Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


FARANDA, Melaina

AustraliŽ, -

De Australische Melaina Faranda treed met De cirkel in de voetsporen van Cate Tiernan van de inmiddels ongelooflijk populaire Wicca-serie. Ze studeerde kunst en literatuur aan de Universtiteit van Queensland en is naast schrijfster docente Engels. Als haar drie grote passies noemt ze schrijven, magie en de bergen. Ze beweert dat haar interesse in magie is ontstaan door een verre voorouder die, zoals het verhaal wil, een echte heks was.
 

Bibliografie:

Series

De Cirkel

De banden van vriendschap. De mogelijkheden van magie. De macht van intuÔtie.
Tien jonge meiden vormen samen De Cirkel en ze leren hun magie te gebruiken voor het goede.

De Cirkel 1 : Dromer / Melaine Faranda De Cirkel 2 : Gave / Melaine Faranda De Cirkel 3 : Prinses / Melaine Faranda De Cirkel 4 : Groenhart / Melaine Faranda

DROMER
2005, Amsterdam: Uitgeverij M, 240pag., ISBN 90-225-4244-0, 1e druk augustus 2005
vert.van: Dreamer (2003), vert.uit het Engels: Mechteld Jansen
omslagontwerp: Stef Verbraeken, omslagbeeld: Mathematics
Als Troy Daniels, de jongen van school die Tara leuk vindt, levensgevaarlijk gewond raakt in een auto-ongeluk, heeft Tara de hulp nodig van haar vriendinnen in De Cirkel. Ze heeft de laatste tijd veel ongeluk en vermoedt dat het daar mee te maken heeft. Terwijl Troy vecht voor zijn leven, proberen de meiden hun magie te gebruiken om het ongeluk dat Tara achtervolgt te neutraliseren. Maar als Tara's nare dromen uit beginnen te komen, wordt ze gedwongen een gevaarlijke tocht te ondernemen. Hoe zijn Tara's dromen verbonden met Troy Daniels? En waarom is ze bang haar dromen te delen met De Cirkel?

GAVE
2005, Amsterdam: Uitgeverij M, 255pag., ISBN 90-225-4243-2, 1e druk augustus 2005
vert.van: Gift (2003), vert.uit het Engels: Mechteld Jansen
omslagontwerp: Stef Verbraeken, omslagbeeld: Mathematics
Als Jess met haar moeder naar Glastonbury in Engeland reist om haar zieke grootmoeder bij te staan, ontdekt ze haar ware afkomst, iets wat haar moeder altijd angstvallig geheim heeft gehouden. Want ze blijkt over magische vaardigheden te beschikken die ze heeft geŽrfd van haar grootmoeder. Maar dat is niet het enige mysterie: niets in Glastonbury is zoals het lijkt en iedereen lijkt een geheim te verbergen. Dan begint een zwarte magiŽr zijn magie te gebruiken om haar grootmoeder te vernietigen en realiseert Jess zich dat het tijd is om te ontdekken wat haar ware krachten zijn.

PRINSES
2005, Amsterdam: Uitgeverij M, 256pag., ISBN 90-225-4301-3, 1e druk oktober 2005
vert.van: Princess (2004), vert.uit het Engels: Mechteld Jansen
omslagontwerp: Stef Verbraeken, omslagbeeld: Mathematics
De vreemde, donkere spiegel die Ella van haar oma heeft gekregen, laat haar vreemde en soms angstaanjagende beelden zien.
Dan, nadat ze gepest is door een groep jongens, komt ze terecht in een depressie die uiteindelijk leidt tot aanvallen van vreetbuien. In haar wanhoop raakt Ella geobsedeerd door haar magische spiegel totdat ze geen onderscheid meer kan maken tussen de werkelijke wereld en de wereld in de spiegel. Kunnen de andere leden van De Cirkel haar helpen voor het te laat is?

GROENHART
2006, Amsterdam: Uitgeverij M, 255pag., ISBN 90-225-4402-8, 1e druk mei 2006
vert.van: Greenheart (2005), vert.uit het Engels: Mechteld Jansen
omslagontwerp: DPS design & prepress services, omslagillustratie: Mathematics
In Groenhart ontdekt Devi dat de magische plek in het bos waar De Cirkel haar bijeenkomsten houdt, wordt bedreigd. Terwijl haar leven volkomen op zijn kop komt te staan, komt ze erachter dat de vader van haar vriendje betrokken is bij het duistere geheim dat in het hart van het bos verborgen wordt gehouden. Samen met haar vriendinnen en met de hulp van een mysterieuze jongen moet Devi het bos zien te redden.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ