bol.com Partner
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


AUDLEY, Anselm

Groot-Brittannië (Dorset), 1982-
 

Bibliografie:

Series

DE AQUASILVA TRILOGIE

In de eilandenwereld Aquasilva, geteisterd door rampzalige stormen, heeft het domein de hoogste religieuze macht in handen. Zolang het duurt...

KETTERIJ
De Aquasilva trilogie boek 1
2001, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, Dromen & Demonen, 415pag., ISBN 90-245-3804-1, 1e druk november 2001
vert.van: Heresy (2001), vert.door: Erica Feberwee, omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Steve Stone
De jonge Cathan reist naar zijn vader, de Graaf van Lepidor, die bij de raadsvergadering in de centrale stad Selera Astre verblijft. Hij brengt goed nieuws: op Lepidor is ijzer gevonden. Van een arm dorp kan het nu uitgroeien tot een welvarende stadstaat. Onderweg raakt Cathan verstrikt in een ondergrondse beweging die het almachtige Domein omver wil halen en een eind wil maken aan het tijdperk van fundamentalisme. Maar elke verandering wordt te vuur en te zwaard bestreden door de Sacri, de heilige krijgers van het Domein. Welk wapen kan het tegen hen opnemen?

INQUISITIE
De Aquasilva trilogie boek 2
2002, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, Dromen & Demonen, 462pag., ISBN 90-245-3814-9, 1e druk oktober 2002
vert.van: Inquisition (2002), vert.door: Erica Feberwee, omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Steve Stone
De oprukkende duisternis kan met vuurmagie worden tegengehouden, maar vuurmagie is een macht die alleen de fanatieke priesters van het domein beheersen. Zal de eilandenwereld Aquasilva in de ijzeren klauwen van het domein vallen?

KRUISTOCHT
De Aquasilva trilogie boek 3
2004, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, Dromen & Demonen, 527pag., ISBN 90-245-3824-6, 1e druk augustus 2004
vert.van: Crusade, Book Three of The Aquasilva Trilogy (2003), vert.door: Erica Feberwee, omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Nexus DNA Ltd.
Met Aetius VI als keizer heeft het domein eindelijk de gewenste controle over Aquasilva. De keizerlijke marine schikt zich willig en de priesters beheersen de menigten. Wie zij als vijanden zien worden penitenten - rechteloze slaven van het domein.
Maar de religieuze fanatici blijven op zoek naar ketters - en vooral naar Cathan. Hij weigert aanspraak te maken op de keizerlijke troon, en bestudeert in plaats daarvan de stormgeschiedenis en de verschrikkelijke gevolgen van eerdere pogingen op Aquasilva's weersysteem te be�nvloeden. Maar hoe kan hij uit handen van het Domein blijven? En wat als de ontdekking van zijn ware identiteit hem fataal wordt?

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ