Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


HAND, Elizabeth

Verenigde Staten (Maine), 1957-
 

Bibliografie:

Series

Chris Carter's MILLENNIUM

De Fransman - Millennium / Elizabeth Hand

DE FRANSMAN
gebaseerd op het televisiescript van Chris Carter
1997, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 128pag., ISBN 90-245-2184-X
vert.van: The Frenchman (1997), vert.uit het Engels: Bob Snooijink, omslagontwerp: Beekvisser

Chris Carter's THE X-FILES

Bestrijd de toekomst - The X-Files / Elizabeth Hand

BESTRIJD DE TOEKOMST
gebaseerd op het televisiescript van Chris Carter
1998, Utrecht: Kosmos/Z&K Uitgevers, 193pag., ISBN 90-215-3465-7
vert.van: Fight the Future (1998), vert.uit het Engels: Ruud van der Helm

zie ook The X-Files in het Serieregister

Romans

De Maangodin / Elizabeth Hand Zwart Licht / Elizabeth Hand Goddelijke Liefde / Elizabeth Hand

DE MAANGODIN
2000, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, *M eXperience, 480pag., ISBN 90-290-6593-1, 1e druk februari 2000
vert.van: Waking the Moon (1995), vert.uit het Engels: Monique Eggermont, omslag: Nico Keulers
De University of the Archangels and Saint John the Divine is niet zomeer een universiteit. Hier worden studenten ingewijd in eeuwenoude heksenpraktijen en magische rituelen. Minder bekend is dat de universiteit - een geheimzinnige plek waar dag en nacht verlichte altaren bewaakt door stenen engelen de sfeer bepalen - ook de thuisplaats is van de Benandanti, een sektie die zich tot doel heeft gesteld de herrijzenis van de Maangodin, een uiterst duistere macht, te voorkomen. Nog minder bekend is dat de Benandanti door de eeuwen heen elke regering, elke religie en elk invloedrijk instituut middels ontoelaatbare praktijken manipuleerden.
De sympathieke Katherine Sweeney Cassidy ontdekt bij toeval het bestaan van de Benandanti, die ook de universiteit besturen. Aanvankelijk besteedt ze er weinig aandacht aan. Immers, de campus is voor haar in de eerste plaats een plek om te experimenteren, om nieuwe vrienden te maken, een tijd van vrijheid en ontdekkingen. Zoals met Oliver en Angelica, wier heftige liefdesleven, bij voorkeur beleefd onder een volle maan, direct aanzet is tot de wederopstanding van de Maangodin...

ZWART LICHT
2001, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, *M eXperience, 320pag., ISBN 90-290-6822-1, 1e druk januari 2001
vert.van: Black Light (1999), vert.uit het Engels: Monique Eggermont, omslag: Nico Keulers
Elizabeth Hand keert met Zwart Licht terug naar de wereld van de Benandanti, de mysterieuze sekte die de wereld al millennialang beschermt tegen duistere machten. Het afgelegen Kamensic is een merkwaardig dorp: er wonen voornamelijk mensen met een baan in de filmindustrie. De kinderen groeien op in een besloten gemeenschap, waar hun beroemde ouders regelmatig van psychiater en maîtresse wisselen en waar drugsgebruik heel gewoon is. Charlotte 'Lit' Moylan is een vreemde eend in de bijt - hoewel haar vader en moeder beroemde acteurs zijn, kijkt ze uit naar de dag waarop ze het dorp kan verlaten om haar eigen leven te leiden. Dan nodigt filmlegende Alex Kern, berucht om zijn excentrieke gedrag, het complete dorp uit voor een Halloweenfeest dat wordt gehouden in zijn immense, eeuwenoude landhuis Bolerium. Naarmate de avond van het feest nadert, krijgt Lit angstaanjagende visioenen en occulte ervaringen. Als vervolgens in het diepst van de nacht de eerste vreemde gasten beginnen te arriveren, blijkt het Bolerium het middelpunt te zijn van de strijd tussen krachten die het menselijk bevattingsvermogen ver te boven gaan - en ook dat Alex Kern speciale plannen heeft met Lit...

GODDELIJKE LIEFDE
2005, Amsterdam: Uitgeverij M, 314pag., ISBN 90-225-4246-7, 1e druk september 2005
vert.van: Mortal Love (2004), vert.uit het Engels: Vincent van der Linden, omslag: Zeno vormgevers
Het verhaal begint aan het einde van de negentiende eeuw met een jonge vrouw die sterft in een brand in een gekkenhuis in Frankfurt. In de eeuw die volgt ontmoeten verschillende mannen een mysterieuze en beeldschone roodharige vrouw, die hen verleidt om vervolgens weer uit hun leven te verdwijnen. Wat deze mannen, allen kunstenaars en schrijvers, met elkaar verbindt is hun zoektocht naar een enkele vrouw, mooi en mysterieus, een muze die inspireert tot briljante meesterwerken maar de scheppers fysiek en mentaal gebroken achterlaat.
Door het mengen van het klassiek met het nieuwe en het fantastische met het werkelijke, weeft Elizabeth Hand hun verhalen naadloos aaneen tot een moderne, sensuele fabel over kunst en over liefde, over obsessie en de diepte van de menselijke ziel.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ