bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


GARDINER, Meg

Verenigde Staten, -
woont in Engeland

 

Bibliografie:

Series

Evan Delaney

Heilignacht / Meg Gardiner Onvoltooid verleden / Meg Gardiner

HEILIGNACHT
2002, Amsterdam: De Boekerij, 336pag., 22cm, ISBN 90-225-3225-9
vert.van: China Lake (London: Hodder & Stoughton, 2002), vert.uit het Engels: Jan Braks
Evan Delaney is een jonge vrouw die de zorg heeft voor Luke, het zoontje van haar broer. Lukes moeder heeft het gezin negen maanden eerder verlaten, en zich daarna aangesloten bij een fanatieke sekte.
Nu heeft die sekte het op Evan voorzien. Ze ontvangt dreigtelefoontjes en er wordt ingebroken in haar huis en in haar auto. En al spoedig realiseert ze zich dat ook Luke niet veilig is.
Uiteindelijk besluit Evan de confrontatie aan te gaan. Ze reist naar een plek diep in de verlaten woestijn van CaliforniŽ waar de sekte haar thuisbasis heeft. De sfeer is er uiterst dreigend en grimmig. Pas daar, ver van de bewoonde wereld, realiseert Evan zich dat ze aan de vooravond staat van een grote en gruwelijke gebeurtenis.

ONVOLTOOID VERLEDEN
2003, Amsterdam: De Boekerij, 316pag., 22cm, ISBN 90-225-3549-5
vert.van: Mission Canyon (London: Hodder & Stoughton, 2003), vert.uit het Engels: Harmien L. Robroch
Jesse Blackburn, de vriend van Evan Delaney, zit in een rolstoel na een ongeluk waarbij de dader doorreed. Zijn beste vriend kwam daarbij om. Jesse heeft ermee leren leven en kan zich goed redden. Maar als Franklin Brand, de man die het ongeluk veroorzaakte, na drie jaar weer terug is in Santa Barbera, zijn Evans en Jesse vastbesloten hem alsnog achter de tralies te krijgen.

Jo Beckett

De Dirty Secrets Club / Meg Gardiner De Dirty Secrets Club / Meg Gardiner De Memory Man / Meg Gardiner Jo Beckett: Het derde dossier : Vals Akkord / Meg Gardiner De spelbreker / Meg Gardiner

DE DIRTY SECRETS CLUB
2009, Amsterdam: Luitingh, 365pag., 23cm, ISBN 978-90-245-2381-8, 1e druk 2009, 3e druk oktober 2011
vert.van: The Dirty Secrets Club (2008), vert.uit het Engels: Bert Stroo
omslagontwerp: Pete Teboskins/Twizter.nl, omslagfoto: Arcangel/ImageStore
Na een wilde achtervolging treft de politie van San Francisco achter het stuur van een gecrashte BMW een bekende aan - dood. Het is de jonge, ambitieuze officier van justitie, Callie Harding. Op haar dijbeen staat met lippenstift: DIRTY. Harding is het derde slachtoffer in een reeks bizarre ongevallen in San Francisco die om de achtenveertig uur plaatsvinden. Om een vierde dodelijk ongeval te voorkomen, roept de politie de hulp in van freelance forensisch psychitater Jo Beckett. Haar werk is niet uit te zoeken hoe de moorden zijn gepleegd, maar waarom. Waarom vluchtte Harding voor de politie? Waarom crashte ze op een kaarsrechte weg? Was het een ongeluk? Zelfmoord? Of moord? Als Jo ontdekt dat alle slachtoffers lid waren van dezelfde club, krijgt ook zij een oproep zich erbij aan te sluiten: 'Jij hebt je man vermoord. Welkom bij de Dirty Secrets Club.'

DE MEMORY MAN
2010, Amsterdam: Luitingh, 367pag., 23cm, ISBN 978-90-245-3227-8, 1e druk mei 2010
vert.van: The Memory Collector (2009), vert.uit het Engels: Mieke Trouw-Luyckx
omslagontwerp: Pete Teboskins/Twizter.nl, omslagfoto: Pete Teboskins/Twizter.nl
San Francisco International Airport. In een aankomend vliegtuig gaat een reiziger volledig door het lint en probeert vlak voor de landing de nooddeur te openen. Twee passagiers weten hem nog net tegen te houden. In het ziekenhuis blijkt dat hij is vergiftigd. Dit heeft geleid tot een unieke vorm van geheugenverlies. Hoewel hij zich alles uit het verleden weet te herinneren, vergeet hij nieuwe belevenissen vrijwel direct. Aan forensisch psychiater Jo Beckett de zaak uit te zoeken wat er is gebeurd met deze patiŽnt. Nog voordat Beckett hem volledig kan onderzoeken, verdwijnt hij uit het ziekenhuis. Beckett komt erachter dat haar patiŽnt een voormalig huurling is, die geen middelen schuwt om wraak te nemen op de mensen die hem dit hebben aangedaan.

VALS AKKOORD
2011, Amsterdam: Luitingh, 351pag., 23cm, ISBN 978-90-245-7699-9, 1e druk 2011
vert.van: The Liar's Lullaby (2010), vert.uit het Engels: Mieke Trouw-Luyckx
omslagontwerp: T.B. Bone, omslagfoto: Arcangel Images / Hollandse Hoogte
De zangeres Tasia McFarland is net met een grootse comeback-tour begonnen. Maar voor de ogen van 40.000 uitzinnige fans sterft ze door een kogel. Is er sprake van moord of zelfmoord? Al snel wordt duidelijk dat de kogel afkomstig is uit de colt.45 van haar ex-man, de huidige president van de Verenigde Staten. Forensisch psychiater Jo Beckett wordt gevraagd de choquerende dood van Tasia discreet te onderzoeken, om zo te voorkomen dat deze gebeurtenis uitgroeit tot een politieke ramp.

DE SPELBREKER
2013, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 351pag., 23cm, ISBN 978-90-245-5864-3, 1e druk 2013
vert.van: The Nightmare Thief (London: Blue Door, 2011), vert.uit het Engels: Mieke Trouw-Luyckx
De eenentwintigjarige Autumn krijgt van haar steenrijke vader een wel heel bijzonder verjaardagscadeau. Ze mag met haar vrienden meedoen aan een realitygame waarbij je deel uitmaakt van een gesimuleerde drugsdeal, ontsnapping uit een gevangenis, kidnapping of klopjacht. Noodkreten worden bewust genegeerd, dat hoort bij het spel. Maar externe spelers weten Autumns game binnen te dringen - en zŪj spelen voor het geld. Niemand wil Autumns verjaardag bederven, maar als forensisch psychiater Jo Beckett niet ingrijpt, keert niemand levend terug van het feestje...

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ