bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


BROWN, Graham

Verenigde Staten (Chicago, Ill.) -

 

Bibliografie:

Romans

Zwarte regen / Graham Brown Zwarte zon / Graham Brown

ZWARTE REGEN
2011, Utrecht: A.W. Bruna, 375pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9512-9, 1e druk mei 2011
vert.van: Black Rain (2010), vert.uit het Engels: Ed van Eeden, omslagontwerp: Studio Jan de Boer
Danielle Laidlaw, onderzoekster bij het National Research Institute, krijgt de leiding over een team dat diep in het Amazonegebied moet doordringen. Onder bescherming van de vroegere CIA-agent Hawker en een aantal huurlingen krijgt de expeditie tot doel een Mayastad te vinden die alleen in de legendes voorkomt. Wat Danielle niet weet, is dat zij niet de eerste is die deze opdracht krijgt. Enkele weken daarvoor is het team dat er oorspronkelijk op uit was gestuurd spoorloos verdwenen. Danielle heeft ook niet te horen gekregen dat het object dat zij zoeken niet zomaar een kunstschat is, maar de sleutel tot een wetenschappelijke doorbraak die de wereld op zijn kop zal zetten.
In de ondoordringbare jungle van het Amazonegebied komen de expeditieleden in een nachtmerrie terecht. Opgejaagd door een mysterieuze indianenstam en onder de continue dreiging van een onzichtbare vijand die een spoor van toegetakelde lichamen achterlaat, gaat de groep wanhopig op zoek naar de waarheid achter een dodelijke legende. En naar het ijzingwekkende geheim dat verborgen ligt onder de oude Mayaru´nes.

ZWARTE ZON
2012, Utrecht: A.W. Bruna, 299pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9979-0, 1e druk
vert.van: Black Sun (2010), vert.uit het Engels: Ed van Eeden, omslagontwerp: Studio Jan de Boer
In een vrijwel ondoordringbaar deel van het Amazonegebied doet een onderzoeksteam van het National Research Institute een opzienbarende ontdekking: een gloeiende, ovale steen die een soort elektromagnetische pulsen uitzendt. Wat de betekenis is van de steen, blijft lang onduidelijk voor teamleidster Danielle Laidlaw. Maar dan blijken er vier van dergelijke stenen te zijn die samen een wereldramp kunnen veroorzaken. Voor Danielle en haar team begint hiermee een race tegen de klok. Bij hun zoektocht naar de andere drie stenen - en daarmee de mogelijke redding van de wereld - worden ze van alle kanten tegengewerkt. Want niet alleen de Russen en Chinezen hebben het op de stenen voorzien, ook de CIA zit achter het NRI-team aan///

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ