bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


DE BRUYN, Patrick

BelgiŰ (Halle, Vlaanderen), 22 aug 1955-

Bibliografie:

Romans

Verliefd / Patrick De Bruyn Passie / Patrick De Bruyn

ANGST OM DE GIJZELAARS
1977, Leuven: Davidsfonds, Jeugdreeks 142, 94pag., 22cm, ISBN 90-6152-216-1, hardcover
illustraties: Lode Mols

FILE
1998, Leuven: Van Halewyck, 232pag., ISBN 90-804319-1-5
omslagontwerp: Patrick de Bruyn

INDRINGER
2000

VERMIST
2001, Antwerpen: Manteau, 312pag., 22cm, ISBN 90-223-1603-3
Judith Timmerman wordt ongerust, ze begrijpt niet waarom haar man RenÚ nog niet thuis is. Hij heeft haar gezegd dat hij voor een paar dagen naar Londen moest voor de zaak. Maar al snel wordt duidelijk dat hij niet meer voor het bedrijf werk. Dat hij een paar weken eerder werd ontslagen. Judith trekt op onderzoek uit. Boekhouder RenÚ Timmerman werd weggepest. Hij was niet cool genoeg. Zo ging dat nu eenmaal in de blitse dotcom-economie. Hij kon zijn ontslag niet aan, hij durfde het aan zijn vrouw niet te vertellen en RenÚ vluchtte. Als de politie Judith vertelt dat haar man in een hotelletje in Parijs verbleef, en dat hij onder de neerstortende Concorde is omgekomen, wordt de wat saaie huisvrouw een gedreven weduwe die de laatste weken van haar man wil reconstrueren en er een eigen agenda op nahoudt. En dan begint een mysterieus gepest aan het adres van een ex-collega van RenÚ. Eerst vrij onschuldig, maar steeds dreigender. Wie is haar belager? En gaat het om wraak? Kandidaten genoeg om 'die feeks met haar teflon vel' de stuipen op het lijf te jagen.

VERMINKT
2004, Antwerpen: Manteau / Amsterdam: Prometheus, 423pag., 22cm, ISBN 90-223-1795-1
Onderweg naar huis klungelt Peter Bressing met zijn gsm en hindert daarbij een terreinwagen met twee jonge heethoofden. De volgende kilometers lijkt het alsof die twee hem uit wraak van de weg willen rijden. Peter Bressing kan nipt ontsnappen en komt er met de schrik van af. Of lijkt dat maar zo? Thuis halen zijn onschuldige plagerijtjes met zijn vrouw Suzanne en dochter Laura weer de bovenhand. Maar vˇˇr het filmavondje met zijn gezin wil hij nog van de vervelende maaibeurt af en rijdt de grasmaaier in de tuin. De garagedeur blijft openstaan. En dan gebeurt het onverstelbare. Een overval met gijzeling. Een verschrikkelijke nachtmerrie. En er is niets dat Peter Bressing kan doen om Suzanne en Laura te helpen. Of toch?

VERDOEMD
2006, Antwerpen: Manteau, 297pag., 22cm, ISBN 90-223-1928-8
Achter het stuur in de arme auto voelt ze pas hoe moe ze is. Een baan combineren met een privÚleven valt lang niet altijd mee.
Ze is bekaf, En ze heeft haast. Maar de chauffeur van de auto voor haar lijkt alle tijd van de wereld te hebben,. Ze ziet eindelijk de kans schoon om langs hem heen te schieten. Maar plots. Voor haar! Een vrouw met een hoofddoek en een meisje steken de straat over! Ze remt nog. Te laat. Ze hoort amper het geluid van een aanrijding. Maar de vrouw tolt en valt neer. En het dekentje dat ze tegen zich aangeklemd hield, ligt op het zebrapd. Roerloos. 'Nee! Nee!' 'Doorrijden!' In een fractie van een seconde verandert een leven in een heel leven lang achterom kijken.

VERLIEFD
2007, Antwerpen: Manteau, 329pag., 22cm, ISBN 978-90-223-2132-4
Hij was nooit van plan geweest verliefd op haar te worden. Op een dag overkwam het hem gewoon. Eerst leek ze zijn ingehouden geflirt te beantwoorden. Toen hij het haar had bekend, vond ze hem prettig gestoord. Maar ze had er geen erg in gehad. Ze leek zelfs aangenaam verrast. Gewoon onschuldig genieten, daarover waren ze het eens. Zonder vragen. Zonder geneuzel over het leven dat ze Úcht leidden. Gewoon genieten van de passie, die gedoemd was te verdwijnen. Zo helder konden ze allebei nog wel denken. Tot zij hun afspraakje mist en plots verdwijnt. In het niets. Haar niet afgesloten auto met de sleutels erop en haar gsm zijn de enige aanwijzingen dat ze op nauwelijks vijftig meter van hun rendez-vous is gestrand. Zal hij de politie waarschuwen? Maar dan moet hij hun geheim prijsgeven. Er is helemaal niets gebeurd tussen hen, maar wie gelooft dat? Pas dan stelt hij zich de vraag die hij zich zoveel eerder had moeten stellen: wie was zij dan? Van alle vrouwen ter wereld was uitgerekend zij zijn leven binnengestapt.

PASSIE
2008, Antwerpen: Manteau, 356pag., 22cm, ISBN 978-90-223-2250-5, 1e druk maart 2008
omslagontwerp: Wil Immink, omslagfoto: Getty Images - Gary Isaacs
Het is laat in de nacht en je haast je naar huis. En plots overkomt het je. Iemand grijpt je bij je arm vast. Je probeert je los te rukken. Maar er is geen ontkomen aan. Hij hijgt. En hij stinkt. En hij houdt iets in zijn hand geklemd. Je hart slaat op hol. En dan? De politie is overtuigd van je schuld. Terwijl je uitschreeuwt dat je er niets mee te maken hebt. Of toch? Je kÚnt de dader, maar je kunt niets bewijzen. Integendeel. Alles wat je zegt wordt tegen jou gebruikt. Wat dan? Terugkomen op je verklaring? Is dat dan niet het overtuigende bewijs van je schuld? Of toch niet? Je kunt niemand meer vertrouwen. Of kan toch beter niemand jˇ˙ nog vertrouwen? Dat is net de vraag in Passie.

Links

de website van de auteur

Ine Jacet's Misdaadromans

Ezzulia: Interview

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ