Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


DIJK, Cass van

Nederland (Haarlem), 1966-

 

Bibliografie:

Series

Jirelle

Jirelle beschrijft de ontwikkelingen van de gelijknamige hoofdpersoon, een jonge vrouw met bijzondere vermogens. Zij wordt zich daarvan echter pas bewust als ze ontvoerd wordt door de aer'h?li, een op mensen lijkend volk dat haar in contact brengt met haar innerlijke kwaliteiten en haar eigen kracht. De aer'h?li hebben haar nodig in hun strijd tegen een vijand die al het leven bedreigt: Sh'tin, heer van het Duister, een immens kwaadaardige energievorm die op gruwelijke manier de wereld terroriseert. De aer'h?li bestrijden hem met behulp van hun ver-ontwikkelde, energetische vermogens: Aardkracht (het fysieke niveau), Voelkracht (het emotionele niveau) en Geestkracht (het mentale niveau).
Er gaat een nieuwe wereld voor Jirelle open. Terwijl ze zichzelf leert kennen en haar eigen vermogens leert gebruiken, onder andere in de weergaloos spannende strijd tegen Sh'tin, vindt ze haar plaats in deze wereld. Ze komt voor grote uitdagingen te staan, die ze met moed en humor tegemoet treedt - uitdagingen waarvan haar liefde voor haar ontvoerder Ir'yn misschien nog wel de grootste is. Het is ontroerend en meeslepend hoe hun band zich ontwikkelt naarmate Jirelle meer zichzelf durft te zijn.
Het boek beschrijft een vreemde wereld, die echter ook in werkelijkheid zou kunnen bestaan en verrassend herkenbaar is. Want de meeste vermogens die in dit boek worden beschreven, zijn al bij veel mensen gewekt en enigszins tot ontwikkeling gekomen. Het boek geeft een inspirerende kijk op kracht en identiteit.

JIRELLE
2005, Free Musketiers, 800pag., ISBN 90-8539-085-0

OPENBREKEN
Groningen: Gopher, 416pag., ISBN 90-76953-93-7
In Deel 1 wordt Jirelle ontvoerd door Ir'yn. Hij wekt haar krachten en helpt haar, zichzelf te ontdekken. In dit deel maakt Jirelle kennis met de macht van het duister, zij het nog in verkennende zin.

THUISKOMST
Groningen: Gopher, 524pag., ISBN 90-76953-98-8
In Deel 2 klimt Jirelle langzaam op op de ladder van het volk dat ze inmiddels als het hare is gaan beschouwen. Meermalen voert ze slag en ze leert de donkere macht die eigenlijk in iedereen leeft steeds beter kennen. Dit deel schildert de entourage van het slagveld en de strijdende partijen zowel innerlijk als uiterlijk op weergaloze wijze.

DE DUISTERE STROOM
2005, Free Musketiers, 808pag., ISBN 90-8539-025-7
 

Links

http://jirelle.onis.org/index.html
de website van de auteur

Gopher Publishers
Rechtstreeks bij de uitgever bestellen

Free Musketiers
Rechtstreeks bij de uitgever bestellen

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ