominatie Hercule Poirot Prijs 2006
In Brugge wordt met man en macht gewerkt aan de opnames van een nieuwe politieserie. De realiteit overtreft de fictie wanneer op het parkeerterrein bij de filmset de wagen van hoofdrolspeler Tack in vlammen opgaat. De brandweer doet een uiterst macabere ontdekking: in het uitgebrande wrak bevindt zich een verkoold lijk dat met handboeien aan het stuur werd vastgeketend. Tack blijkt ongedeerd en algauw wordt duidelijk dat de dader noch het lijk iets te maken heeft met de acteurs in Brugge.

REBUS
2007, Antwerpen: Manteau, 306pag., 23cm, ISBN 978-90-223-2143-0, 1e druk mei 2007
Een oude man krijgt een hartinfarct in de kerk van het Brugse Begijnhof terwijl hij een non bedreigt met een pistool. Van In stelt een onderzoek in, maar de zaak blijft zonder gevolg doordat het slachtoffer geen klacht wil indienen tegen haar belager. Enkele dagen later treft de eigenaar van de Lucifernum, een diabolische bar in de Brugse binnenstad, een vreselijk verminkt lijk aan in de toiletten. Het spoor leidt al vlug naar een geheimzinnig genootschap dat zich de Gezellen van de Brugse Beer noemt. Van In en Versavel raken verwikkeld in een kluwen van intriges. Welke rol speelt het zestiende-eeuwse schilderij De zeven wonderen van Brugge van Pieter Claeissins de Oude dat in het Begijnhof wordt bewaard? En bestaat de schat van Karel de Goede echt? De Gezellen van de Brugse Beer geven hun geheimen beetje bij beetje prijs. Of is dat maar schijn en moet Van In de oplossing ergens anders zoeken?

DE ZEVENDE KAMER
2008, Antwerpen: Manteau, 289pag., 23cm, ISBN 978-90-223-2246-8, 1e druk mei 2008
Louis Vandervelde, ex-minister van Justitie en toekomstig premier, wordt vermoord aangetroffen in de buurt van de Villa Papillon, een luxebordeel in de buurt van Brugge. Van In legt meteen een verband tussen de locatie waar Vandervelde werd vermoord en de Villa. Uiteraard wordt hem deze toch voor de hand liggende conclusie niet in dank afgenomen. Procureur Beekman belast de federale politie met het onderzoek en dat zeer tegen de zin van commissaris Van In, die samen met Guido Versavel en Hannelore een parallelonderzoek start. Van In stuit daarbij op zoveel weerstand dat hij stilaan begint te beseffen dat er andere belangen op het spel staan. Wordt dit een beruchte doofpotaffaire omdat de reputatie van vooraanstaande personen in het gedrang is? En belangrijker: volgt Pieter Van In wel het goede spoor?

MISLEID
2009, Antwerpen: Manteau, 283pag., 23cm, ISBN 978-90-223-2354-0, 1e druk mei 2009
Frederik Bomb´┐Ż, organisator van Miss Flanders, meldt zich aan op het politiebureau en vraagt een onderhoud met Van In persoonlijk omdat een van de finalistes het slachtoffer is geworden van een 'gewelddadige aanslag'. Het meisje is ongedeerd, maar de missmaker tilt bijzonder zwaar aan het incident. Van In is niet geneigd in te gaan op het verzoek van Bomb´┐Ż, tot procureur Beekman hem belt. Van In, Guido Versavel en Hannelore Martens hebben in Misleid niet alleen hun handen vol een de glitter en glamour van de missen, ook de keiharde zakenwereld van containertransporten vanuit China naa de haven van Zeebrugge eist hen op.

Romans Jeugd

GROF WILD
1998, Houten: Van Holkema & Warendorf, 128pag., ISBN 90-223-1471-5
Om hun zilveren huwelijksjubileum te vieren besluit de ondernemende Eva haar echtgenoot Victor te verrassen met een korte vakantie in een afgelegen chalet in de Ardennen.
Victor, een uiterst succesvol zakenman, staat op het punt een miljardendeal af te sluiten met een Japanse multinational en kan maar moeilijk loskomen van zijn zakelijke beslommeringen.
Eva heeft voor hun vakantie een heel eigenaardig plan uitgedokterd. Met haar originele maar verregaande idee wil ze haar echtgenoot weer helemaal voor zich winnen. Wat een gezellig weekje zou moeten worden, ontaardt echter al vlug in een nachtmerrie zonder weerga.

BLOEDBAND
2005, Antwerpen: Manteau, 166pag., ISBN 90-223-1900-8
De wereld stond even stil. Toen de deur dichtviel en iemand de grendels erop schoof, leek het alsof iedereen in slowmotion bewoog. Senada draaide zich om. Haar lippen vormden een onhoorbare kreet. Jonas zette zich af als een kat. Hij maakte een sprong in de richting van de deur, een ijdele poging om het onheil ongedaan te maken. Melchior zoomde in op het slot. De close-up illustreerde perfect wat er gebeurd was. Ze waren als kinderen in de val gelopen.

LUCHTPOST
2005, Antwerpen: Manteau, 157pag., ISBN 90-223-1901-6
Twee Vlaamse reporters willen een reportage maken over de illegale jacht op neushoorns. Daarvoor moeten ze enkele niet-conventionele wegen bewandelen om hun doel te bereiken. Maar ook al komen ze in contact met de stropers, hun leven is geen cent meer waard als ´┐Ż´┐Żn en ander misloopt. Hoe kunnen ze zich daaruit redden?

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact
Verantwoording  in English  FAQ