Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


HORMANN, Gerhard (Hendrik)

Nederland (Rotterdam), 26 mei 1961-

Gerhard Hormann groeide op in Spijkenisse. Na de middelbare school ging hij in Amsterdam wonen om daar te studeren. In 1988 studeerde hij af als planoloog, een jaar later als politicoloog. Hij is getrouwd en heeft een zoon. Sinds 1987 woont hij in Ridderkerk. Vanaf 1983 is hij werkzaam in de journalistiek. Eerst als freelance verslaggever voor het weekblad De Groene Amsterdammer en de Huiskrant, daarna als verslaggever in vaste dienst bij het weekblad Aktueel. Voor dat blad interviewde hij een reeks coryfeeŽn op het gebied van literatuur en film, waaronder Clive Barker, Paul Verhoeven, Andrew Klavan, Michael Connelly, Jean-Claude van Damme en Harlan Coben. Sinds enige tijd is hij tevens werkzaam voor het glossy maandblad Avantgarde.
 

Bibliografie:

Romans

SPOREN VAN ANGST
1996, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 221pag., 21cm, ISBN 90-245-2723-6
omslagontwerp: Edd, Amsterdam, omslagillustratie: Marco Stolker, foto auteur: Mark Verdoes
Een zwerfster bracht haar gezicht vlak bij het hare en siste: 'Ze heeft je kind; ze zal het kwaad doen.'
Bennie verdween op klaarlichte dag. In de rij voor de kassa van een supermarkt hield ze hem even niet in de gaten en hij was weg. Zomaar. Een jochie van twee dat in de lucht leek te zijn opgelost.
Na negen maanden zit het politie-onderzoek op een dood spoor. Het rechercheteam is ontbonden en de aandacht van de media is verslapt. Niemand gelooft nog dat het kind ooit levend zal worden teruggevonden. Alleen de moeder weigert zich bij de feiten neer te leggen. Met de moed der wanhoop gaat ze op zoek naar die ene ooggetuige die de politie nooit te pakken heeft kunnen krijgen. En naar de mysterieuze 'vrouw met het witte haar' die haar kindje zou hebben meegenomen...

DE PLAAG
1997, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 221pag., 21cm, ISBN 90-245-0116-4
omslagontwerp: Edd, Amsterdam, omslagillustratie: Marco Stolker
Het is midden in de nacht als het eerste telefoontje binnenkomt bij de alarmcentrale waar Esther Westman werkt. De beller is zo in paniek dat hij alleen maar kan herhalen: 'Ik ben blind!' De woorden brengen oude, gruwelijke herinneringen bij haar naar boven.
Zodra de epidemie losbarst, vlucht Paul Beekers met zijn gezin naar het buitenland. De nachtmerrie begint voor hem pas wanneer hij ontdekt dat zijn dochtertje besmet is geraakt. Hij heeft maar ťťn keus: op zoek gaan naar de mysterieuze zwarte gedaante uit zijn visioenen.

DUBBEL BEDROG
1999, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 223pag., 21cm, ISBN 90-245-3409-7
omslagontwerp: Edd, Amsterdam, omslagillustratie: Kato Tan

DUBBEL BEDROG
1999, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 223pag., 21cm, ISBN 90-245-3409-7, 2e druk
omslagontwerp: Edd, Amsterdam, omslagillustratie: Kato Tan
... Hij keek naar haar, terwijl ze de jas van haar schouders liet glijden en haar lange blonde haar losschudde, en vond dat ze precies leek op een engel. Zijn eigen engel...
Het stond zwart op wit in haar horoscoop: neem geen impulsieve beslissingen en vermijd drastische veranderingen. Toch vertrekt Karen Wood op stel en sprong naar Utrecht om daar aan een nieuw afstudeeronderwerp te werken: het profiel van een seriemisdadiger. De vorige bewoonster van haar kamer blijkt een slachtoffer van de serieverkrachter die de stad al enige tijd onveilig maakt. Is dan een voorteken? Of niks meer dan dom toeval? Tegen beter weten in gaat Karen zelf feitenmateriaal voor haar scriptie verzamelen - en ze doet al snel een angstaanjagende ontdekking.

TERUGSLAG
2001, Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 253pag., 21cm, ISBN 90-245-3916-1
omslagontwerp: Edd, Amsterdam, omslagillustratie: The Trevillion Picture Library/ Allan Baxter
... Wezenloos staarde ze naar de foto tussen haar ruitenwissers. Iemand had er met een rode viltstift een bloedspoor op getekend dat begon bij een wond in haar hals...
Tijdens een koude winternacht wordt de vrouw van Frans Karsten doodgereden. De volgende dag staat de recherche voor zijn deur met een gruwelijke mededeling die zijn leven voorgoed zal veranderen. Zes jaar later komt Beatrijs Fricken, een ambitieuze televisieverslaggeefster, deze zaak op het spoo. Het verhaal van Frans Karsten moet haar definitieve doorbraak betekenen. Maar zij kan niet vermoeden dat de reportage een bizarre, onverwachte wending zal nemen.

DE DUISTERING
2004, Heerenveen: Uitgeverij Jongbloed/Barnabas, 269pag., ISBN 90-8520-002-4, 1e druk mei 2004
omslagontwerp: Rob Lucas
Als het nodig is kan God het laten stormen in de wereld of in het hart van een enkel mens.
Een zwerver wordt geplaagd door angstaanjagende visioenen. Tegelijk heeft hij het vage gevoel dat hij niet altijd dakloos is geweest. Een priester in MaleisiŽ is getuige van een bizar natuurverschijnsel. Kort daarop krijgt hij vanuit Nederland een onheilsbericht dat zijn leven voorgoed zal veranderen. Een jonge weduwnaar probeert het verlies van zijn vrouw te verwerken. Dan begint hij 's nachts te dromen van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Samen binden ze de strijd aan met het kwaad.
Al snel ontdekken ze dat er veel meer op het spel staat dan hun eigen leven.

GRAMSCHAP
2005, Heerenveen: Uitgeverij Barnabas, 293pag., ISBN 90-8520-035-0, 1e druk 2005
omslagontwerp: Rob Lucas, omslagillustratie: Hens Runhaar
Een journalist krijgt van zijn geliefde een mysterieuze bandopname te horen. De volgende dag is ze spoorloos verdwenen. Een hoofdagent stuit op een reeds gruwelijk verminkte dieren. Dan ontdekt hij dat het om veel meer gaat dan kwajongswerk. Een meisje van zestien wordt geplaagd door nachtmerries vol demonische rituelen. Ze vlucht in haar eigen fantasiewereld, maar ook daar is ze niet veilig. Het is zes jaar, zes maanden en zes dagen na de vorige maansverduistering. Boze krachten maken zich op voor een allerlaatste confrontatie tussen goed en kwaad.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ