Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


CANNELL, Stephen J.

Verenigde Staten, 5 feb. 1941 - 30 sep. 2010
Stephen Cannell is ondermeer schrijver van tv-series als The Rockford Files, The A-Team, The Commish. Daarnaast heeft hij in 1979 zijn eigen productiemaatschappij opgericht om meer creatieve controle uit te kunnen oefenen. In 1986 werd de holding The Cannell Studios geformeerd. In 1995 verkocht hij Cannell Entertainment aan New World Entertainment. Meer hierover lees je op de officile site (zie bij Links onderaan).

 

Bibliografie:

Romans

Het laatste slachtoffer / Stephen Cannell King Con / Stephen Cannell Onder de vleugels van de draak / Stephen Cannell

THE PLAN
1995, 412p., niet vertaald

HET LAATSTE SLACHTOFFER
1997, Houten: Van Holkema & Warendorf, 287pag., ISBN 90-269-7457-4
vert. van Final Victim (The Last Victim)(Jul.1996) vert.uit het Engels Gerrit Jan van de Berg
Niemand vermoedt dat computerdeskundige Leonard Land lijdt aan een meervoudig persoonlijkheidssyndroom. Overdag doet hij onopvallend zijn werk, 's nachts wendt hij zijn geniale kennis op computergebied aan voor sinistere praktijken en is hij De Rat - een man die hunkert naar vrouwen. Wanneer op regelmatige tijden de verminkte lichamen van vrouwen worden gevonden, krijgt speciaal agent John Lockwood de opdracht om samen met forensisch psychologe Karen Dawson de moordenaar op te sporen. Karen, die onderzoek pleegt naar seriemoordenaasrs, vermoedt dat allerlei perverselingen via het Net met elkaar communiceren. Zij slagen erin het systeem te kraken en ontdekken een wereld die beheerst wordt door Death Metal en satanisme. De jacht kan beginnen... Maar als Land ontdekt wie zijn programma kraakt, draait hij de rollen om. De jagers worden zijn prooi, en zij moeten al hun kennis aanwenden om Land tegen te houden voordat hij Het Laatste Slachtoffer opeist...

KING CON
1998, Houten: Van Holkema & Warendorf, 301pag., ISBN 90-269-7545-7
vert. van King Con (1997) vert.uit het Engels Theo Horsten
Er zijn altijd charmante, uiterst slimme zwendelaars en valsspelers geweest, en die zullen er ook altijd zijn. Maar een Meester van het Spel die zoveel charisma heeft, zo vindingrijk, ongrijpbaar en onweerstaanbaar is als Beano X. Bates kom je maar n keer in je leven tegen. Terecht draagt hij dan ook de eretitel: King Con. Beano Bates' heerschappij krijgt echter een gevoelige knauw als Bates na een doorgestoken spelletje poker door de beruchte mafiabaas Joe Rina, het ziekenhuis wordt ingeslagen. Voordat openbaar aanklager Victoria Hart hem kan ondervragen, vlucht hij en duikt onder. Dan wordt zijn nichtje Carol vermorrd, die zich had gemeld als getuige van de aanslag op Bates en bereid was tegen Rino te getuigen. Om haar dood te wreken, besluit Bates nog ��n laatste grote zwendel uit te voeren. Maar voor dat doel heeft hij het FBI-dossier over Rina nodig en de enige die hem dat kan bezorgen, is Victoria Hart.  Samen met haar zet hij de valstrikken en gooit hij het aas uit dat moet leiden tot het dodelijkste spel dat hij als King Con ooit heeft gespeeld.

ONDER DE VLEUGELS VAN DE DRAAK
1999, Houten: Van Holkema & Warendorf, 303pag., ISBN 90-269-8133-3
vert. van Riding the Snake (1998) vert.uit het Engels Frans en Joyce Bruning

THE DEVIL'S WORKSHOP
sep. 1999, 416p., (nog) niet vertaald

Links

Stephen J. Cannell: Cannell Entertainment
De eigen website van Stephen J. Cannell

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ