bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zoeken:


FORSTCHEN, William R.

Verenigde Staten, -

 

Bibliografie:

Series

Magic the Gathering

Arena - Magic the Gathering / William R. Fostchen

ARENA
1997, Utrecht: Het Spectrum, 340pag., 20cm, ISBN 90-274-5608-9, 1e druk
vert.van: Magic, The Gathering - Arena (New York: HarperCollins, 1995), vert.uit het Engels: Renť van Rossenberg
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Kevin Murphy

LEGENDEN VAN DE OORLOG VAN DE GROTE SCHEURING

samen met Raymond Feist

De eervolle vijand

DE EERVOLLE VIJAND
Legenden van de Oorlog van de Grote Scheuring 1
2001, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, Meulenhoff-M, 320pag., 23cm, ISBN 90-290-7085-4, 1e druk 3 november 2001, hardcover met stofomslag, vert.van: Honoured Enemy, Legens of the Riftwar 1 (2001), vert.uit het Engels: Richard Heufkens, omslag: Nico Keulers

DE EERVOLLE VIJAND
Legenden van de Oorlog van de Grote Scheuring 1
2003, Amsterdam: Uitgeverij M, 320pag., 23cm, ISBN 90-225-3635-1, 2e druk, hardcover met stofomslag,
(2004: 3e druk)
vert.van: Honoured Enemy, Legends of the Riftwar 1 (London: Voyager, 2001), vert.uit het Engels: Richard Heufkens

EMP-Serie

Een jaar later / William R. Forstchen

EEN SECONDE LATER
2017, Uithoorn: Karakter, 367pag., 24cm, ISBN 978-90-452-1581-5, 1e druk paperback
vert.van: One Second After (2008), vert.uit het Engels: Corry van Bree en Frank van der Knoop
Een electromagnetic pulse (EMP) vaagt in een klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt: verwarming, airco, computers, banken, ziekenhuizen, auto's, vliegtuigen en alle andere apparaten en voertuigen waar elektronica in zitten. Een thriller met een bijzonder realistisch scenario. Nog voor verschijnen is het scenario uit dit boek als reële dreiging besproken in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Een seconde later is het eerste deel in een trilogie. Geschiedenisprofessor John Matherson woont in Black Mountain, North Carolina. Terwijl hij bezig is om een barbecue voor zijn kinderen voor te bereiden, valt opeens alle elektriciteit uit. Aanvankelijk lijkt het een stroomstoring, maar dan merkt hij dat hij het constante lawaai van de snelweg naast zijn huis ook niet meer hoort. Van het ene moment op het andere is het oorverdovend stil en zal het leven van John en zijn kinderen voor altijd ingrijpend anders zijn. De oorlog barstte los voordat iemand er maar erg in had en duurde welgeteld één seconde. Plotseling worden de Verenigde Staten teruggeworpen naar het stenen tijdperk en stort de samenleving in hoog tempo ineen. Een electromagnetic pulse (EMP) vaagt in één klap de totale elektrische infrastructuur weg waardoor niets meer werkt. Maar wat doe je als je geen boodschappen meer kunt doen omdat de kassa niet werkt? Wat is contant geld dan nog waard? En hoe kom je van A naar B zonder andere vervoersmiddelen dan je eigen twee benen? Weet je de weg in je eigen huis in het donker? Maar de meest zorgwekkende vraag is: Hoe ver gaan anderen om te overleven?

EEN JAAR LATER
2017, Uithoorn: Karakter, 302pag., 24cm, ISBN 978-90-452-1305-7, 1e druk paperback
vert.van: One Year After (2015), vert.uit het Engels: Robert Neugarten
Vervolg in de succesvolle EMP-serie. Zeer realistisch scenario, dat door oud-voorzitter Newt Gingrich in het Huis van Afgevaardigden aan de orde gesteld werd. Na de rampzalige elektromagnetische puls die Amerika op zijn knieŽn dwong, zijn de overlevenden in Black Mountain langzaam begonnen met het opbouwen van hun leven. Na een maandenlange lijdensweg van honger, oorlog en talloze doden, proberen zij zaken die ze eerst voor lief namen - elektriciteit, radiocommunicatie en medicijnen - weer op het oude niveau te herstellen. Wanneer op een dag een 'federale administrateur' opduikt in een naburige stad lijkt het er in eerste instantie op dat er weer pogingen gedaan worden om een landelijke regering op de been te krijgen. Die hoop vervliegt echter als sneeuw voor de zon als John Matherson - de aanvoerder van de overlevenden - ontdekt wat de administrateur van plan is.

DE LAATSTE DAG
2017, Uithoorn: Karakter, 384pag., 24cm, ISBN 978-90-452-1576-1, 1e druk paperback
vert.van: The Final Day (2017)
Meer dan een jaar na de rampzalige electromagnetic pulse (EMP) die Amerika in totale chaos en middeleeuwse omstandigheden deed wegzinken, weet John Matherson met zijn medestanders een tiranniek bewind te verslaan. Net nu het ze bijna is gelukt de technologische beschaving weer op het niveau van voor de EMP te krijgen, neemt wederom een nieuwe regering de macht over. Zij brengen Amerika opnieuw aan de rand van de afgrond. John en zijn gevolg vrezen dat zij het volgende doelwit zijn. Generaal Bob Scales, Johns voormalige commandant en beste vriend, moet hem overhalen zich aan de nieuwe regering te onderwerpen. Accepteren John en zijn gevolg dit nieuwe, autoritaire regime? Of zal het land opnieuw door burgeroorlog en revoluties worden verscheurd?

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact
Verantwoording  in English  FAQ