Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


DE BRAECKELEER, Nico

BelgiŽ (Dendermonde), 8 apr 1974-

Bibliografie:

Romans

Nachtblauw / Nico De Braeckeleer Kleurenblind / Nico De Braeckeleer & Kees Krick Het enigma van 8 / Nico De Braeckeleere

NACHTBLAUW
2008, Westerlo: Kramat, Kramat Suspense, 240pag., 23cm, ISBN 978-90-7521-291-4, 1e druk april 2008
omslagillustratie: Bruno Dermaux
Zes inwoners uit de gemeente Laarbeke krijgen te maken met onverklaarbare fenomenen. Kathleen heeft van de ene op de andere dag acrofobie; ze durft geen bruggen meer over. Haar echtgenoot Aaron wordt geteisterd door angstaanvallen als het ontweert en hun anders zo rustige baby weent aanhoudend. Marinus, de nuchtere burgemeester van Laarbeke, verliest alle tijdsbesef en de grens tussen heden, verleden en toekomst vervaagt stilaan voor hem. De 81-jarige Arthur, due in een bejaardentehuis verblijft, krijgt bezoek van zijn echtgenote die drie jaar eerder overleed. Hoofdinspecteur Ceulemans onderzoekt de enigmatische verdwijningen van verscheidene inwoers en kloosterzuster Rita wordt geplaagd door visioenen die weleens de sleutel van het mysterie zouden kunnen zijn.

KLEURENBLIND : dubbelthriller
Nico De Braeckeleer en Kees Krick
2009, Westerlo: Kramat, 208pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-211-5, 1e druk april 2009
omslagillustratie: Bruno Dermaux
HELROOD
Na haar studies aan het conservatorium wil Kirsten zich ergens in stilte terugtrekken om op haar piano te componeren. Die rust vindt ze als congiŽrge van het gebouw van een voormalige psychiatrische instelling. Maar al snel wordt de vrede verstoord door de komst van helrode schimmen. Ze dwalen rond in het oude gebouw en zinnen op wraak om wat er jaren geleden is gebeurd...
SEPIA
Tijdens een fotosessie van fotograaf John sterft een model. Het lijkt op een ongeluk, maar als kort daarna opnieuw een fotomodel om het leven komt, blijkt er meer aan de hand te zijn. De mysteries stapelen zich op en steeds meer mensen lopen gevaar. En wat heeft Johns verleden met de sterfgevallen te maken?

HET ENIGMA VAN 8
2010, Westerlo: Kramat, 267pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-227-6, 1e druk april 2010
omslagillustratie: Bruno Dermaux
Een seriemoordenaar doodt op brutale wijze zijn slachtoffers. Telkens laat hij een handtekening achter, het cijfer 8, met een vlijmscherp mes in de huid gekerfd. Misdaadjournalist Herman Verbeken bijt zich vast in de zaak. Rob Grauwels is sinds enkele maanden treinbestuurder. Tijdens een rit springt een achttienjarig meisje onder zijn trein. Het meisje duikt op in zijn nachtmerries. Om het gebeurde proberen te verwerken, gaat Rob na waarom ze zichzelf van het leven beroofde. De ex-man van misdaadauteur Linda Moons ontvoerd hun tienerdochter en jonge zoontje. Omdat het onderzoek van de politie niet vordert, begint Linda zelf een speurtocht. Axel De Houwere heeft op internet een zelfmoordclub. Een forum waar jongenen met zelfmoordneigingen elkaar treffen en hulp verlenen. Als Axel op zijn site boodschappen aantreft die aanzetten tot zelfmoord, wil hij achter wie die verstuurt.

Jeugd

Doodstil / Nico De Braeckeleer Vampier Virus / Nico De Braeckeleer

DOODSTIL
2009, Westerlo: Kramat, Kramat Junior, 120pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-209-2, 1e druk april 2009
omslagillustratie: Mario Baert
De dertienjarige Sarah zit in een centrum voor jeugdzorg omdat ze volgens haar moeder onhandelbaar is. Sarah vlucht met de trein, op zoek naar een toekomst. Maar vanaf de treinrit is niets meer wat het lijkt. De werkelijkheid breekt aan diggelen. De tijd bevriest en alles en iedereen rondom Sarah staat plots stil. Wat is oorzaak van deze doodse stilte? En waarom kan Sarah zich nog als enige bewegen?

PRINSES EN DE BEER
2010, Westerlo: Kramat, Kramat Junior, 30pag., 22cm, ISBN 978-90-7955-228-3, 1e druk mei 2010
illustratiea: Sonia Trouvť, gebaseerd op het gelijknamige toneelscenario van Amaryllis Temmerman & Jos Dom
met meezingliedjes op CD.

VAMPIERVIRUS
2011, Westerlo: Kramat, Kramat Junior, 114pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-242-9, 1e druk februari 2011
omslagillustratie: Bruno Dermaux
De twaalfjarige Ilian is blind geboren. Als er een bron wordt ontdekt die volgens sommigen genezende krachten bezit, drinkt Ilian ervan. Hij hoopt eindelijk te kunnen zien. Maar na het drinken van het bronwater verandert Ilian stilaan in een monster van de nacht... een vampier. En hij is niet de enige. Het VampierVirus eist het ene na het andere slachtoffer.

Verhalen

INDIGO
in: Duistere parels

DE EEUWIGE SLAAP
in: Horrarium

Links

de website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ