Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


DELANY, Frank

Ierland, -
 

Bibliografie:

Series

Nicholas Newman-boeken

delany_f_amethist_1998_2e.jpg (11406 bytes) delany_f_slagveld_2000_1e.jpg (10746 bytes) delaney_f_ruby_2001_1e.jpg (9885 bytes)

AMETHIST
1998, Utrecht: A.W. Bruna, 351pag., ISBN 90-229-8375-7, 2e druk oktober 1998
vert.van: The Amethysys (1997), vert.door: Martin Jansen in de Wal
In het voorjaar van 1991 verblijft de Engelse architect Nicholas Newman korte tijd in een hotel in het Zwitserse Zug. Hij rouwt nog steeds om het verlies van zijn geliefde Madeleine, die drie jaar eerder op gruwelijke wijze werd vermoord. Hij kan er maar niet overheen komen. In het hotel ontmoet hij de Ikars, een excentriek Hongaars echtpaar op leeftijd. Trots tonen ze hem de foto's van hun Italiaanse villa, die ze weer in oude glorie laten herstellen. Tot zijn verbijstering ontwaart Nicholas op ?n daarvan een klein beeldje van amethist: het enig object dat na de moord op Madeleine werd vermist... Vanaf dat moment wordt Nicholas' bestaan bedreigd. Zijn shampoo is vervangen door bijtend zuur; zijn bankrekeningen zijn leeggehaald; een onbekende gooit kerosine over hem heen, die in brand wordt gestoken. Meer dood dan levend belandt hij op intensive care. En daar dient het verleden zich ondubbelzinnig aan. In de persoon van Lukas Waterman, die zich voorstelt als Madeleines mentor. En in de vorm van oude documenten, die Nicholas van hem moet lezen. Dagboekaantekeningen en verslagen van een verzwegen experiment van de nazi's, waarvan Madeleine ooit het slachtoffer was. Goebbels' geheime Familienanstalt, het instituut waarmee hij het joodse ras van binnenuit probeerde uit te roeien. Door de systematische vernietiging van de geest...

SLAGVELD
2000, Utrecht: A.W. Bruna, 319pag., ISBN 90-229-8476-1, 1e druk mei 2000
vertaling van: Pearl (1999), vertaald door: Sandra van de Ven
Tijdens een lunch in het Savoy-hotel krijgt architect Nicholas Newman een macaber pakje aangeboden. De inhoud: een stanleymes. De afzender: onbekend. De volgende dag raakt hij in de ondergrondse betrokken bij een gewelddadige confrontatie met agressieve voetbal-hooligans, die hem bedreigen met... een stanleymes. En alsof dit allemaal nog niet verbijsterend genoeg is, blijkt ook nog eens dat Nicholas' oude vriend Anthony Safft op gruwelijke wijze om het leven is gebracht. Zijn lichaam is bewerkt met een scherp mes. Bestaat er een verband tussen de dood van Anthony, een groot voetballiefhebber, en de bedreigingen aan Nichlas' adres? En wat is het verband tussen Anthony's oorlogsverleden en het toenemende geweld dat vandaag de dag in en om de Europese voetbalarena's plaatsvindt?

RUBY
2001, Utrecht: A.W. Bruna, 254pag., ISBN 90-229-8536-9, 1e druk april 2001
vertaling van: At Ruby's (2001), vertaald door: Ineke Lenting
Op klaarlichte dag vindt er in Londen een koelbloedige moord plaats. Het slachtoffer is de machtige en steenrijke zakenman Clay Massey. Heeft deze aanslag te maken met het onderzoek dat Massey deed naa een internationale doofpotaffaire?
Voor architect Nicholas Newman komt de moord als een grote schok. Hij kende Massey persoonlijk en zijn eigen vrouw Claire was betrokken bij Masseys onderzoek. Niet alleen Claire, maar ook nachtclubeigenares Ruby Hamer kende Massey goed. Ruby is een vroegere vriendin van Nicholas, een vriendin die hem nu in het geheim om hulp vraagt. Langzaam maar zeker raakt Nicholas verstrikt in een complot dat veel ernstiger consequenties heeft dan hij had kunnen vermoeden. Geconfronteerd met een reeks onverklaarbare gebeurtenissen begint hij zelfs te twijfelen aan zichzelf. Is hij gek aan het worden of speelt iemand een spelletje met hem? Hij wordt meegezogen in een strijd die alles te maken heeft met het verleden. Een strijd waarvan een van de vrouwen in zijn leven het volgende slachtoffer dreigt te worden...

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ