Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


DANIELEWSKI, Mark Z.

1966-
 

Bibliografie:

Romans

HET KAARTENHUIS
DOOR ZAMPAN? met een inleiding en noten van JOHNNY TRUANT
2001, Amsterdam: Cargo, 713pag., ISBN 90-234-5363-8, 1e druk, 2e kleuren editie
vert.van: House of Leaves (2000), vert.door: Karina van Santen en Martine Vosmaer
De vertaalsters ontvangen voor deze vertaling een werkbeurs van de Stichting Fonds voor de Letteren)
Ik heb nog steeds nachtmerries. Ik heb ze zelfs zo vaak dat ik er inmiddels aan gewend zou moeten zijn. Dat ben ik niet. Niemand raakt ooit echt gewend aan nachtmerries. Ze zouden helemaal opnieuw beginnen. Maar wanneer een jonge familie haar intrek neemt in een huis op Ash Tree Lane ontdekken ze dat er iets vreselijk mis is. Hun huis is aan de binnenkant groter dan aan de buitenkant. Veel, veel groter. Een blinde oude man, een jonge bediende in een tattoo-winkel, en een krankzinnige vrouw die rondwaart in de zalen van een psychiatrische inrichting... ze vertellen het verhaal van een familie die wordt geconfronteerd met een constant veranderende reeks gangen en deuren in hun huis, totdat ze uiteindelijk oog in oog komen te staan met de verschrikkelijke duisternis die in het binnenste verborgen zit.
Onmogelijk weg te leggen. Onmogelijk om te vergeten. Het kaartenhuis is verbazingwekkend, beangstigend en volkomen anders dan alles wat je hiervoor hebt gelezen.

HET VIJFTIG JAARS ZWAARD
2005, Amsterdam: De Bezige Bij, 100pag., 33cm, ISBN 90-234-1856-5, 1e druk
vert.van: The Fifty Year Sword (2000), vert.door: Karina van Santen en Martine Vosmaer
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie en tekeningen: Peter van Sambeek
Een ranch in Oost-Texas, een snijdende koude avond in oktober: Chintana, een naaister die net een smartelijke scheiding achter de rug heeft, ontmoet een in schaduw geklede Verhalen Verteller die aan vijf aanwezige weeskinderen vertelt over een onzegbare wraak, een aangrijpende zoektocht en een verschrikkelijk zwaard dat, zoals ze plotseling beseffen, v?r hen ligt in een lange, zwarte kist. De kinderen begrijpen onmiddellijk dat zijn verhaal slechts de proloog tot een misdaad is, maar Chintana is degene die de confrontatie aan moet gaan met de bijzondere scherpte van het lemmet, dat van gevest tot punt immer zal klieven, al zijn de verschrikkingen volledig afhankelijk van tijd en onverschilligheid.

Links

www.het-kaartenhuis.nl
Offici?e link bij het boek

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ