Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


HOOGSTRAATEN, Marianne en Theo

Nederland
 

Bibliografie:

Romans

Een middag aan zee / Marianne en Theo Hoogstraaten Kruisgang / Marianne en Theo Hoogstraaten Lokvrouw / Marianne en Theo Hoogstraaten Machteloos / Marianne en Theo Hoogstraaten

EEN MIDDAG AAN ZEE
2005, Baarn: De Fontein, 192pag., 22cm, ISBN 90-261-2245-4
Veertien jaar geleden verdween Magda's dochtertje Angela op een overvol strand. Haar verdwijning is nooit opgelost en Magda heeft nog altijd grote moeite om het verleden af te sluiten.
Wanneer Magda op een dag haar mail checkt, leest ze een even mysterieus als schokkend bericht van een 'vriend' die meer weet van de verdwijning. Hij zegt haar dat ze het verleden moet vergeten omdat de waarheid te verschrikkelijk zou zijn... De politie beschouwt het bericht als nieuw bewijs, en besluit de zaak te heropenen. Nieuwe mails en aanvullende getuigenverklaringen rakelen het verleden op, en Magda raakt steeds meer geobsedeerd door de vermissing van haar dochter. Ze vindt het onverteerbaar dat iemand meer weet dan zij en wil hoe dan ook weten wŠt er precies gebeurd is. Wanneer ook haar familie aandringt om het verleden te laten rusten, spoken steeds meer vragen door Magda's hoofd. Wie is de mysterieuze mailer? Wat wil hij verborgen houden? En weet haar familie er misschien meer vanaf?

KRUISGANG
2006, Baarn: De Fontein, 220pag., 22cm, ISBN 90-261-2265-9
Tien jaar na dato leidt een schoolexcursie alsnog tot een verschrikkelijk drama.
Op een dag ontvangt Iris een dreigbrief. 'IJdelheid der ijdelheden, alles is ijdelheid. Nog dertien dagen,' staat er, naast een afschuwelijk knipsel met een verwijzing naar een persoonlijk geheim. Niet lang daarna komt een oude schoolvriend gruwelijk om het leven. Verdrongen herinneringen komen bovendrijven en beginnen te knagen aan Iris' geweten. De schoolexcursie naar Florence, brutale weddenschappen, en klasgenoot Sam, een zachtaardige, maar lelijke jongen die voortdurend het onderwerp was van steeds verdergaande pesterijen. Een halfjaar voor het eindexamen pleegde hij zelfmoord. Wanneer ook Joyce, een schoolvriendin van Iris, een knipselbrief met bedreigingen krijgt, vraagt Iris zich vertwijfeld af of Sam misschien toch niet dood is en nu wraak komt nemen. Maar hoe kon hij weten van haar schaamtevolle geheim?

LOKVROUW
2009, Amsterdam: De Boekerij, 301pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5088-5
Omdat de Amsterdamse boekhandelaar Daniel wordt getroffen door een ernstige oogziekte adverteert hij voor een personal assistant, die niet alleen zijn huishouden kan runnen, maar hem ook kan vergezellen op de reizen die hij nog wil maken voordat hij helemaal blind wordt. Een jonge Kroatische vrouw reageert op nogal opvallende wijze. Daniel is onder de indruk en neemt haar in dienst op basis van slechts ťťn referentie. Ze overtuigt hem ervan dat varen met een cruiseschip voor hem de ideale manier van reizen is. Hij besluit met haar een cruise te maken op de Middellandse Zee. Al snel verandert deze reis in een nachtmerrie. Heeft hij Kristina niet te gemakkelijk zijn vertrouwen geschonken? Deze thriller is deels gebaseerd op het ware verhaal van een Kroatische vrouw wier familie zwaar heeft geleden onder de oorlog in 1991. Haar donkere verleden en haar wraakzucht vormen, samen met Daniels hulpeloosheid, de ingrediŽnten voor een huiveringwekkende thriller.

MACHTELOOS
2010, Amsterdam: De Boekerij, 314pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5258-2, 1e druk februari 2010
Onderweg naar een klant stopt artsenbezoeker Tosca nog even bij een benzinestation. Als ze weer verder wil rijden stapt er een wildvreemde man bij haar in de auto die een pistool op haar richt. Tosca's dag, die zo normaal begon, verandert in een ongenadige nachtmerrie. Een paar dagen na haar ontvoering wordt Tosca door de politie opgepakt voor een moordaanslag en wordt ze aangezien voor een gewelddadige activiste die geen middel schuwt om haar gelijk te krijgen. Wat is er met haar gebeurd in de dagen daarvoor? Terwijl de politie Tosca's motieven probeert te achterhalen, komen ze op het spoor van een desperaat persoon die tot alles in staat is om zijn verhaal wereldkundig te maken.
 

Links

De website van de auteurs

Ezzuilia: Interview (2009)
Ezzulia: Interview (2010)

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ