Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


COOPER, Glenn

-
 

Bibliografie:

Romans

Boek der doden / Glenn Cooper Boek der Zielen / Glenn Cooper De tiende Kamer / Glenn Cooper

BOEK DER DODEN
2010, Utrecht: A.W. Bruna, 335pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9609-6
vert.van: Library of the Dead (Harper, 2009), vert.uit het Engels: Riek Borgers
omslagontwerp: Wil Immink Design, omslagfoto: Jacob Rodriguez/OlgaLIS
New York lijkt geteisterd te worden door een seriemoordenaar. Het enige wat de 'doemsdag'-slachtoffers linkt, is een witte briefkaart met daarop een doodskist, hun naam en de dag waarop ze zullen sterven. Will Piper, profiler bij de FBI, wordt samen met de jonge, ambitieuze Nancy op de vreemde zaak gezet. Op geen enkele manier kan er een verband tussen de moorden worden gelegd, totdat een kleine aanwijzing naar het zeer geheime Area 51 in de woestijn van Nevada leidt. Daar hoort Will een verhaal dat zijn anders zo nuchtere en licht sceptische kijk op de wereld volledig op zijn kop zet. Eind jaren veertig maakten de Britse president Churchill en de Amerikaanse president Truman een afspraak over een bijzondere ontdekking. Al sinds de middeleeuwen blijkt er een bibliotheek te bestaan waar het grootste geheim van de mensheid bewaard wordt. Als dat uitkomt, zal de paniek op de hele wereld niet te overzien zijn.

BOEK DER ZIELEN
2011, Utrecht: A.W. Bruna, 303pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9610-2, 1e druk mei 2011
vert.van: Book of Souls (Harper, 2010), vert.uit het Engels: Riek Borgers-Hoving
omslagontwerp: Wil Immink Design, omslagfoto: Wil Immink Design
Alleen een handje vol mensen weet van het bestaan van de Bibliotheek der doden. Maar de Bibliotheek is niet compleet: één boek, dat de sleutel tot het grootste geheim aller tijden vormt, ontbreekt. Voormalig FBI-agent Will Piper probeert in opdracht van de stervende Henry Spence het missende boek in handen te krijgen. Dit boek moet antwoord geven op de vraag van Henry, waarom de Bibliotheek stopt bij het jaar 2027. Wat gebeurt er dan met de wereld? Will ontdekt hoe dit exemplaar is verdwenen, en ook dat het een grote inspiratie voor Calvijn, Nostradamus en Shakespeare heeft gevormd. Maar vanuit de hoogste regionen van de Amerikaanse macht wordt er op hem en zijn geliefden gejaagd, om te voorkomen dat de gevaarlijke waarheid over het lot van de wereld aan het licht komt...

DE TIENDE KAMER
2012, Utrecht: A.W. Bruna, 280pag., 24cm, ISBN 978-94-00-50066-2, 1e druk 2012
vert.van: The Tenth Chamber (Harper, 2010), vert.uit het Engels: Riek Borgers-Hoving
Intrigerende pageturner over de (on)sterfelijkheid van de mensheid. Wanneer de historicus Hugo Pineau een bijzonder middeleeuws manuscript ontvangt om te restaureren, komt hij erachter dat er een prachtig beschilderde, prehistorische grot moet zijn, vlak bij de abdij waar het manuscript gevonden is. Geïntrigeerd vraagt Hugo zijn vriend en archeoloog Luc Simard om de grot te gaan zoeken. De ruimtes in de grot blijken nog interessanter dan die van Lascaux, met name de tiende - meest ontoegankelijke - kamer van het hele grottenstelsel. Om de grotten gedegen te onderzoeken, zetten ze een kamp op met de beste experts. Maar tijdens hun onderzoek, waarbij steeds meer geheimen worden blootgelegd, komen ze in een gevaarlijk machtsspel terecht. Algauw zijn ze hun leven niet meer zeker en is het duidelijk dat iemand de tiende kamer en haar geheimen probeert te beschermen.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ