Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


EGELAND, Tom

Noorwegen, 1959-
 

Bibliografie:

Romans

Het einde van de cirkel / Tom Egeland Wolvennacht / Tom Egeland De Bespieder / Tom Egeland Heksenbord / Tom Egeland Hoeders van het verbond / Tom Egeland

HET EINDE VAN DE CIRKEL
2005, Breda: De Geus, 416pag., 21cm, ISBN 90-445-0665-X, hardcover (90-445-0825-3, paperback)
(2005: 3e druk, 2007: 5e+6e druk)
vert.van: Sirkelens Ende (Oslo: Aschehoug, 2001), vert.uit het Noors: Annelies de Vroom
Archeologen vinden in een oud Noors klooster een relikwiekistje waarvan de inhoud de wereldgeschiedenis zou kunnen veranderen. Een geheime orde heeft er alles voor over om het kistje in handen te krijgen. Archeoloog Bjørn Beltø ontdekt waarom: er zouden zich vroegchristelijke documenten in bevinden en mogelijk zelfs het Q-evangelie, met citaten van Jezus, dat de bron is van de latere evangeliën van Matteüs en Lucas. Beltø's poging om de documenten veilig te stellen brengt hem via Londen naar het Midden-Oosten, en ten slotte naar een kruisvaarderskasteel in het Franse dorpje Rennes-le-Château.

WOLVENNACHT
2006, Breda: De Geus, 412pag., 20cm, ISBN 90-445-0796-6
vert.van: Ulvenatten (Oslo: Aschehoug, 2005), vert.uit het Noors: Annelies de Vroom
Televisiejournaliste Kristin Bye organiseert een discussieprogramma met Tsjetsjeense asielzoekers en Noorse politici over de situatie in Tsjetsjenië na de dramatische gijzelingactie in de school in Beslan. De uitzending is nog maar net begonnen of enkele asielzoekers ontpoppen zich als terroristen. Ze eisen een vrij Tsjetsjenië, 25 miljoen euro en zendtijd: het tv-programma moet in de lucht blijven. Het hele land is getuige van een gewelddadige gijzelingsactie, die in Wolvennacht van uur tot uur wordt beschreven.

DE BESPIEDER
2007, Breda: De Geus, 445pag., 20cm, ISBN 978-90-445-0794-2
vert.van: Trollspeilet (Oslo: Aschehoug, 2005), vert.uit het Noors: Annelies de Vroom
Een seriemoordenaar struint de straten van Oslo af, gewapend met een camcorder... Op een dag ontvangt Kristin Bye een envelop met videobeelden van een vermoorde vrouw. Uitzending van de gruwelijke beelden op televisie schokt de kijkers diep, maar levert helaas geen bruikbare tips op voor het politieonderzoek. Sterker nog: er worden nieuwe enveloppen met moordvideo's bezorgd. Dan ontvangt Kristin een band waar ze zelf op staat. Is zij nu het volgende slachtoffer?

HEKSENBORD
2008, Breda: De Geus, 537pag., 21cm, ISBN 978-90-445-0795-9, 1e druk oktober 2008, hardcover
vert.van: Andebrettet (Oslo: Aschehoug, 2004), vert.uit het Noors: Annelies de Vroom
Zo'n 25 jaar geleden vond in het afgelegen plaatsje Juvdal een dubbele moord plaats: een echtpaar werd in hun huis gedood. Hun tienjarige dochter raakte hierbij in coma. De dader werd nooit gevonden. Tv-journaliste Kristin Bye en de gepensioneerde verslaggever Gunnar Borg zijn in Juvdal om een documentaire over deze misdaad te maken, en hopelijk de zaak ook op te lossen voordat hij verjaard is. Ze krijgen een helpende hand van Victoria Underland, een medium van wie de telepathische prestaties al vaak in de pers bejubeld werden. Tijdens hun verblijf wordt er een nieuwe moord gepleegd en de druk op Kristin en Gunnar om de dader te ontmaskeren wordt steeds groter. Alle mogelijke verdachten hebben zo hun motieven en duistere geheimen. Intussen lukt het Victoria contact te maken met het in coma liggende meisje.

DE HOEDERS VAN HET VERBOND
2009, Breda: De Geus, 507pag., 21cm, ISBN 978-90-445-0960-1, hardcover
vert.van: Paktens Voktere (Oslo: Aschehoug, 2007), vert.uit het Noors: Annelies de Vroom
Het is het jaar 1013. Een Egyptische graftombe wordt leeggeroofd door Vikingen. Zonder het te weten krijgen ze daarmee het best bewaarde geheim van het Oude Testament in handen... Een kleine 1000 jaar daarna laat een priester een oud manuscript zien aan archeoloog Bjørn Beltø, Maar voor Beltø het goed heeft kunnen bestuderen, wordt de priester vermoord en is het manuscript verdwenen. Beltø beseft dat de daders het beschreven geheim koste wat het kost uit de openbaarheid willen houden en start zijn onderzoek. Hij reist de wereld rond, vindt en volgt geheimzinnige aanwijzingen en ingewikkelde coderingen tot hij de ontcijfering van het geheim nabij is. Onthulling zou grote gevolgen kunnen hebben voor het Christelijke geloof...

Links

Ezzulia: Interview Kort & Krachtig
Ezzulia: Interview

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ