Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


DESEYN, Johan

BelgiŽ (Kortrijk), 12 okt. 1959-

 

Bibliografie:

Romans

Erfenis / Johan Deseyn Het Pact / Johan Deseyn Twijfelzone / Johan Deseyn Westhaven / Johan Deseyn Thanathor / Johan Deseyn Acht jaar later / Johan Deseyn Anderwereld / Johan Deseyn Yellowmoon / Johan Deseyn Chaos / Johan Deseyn Daemonium / Johan Deseyn

ERFENIS
1999, Westerle (BelgiŽ): Kramat, 280pag., 23cm, ISBN 90-75212-18-6
'Erfenis' is een originele en beklemmende psycho-horrorroman met talrijke hallucinante passages die de lezer tot en met de laatste fascinerende bladzijde intensief leesgenot bezorgen.

HET PACT
2000, Westerle (BelgiŽ): Kramat, 383pag., 23cm, ISBN 90-75212-24-0
In Culverton, Oregaon (USA), bevindt zich een ondergrons complex, angstvallig afgeschermd van de buitenwereld. Vorsers verrichten er reeds sinds de vijftiger jaren wanhopig -en vruchteloos- onderzoek naar middelen om tijdens oorlogen militaire verliezen in te dijken. Ten einde raad sluit men in alle onwetendheid een verbond met het grootste kwaad dat de wereld ooit gekend heeft. Een beangstigende griezelroman waarin een hallucinante apocalyps wordt ontplooid en uitgewerkt. De lichtgelovigheid en onbeholpen eenvoud van de mensheid zijn de oorzaak van wat een totaal debacle dreigt te worden. Door toedoen van de mens zelf ziet het Kwaad de kans schoon om zich in zijn meest angstwekkende vormen te openbaren en een nietsontziend cataclysme voor te bereiden.

TWIJFELZONE
2001, Westerle (BelgiŽ): Kramat, 176pag., 23cm, ISBN 90-75212-32-1
Met deze vier verhalen slaagt Johan Deseyn er opnieuw in zijn lezers te overtuigen van zijn talent. Na de psycho-horrorromans Erfenis (Kramat 1999) en Het Pact (Kramat 2000) is Twijfelzone zijn derde boek in drie jaar.
In Twijfelzone wordt door de mensen die op de plaats van 'de feiten' aankomen, helemaal niet aan de waarheid getwijfeld. Winnie Shankar wordt echter geconfronteerd met een gans andere waarheid.
Bill Corf ontmoet in Nachtloper een heel ongezellig creatuur dat hem vergezelt tijdens zijn nachtelijke rit door een duister woud.
De onderwijzeres AnnaBelle Sloathe straft in Kinderfantasie een pestkopje en opent daardoor poorten naar de wereld waar verlangens en fantasie? werkelijkheid worden. Er zijn beloningen, niet voor iedereen echter.
Heaven's End is de naam van een onbekend dorp waar in een ver verleden aan 'iemand' iets beloofd werd. Op een goede dag wordt die belofte waargemaakt, en dat zullen de inwoners van Heaven's End weten.

WESTHAVEN
2002, Westerle (BelgiŽ): Kramat, 364pag., 23cm, ISBN 90-75212-42-9
Het plattelandsdorpje Westhaven in Kansas krijgt onaangekondigd bezoek van een meisje dat zich als Sela Wincer voorstelt. Haar innemende manier om met de mensen om te gaan en haar oogstrelende uiterlijk zorgen ervoor dat zij ogenblikkelijk de harten van alle inwoners steelt. Ze slaagt er zelfs in zich permanent te vestigen. Van bij haar aankomst krijgt het dorp echter te maken met onregelmatigheden die, naarmate haar aanwezigheid blijft duren, steeds meer hallucinanter en dodelijker vormen aannemen. Uiteindelijk blijkt dat Sela niet is wie of wat ze beweert te zijn. Door haar toedoen krijgen de nietsvermoedende dorpelingen af te rekenen met een onvoorstelbaar kwaad dat zich op verrassende manieren in Westhaven verspreidt en een heus cataclysme dreigt te worden.

THANATHOR
2003, Westerle (BelgiŽ): Kramat, 360pag., 23cm, ISBN 90-75212-49-6
Reeds eeuwen is er een verwoed gevecht aan de gang tussen twee oeroude rassen. Die gruwelijke oorlog blijft voor de hedendaagse mens, die het bestaan van die rassen sinds lang vergeten is, verborgen. Tot twee nuchtere en onwetende politiemensen in Harronville, USA, bij de eindstrijd betrokken geraken. Hun inzet betekent een dramatische confrontatie met wat zij niet begrijpen en nauwelijks aankunnen. Hun aanpak wordt een krampachtig gevecht om in leven te blijven...

ACHT JAAR LATER
2004, Westerle (BelgiŽ): Kramat, 264pag., 23cm, ISBN 90-75212-55-0
Herbewerking van de bundel HELLEWEEFSEL en de in tijdschriften gepubliceerde verhalen (1990-1997)

ANDERWERELD
2005, Westerle (BelgiŽ): Kramat, 484pag., 23cm, ISBN 90-75212-60-7
Een volumineuze psycho-horrorroman die het verhaal vertelt van vier mensen die in hun jeugd een trauma hebben opgelopen. Nu ze volwassen zijn, beheerst de nasleep van die angstwekkende gebeurtenis hun leven nog steeds. Maar ze worden gecontacteerd. Teruggaan naar de plaats waar zich alles heeft afgespeeld, is de enige manier om van die emotionele belasting af te geraken. Enkel een herbeleven van wat hen toen is overkomen, kan hen helpen. Blijkt echter dat de hoopgevende beloftes niet worden nagekomen. Integendeel: de vier worden meegesleurd in een ongelijke strijd met de vleesgeworden demonen uit hun eigen verleden ? de verschrikkelijke creaturen van de onvoorstelbare Anderwereld waarin ze terechtgekomen zijn.

YELLOWMOON
2007, Westerle (BelgiŽ): Kramat, 493pag., 23cm, ISBN 978-90-75212-74-7, 1e druk april 2007
Omslag: ARTrouvť Berlaar
Lorne Dorganson en zijn na?ve vriend Melchior Multcher, die nog steeds onder de nachtmerries van zijn jeugd lijdt, wonen en leven in Yellowmoon, een kleine stad ten zuidoosten van Montana. Uit louter vriendschap doet Lorne zijn vriend een kostbare tip aan de hand. Sommige mensen waren in het verleden niet al te vriendelijk voor Melchior. Lorne stelt een voor hem onschuldig spel voor dat algauw in een duivels scenario blijkt te ontaarden. Het spel behelst het oproepen van een demon: Dae Nhemm. Ooit werd die door een indianenstam 'gebruikt' om een niet te stoppen dodelijke kettingreactie op gang te brengen. Het lukt Melchior echter niet tegen de kracht van de demon in te gaan. Wat volgt, is een steeds erger wordende epidemie, met catastrofale gevolgen voor de inwoners van Yellowmoon.

CHAOS
2008, Westerle (BelgiŽ): Kramat, 462pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-200-9, 1e druk oktober 2008
Omslag: ARTrouvť
... de dingen kunnen vrij vlug een macabere vorm aannemen. Wat als een eenvoudige opdracht voor een onwetende detective begint, wordt om die reden een politiezaak.
Canthanuan vlucht uit het Duister om een chaotisch Kwaad te verspreiden. Door 'de andere kant' wordt ElleniŽl ingeschakeld om hem te elimineren. Het schiereiland New Campbridge wordt het toneel van een titanenstrijd tussen gezanten van Goed en Kwaad. Tegen hun zin worden ook mensen als Tombaugh en Santangelo bij de strijd betrokken. Hun leven en dat van vele anderen staat op het spel. Uiteindelijk wordt noodgedwongen hulp gezocht op de meest onmogelijke plaats: het Duister zelf...

DAEMONIUM
2010, Westerle (BelgiŽ): Kramat, Kramat Suspense, 454pag., 23cm, ISBN 978-90-7955-239-9, 1e druk oktober 2010
Omslag: ARTrouvť
Daemonium: Het Rijk der Demonen... ťn de naam van een verborgen genootschap van vijf mediums in staat demonen op te roepen en te controleren. Hun bedoelingen zijn verre van eerlijk. Zij sommeren een kwaadaardige demon die zich echter niet laat terugroepen. Dat verplicht hen iemand in te schakelen die om een duistere reden op afstand werd gehouden. Het wordt een moeilijke samenwerking met verrassende en verstrekkende gevolgen voor alle partijen...

Verhalen

ROUTE 67 EN STEVIE NICKS
in: SF Gids (Januari 1990)

ER ZIJN DEUREN...
in: SF Gids (Juli 1990)

BALLADE VAN ALICE
in: SF Gids (Oktober 1990)

FRENCHIE'S WRAAK
in: Cerberus (Januari 1992)

CHURCHYARD MEMORIES
in: Cerberus (Oktober 1993)

DE BIECHTSTOEL
in: Cerberus (December 1993)

VIA DE KINDEREN
in: Cerberus (Mei 1995)

DE WATERPUT
in: Cerberus (Januari 1996)

LIEVELINGSWAPEN
in: Cerberus (Mei 1997)
in: DOEMPROFETEN EN ZIENERS (Flanders Publishing, 1999)

Links

http://www.johandeseyn.be/
De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ