Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


JANSSEN, Roel (Roelof Christiaan)

Nederland, 1947-
 

Bibliografie:

Romans

De struisvogelcode Het Mercator complot / Roel Janssen De kloonbaby / Roel Janssen Karaktermoord De tiende vrouw / Roel Janssen

DE STRUISVOGEL-CODE
1997, Amsterdam: Balans, 248pag., 22cm, ISBN 90-5018-354-9, 1e druk febr.1997, 2e druk mrt 1997
omslagontwerp: Ron van Room, omslagfoto: ABC Press/J. Houck
Vlak voordat de Europese munt, de euro, wordt ingevoerd, zakt plotseling de koers van de Franse franc. Deze koersval dreigt de Monetaire Unie van Europa op het allerlaatste moment te torpederen. Welke duistere krachten bewegen de financiële markten? En heeft deze valutacrisis iets te maken met de moord op een directeur van de Europese Centrale Bank in Frankfurt? Twee jonge bankiers. "Globy" Kempers en Arlette van Sterren gaan op onderzoek uit.

DE STRUISVOGEL-CODE
2001, Amsterdam: Maarten Muntinga, Sirene Pockets, 315pag., 18cm, ISBN 90-5831-084-1

HET MERCATOR COMPLOT
2000, Amsterdam: Balans, 262pag., 21cm, ISBN 90-5018-512-6, 1e druk (2e druk 2000, 5e druk)
omslagontwerp: Studio Ron van Roon, omslagfoto: Benelux Press
Bij de feestelijke invoering van de eurobiljetten, op 1 januari 2002, duiken er bij de Amsterdamse Mercator Bank plotseling vervalsingen op. Infiltreert de Russische maffia in het Europese bankwezen of is er sprake van een wraakactie van de grote banken tegen het succes van de kleine Mercator Bank? Oscar Straver en Stephanie Horlick gaan op onderzoek. Zij stuiten op zwart geld dat in 2002 omgewisseld moet worden in euro's. De draaischijf van de witwasactiviteiten is het amusementspark Euroville in Luxemburg. Wat heeft dit netwerk te maken met de vervalste eurobiljetten?

DE KLOONBABY : Een thriller over genen, liefde en geld
2003, Breda: De Geus, 319pag., 21cm, ISBN 90-445-0263-8, hardcover met stofomslag
omslagontwerp: De Geus, omslagillustratie: Umit Ilgen / Trevillion Picture Library
De gedreven wetenschapster Iris Stork en de al even gepassioneerde financieel directeur Darren Gittinger hebben zo hun eigen bedoelingen met het gentechnologische bedrijf Geniris. Iris zet alles op alles om haar wetenschappelijke vinding te perfectioneren. Darren is binnengehaald om de beursgang van het bedrijf in goede banen te leiden. Zowel wetenschappelijk als financieel staat Geniris voor een doorbraak. Maar het Nederlandse biotechbedrijf stuit op politieke, maatschappelijke en morele weerstanden. En moet zelfs aanslagen trotseren.

KARAKTERMOORD
2005, Amsterdam: Cargo, 286pag., 22cm, ISBN 90-234-1812-3
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslagillustratie: Photonica
Voor bijgeloof is geen plaats in het karakter van de ambitieuze Harro Hollinger. Maar zijn leven raakt ontregeld als zijn Chinese zakenpartner dood wordt aangetroffen in een Rotterdamse hotelkamer. Tot overmaat van ramp wordt zijn bedrijf Ether.Corp het doelwit van acties van Europese antiglobalisten en blijkt de elektronische apparatuur die hij uit China importeert op mysterieuze wijze te zijn gesaboteerd. Zijn zakelijke droom spat uiteen en zijn privé-leven staat onder druk. Maar dan krijgt hij onverwachte steun van Meili, een jonge rechercheur. En van zijn vriendin die gelooft in de heilzame werking van de Chinese astrologie.

DE TIENDE VROUW
Winnaar Gouden Strop 2007
2007, Amsterdam: Cargo, 380pag., 22cm, ISBN 978-90-234-2395-9
Als de knappe journaliste Tessa Insinger in het holst van de nacht aan boord stapt van het zeiljacht Joyeuse, heeft ze maar één doel: wraak. Het schip is eigendom van Eric Pincoff, een megalomane projectontwikkelaar die werkt aan een moderne versie van het Europese rijk van Karel de Grote. Aan boord zijn ook Pincoffs Chileense bodyguard en zijn aantrekkelijke Britse bankier. Tessa's vriend is kort daarvoor op straat vermoord omdat hij advocaat was van Pincoff. Eenmaal op zee ontdekt Tessa dat de sleutel tot het imperium van de zakenman verborgen is in de namen van de tien vrouwen van Karel de Grote. Terwijl ze op de hielen worden gezeten door Pincoffs talrijke belagers, ontbrandt er op de Joyeuse een strijd om de code. Iedereen denkt elkaar te slim af te zijn, maar Tessa weet dat slechts één opvarende van de code gebruik kan maken.

Links

Ezzulia: Interview (Kort & Krachtig)
Ezzulia: Interview (2007)
Ezzulia: Interview (2009)

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ