Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


CHIMA, Cinda Williams

Verenigde Staten, -
 

Bibliografie:

Series

ZWARTE KUNST

De Demonenkoning - Zwarte Kunst 1 / Cinda Williams Chima

DE DEMONENKONING
Zwarte Kunst 1
2009, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 384pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2907-0, 1e druk mei 2009
vert.van: The Demon King (2009), vert.uit het Engels: Karin Breuker
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Design Nele Schütz / Paolo Barbieri
Han, vijftien jaar nog maar, is een dief die zich met moeite staande weet te houden in de achterbuurten van Fellsmars, de hoofdstad van het rijk van de koninginnen van de Fells. Sinds zijn vroege jeugd draagt hij om zijn polsen twee zilveren armbanden die door magie met zijn huid zijn vergroeid en derhalve niet kunnen worden afgelegd. Han raakt in de problemen als hij een jonge magiër-in-opleiding, Micah Bayer, van zijn magische amulet berooft. Tot overmaat van ramp wordt hij kort daarna vals beschuldigd van moord en wordt er opeens van alle kanten op hem gejaagd. Ten einde raad en in navolging van zijn vriend Vuurdanser, een halfmagiër die van plan is een opleiding te volgen aan de Magiërschool van Ogdensfort, besluit Han uit Fellsmars te vertrekken. Maar eerst gaat hij op zoek naar iemand die hem van de zilveren armbanden kan verlossen - met de opbrengst ervan wil hij een opleiding aan de Krijgersschool in Ogdenfort bekostigen. Als hij te horen krijgt dat de armbanden niet verwijderd kunnen worden, wendt Han zich in zijn wanhoop tot de machtige Avery Bayer, die tot zijn ontzetting vaststelt dat er verwantschap bestaat tussen Han en de demonenkoning die ooit bijna de hele wereld vernietigde: Alger Waterlow.

KONINGIN IN BALLINGSCHAP
Zwarte Kunst 2
2010, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 495pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2908-7, 1e druk september 2010
vert.van: The Exiled Queen (2010), vert.uit het Engels: Karin Breuker
Om aan haar gedwongen huwelijk te ontsnappen, neemt Raisa, kroonprinses van de Fells, op haar huwelijksdag de benen en laat zo Micah Bayar, de zoon van de gevreesde Hoogmagiër, alleen achter voor het altaar. Haar vlucht wordt evenwel geheimgehouden. De koningin wil niet dat bekend wordt dat zij de kroonprinses aan een magiër wilde uithuwelijken, laat staan dat ze ruchtbaarheid wil geven aan het feit dat Micah tot in het diepst van zijn ziel is beledigd. In plaats daarvan laat de koningin het voorkomen alsof Raisa is ontvoerd – ze stuurt haar Garde er massaal op uit om de eigenzinnige prinses terug te halen. Maar Raisa is al ver weg van Kasteel Fellsmars. Samen met haar geliefde Amon Byrne en een kleine, maar hechte groep vechtersbazen vlucht zij naar Westpoort om daar de grens over te steken. Kort daarop krijgt de gedegradeerde luitenant Mac Gillan bezoek van Micah, die hem een uitzonderlijk aanbod doet: eerherstel bij de Koninklijke Garde en een rijkelijke beloning als hij erin slaagt Raisa in het geheim te ontvoeren en terug te halen. Maar kan Mac Gillan Micah wel vertrouwen of wacht hem, ongeacht het welslagen van zijn missie, een zekere dood?

DE ERFGENAAM

De Erfgenaam van het Zwaard / Cinda Williams Chima

DE ERFGENAAM VAN HET ZWAARD
De Erfgenaam 1
2011, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 382pag., 23cm, ISBN 978-90-245-7005-8, hardcover, 1e druk maart 2011
vert.van: The Warrior Heir (2005), vert.uit het Engels: Els van Son
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Derk Venneman
De zestienjarige Jack leidt een gewoon leven in het dorpje Trinity. Tot hij op zekere dag zijn dagelijkse portie medicijnen niet inneemt. Tijdens een voetbaltraining merkt hij dat hij veel sterker en feller is dan ooit tevoren - en brengt hij zelfs per ongeluk bijna een teamgenoot om het leven. Kort daarop ontdekt Jack dat hij de rechtmatige erfgenaam is van een bijzonder zwaard, en nog veel meer. Hij is een Anderling, iemand die over magische krachten beschikt. De Anderlingen worden geleid door óf de Witte óf de Rode Rozen, twee elkaar eeuwig bestrijdende Huizen. Wie de macht krijgt over de magische gilden wordt bepaald in het Spel, een toernooi waarbij elk Huis een krijgen inzet, die elkaar bevechten tot de dood erop volgt. Langzaam ontdekt Jack dat hij een van de laatst overgebleven bijzonder begaafde krijgers is, en allebei de Huizen zijn op jacht naar een krijger voor het Spel...

DE ERFGENAAM VAN DE MAGIËR
2011, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 416pag., 22cm, ISBN 978-90-245-8313-3, hardcover, 1e druk mei 2011
vert.van: The Wizard Heir (2005), vert.uit het Engels: Els van Son

DE ERFGENAAM VAN DE DRAAK
2011, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 479pag., 22cm, ISBN 978-90-245-8012-5, hardcover, 1e druk 2011
vert.van: The Dragon Heir (2008), vert.uit het Engels: Els van Son

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ