Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

CRAIS, Robert

Verenigde Staten, 1953-
 

Bibliografie:

Series

Elvis Cole / Joe Spike

Eerherstel / Robert Crais Explosief / Robert Crais Gijzeling / Robert Crais Hostage / Robert Crais De laatste detective / Robert Crais De vergeten man / Robert Crais

EERHERSTEL
2000, Amsterdam: De Boekerij, 398pag., 22cm, ISBN 90-225-2653-4
vert.van: L.A. Requiem (New York: Doubleday, 1999), vert.uit het Engels: Martin Jansen in de Wal

EERHERSTEL
2002, Amsterdam: De Boekerij, 398pag., 22cm, ISBN 90-225-3112-0, 2e druk
vert.van: L.A. Requiem (New York: Doubleday, 1999), vert.uit het Engels: Martin Jansen in de Wal

EXPLOSIEF TALENT
2000, Amsterdam: De Boekerij, 347pag., 22cm, ISBN 90-225-2847-2
vert.van: Demolition Angel (New York: Doubleday, 2000), vert.uit het Engels: Hans Kooijman

EXPLOSIEF
2002, Amsterdam: De Boekerij, 347pag., 22cm, ISBN 90-225-3113-9, 2e druk
vert.van: Demolition Angel (New York: Doubleday, 2000), vert.uit het Engels: Hans Kooijman

GIJZELING
2002, Amsterdam: De Boekerij, 341pag., 22cm, ISBN 90-225-3111-2
vert.van: Hostage (New York: Doubleday, 2001), vert.uit het Engels: Els Franci-Ekeler

HOSTAGE (GIJZELING)
2005, Amsterdam: De Boekerij, 341pag., 22cm, ISBN 90-225-4195-9, 2e druk juni 2005
vert.van: Hostage (New York: Doubleday, 2001), vert.uit het Engels: Els Franci-Ekeler
omslagontwerp: Rudy Vrooman, omslagbeeld: Independent Films
Tijdens Jeff Talleys werk als politieonderhandelaar in Los Angeles, overleed een jonge gijzelaar. Talley, inmiddels hoofdcommissaria van politie in een klein stadje in Californië, heeft er nog altijd nachtmerries van. Nu zijn drie ogenschijnlijke kleine crimineeltjes op de vlucht na een fout gelopen overval op een drankhandel, waarbij een dode viel. De drie hebben een man en zijn twee kinderen gegijzeld, en Talley moet de onderhandelingen over hun leven voeren totdat de speciale districteenheid het van hem komt overnemen. Wat Talley en de gijzelnemers echter niet weten, is dat de gegijzelde man de boekhouder is van de plaatselijke maffiabaas, Sonny Benza. Benza zal niet schuwen om uiterst gevoelige en bezwarende informatie terug te krijgen voordat de politie het huis bestormt. En hij kent het geheim van Talley...

DE LAATSTE DETECTIVE
2004, Amsterdam: De Boekerij, 328pag., 22cm, ISBN 90-225-3786-2, 1e druk maart 2004
vert.van: The Last Detective (New York: Doubleday, 2003), vert.uit het Engels: Sandra van de Ven
omslagontwerp: Hesseling Design, Ede
De relatie van privé-detective Elvis Cole met zijn vriendin advocate Lucy Chenier wankelt. En dan gebeurt het ondenkbare: als Lucy's tienjarige zoontje Ben bij Elvis logeert, verdwijnt hij. En nadat Elvis een duister telefoontje heeft gekregen wordt snel duidelijk dat de jongen niet is weggelopen... Elvis roept de hulp in van oud-collega Joe Pike (Eerherstel) en ze gaan wanhopig op zoek naar Ben, bijgestaan door politie-detective Carol Starkey (Explosief). Terwijl de tijd dringt, vraagt Elvis zich af of zijn eigen verleden hier misschein een rol speelt - zou hij medeschuldig kunnen zijn aan de verdwijning?

DE VERGETEN MAN
2005, Amsterdam: De Boekerij, 329pag., 22cm, ISBN 90-225-4194-0, 1e druk augustus 2005
vert.van: The Forgotten Man (New York: Doubleday, 2005), vert.uit het Engels: Herman van der Ploeg
omslagontwerp: Wil Immink Design
Los Angeles, 3.58 a.m. Privé-detective Elvis Cole wordt gebeld door de Los Angeles Police Department, de LAPD, met de vraag of hij wil helpen bij het identificeren van een dode. Vlak voor hij stierf vertelde de man dat hij op zoek was naar zijn zoon - Elvis Cole.
Elvis Cole heeft zijn vader nooit gekend, Zijn moeder was een zeer labiele vrouw, die af en toe voor langere periodes verdween. Cole werd tijdens een van deze periodes verwekt. Zijn leven lang is Cole al op zoek naar zijn vader, en misschien heeft hij hen dan nu - te laat - gevonden. Hij wendt zich tot de enige persoon die hem met zijn zoektocht kan gelpen, zijn oude partner en vriend Joe Pike.
Samen met rechercheur Carol Starkey zoeken Cole en Pike koortsachtig naar de identiteit van de dode man. Elke nieuwe aanwijzing brengt hen een stap dichter bij het geheim dat hij bij zich droeg. Maar elke nieuwe aanwijzing brengt ook Elvis Cole meer in gevaar...

Romans

De lijfwacht / Robert Crais De twee minuten regel / Robert Crais

DE LIJFWACHT
2008, Baarn: De Fontein, 282pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2351-1, 1e druk april 2008
vert.van: The Watchman (2007), vert.uit het Engels: Ineke van den Elskamp
omslagontwerp: Mark Hesseling Design
Eén moment dacht ze de stad voor zichzelf te hebben: Larkin Barkley, 22-jaar, blonde society-dochter van een steenrijke vader, scheurde met haar Aston Martin door de nachtelijke straten van L.A., en trok zich niets aan van verkeerslichten of andere weggebruikers. Heel even voelde ze zich helemaal vrij. Die andere auto had ze nooit kunnen zien aankomen. Toen ze zich achter de airbag vandaan had geworsteld, zag ze de Mercedes en diens passagiers, en ze was op dat moment de verkeerde vrouw op de verkeerde plek. Haar getuigenis van die nacht is essentieel voor het proces dat het Openbaar Ministerie wil voeren tegen enkele drugsbaronnen. Joe Pike, ex-politieman en ex-marinier, wordt als lijfwacht ingehuurd om Larkin te beschermen. Maar wanneer ze binnen een paar uur op hun nieuwe schuilplaats worden aangevallen, weet Pike dat de andere partij beter geďnformeerd is dan hij. Hij besluit niet af te wachten, maar de jagers zelf op te sporen, daarbij gehinderd door het verwende gedrag van zijn beschermelinge enerzijds en het nietsontziende geweld van drugsbendes en doodseskaders anderzijds.

DE TWEEMINUTENREGEL
2009, Baarn: De Fontein, 333pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2352-8, 1e druk april 2009
vert.van: The Two Minute Role (2006), vert.uit het Engels: Ineke van den Elskamp
omslagontwerp: Mark Hesseling Design
Bij het beroven van een bank heeft een overvaller doorgaans twee minuten voordat de politie arriveert. Bankrover Max Holman kent deze tweeminutenregel beter dan wie ook, en wanneer hij die overtreedt wordt hij gearresteerd door FBI-agente Katherine Pollard. Na tien jaar komt Holman vrij uit de gevangenis. Daags voordat hij zijn zoon Richard, een politieagent, wil opzoeken, wordt die samen met drie andere agenten doodgeschoten. Het lijkt een gewone schietpartij, maar als het slachtoffer een agent is - en dan ook nog met een criminele vader - zijn de motieven zelden gewoon. De verdachte wordt gezocht binnen een groep corrupte agenten die de buit van een berucht bankroversduo willen vinden. De moord is vermoedelijk een wraakactie en Holman is vastberaden om de naam van zijn zoon te zuiveren. De enige die hem daarbij kan helpen... is Katherine Pollard.

Links

The official website of bestselling author Robert Crais

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ