Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


JENSEN, Jens Henrik

Denemarken, 1963-

 

Bibliografie:

Series

Jan Jordi Kazanski

De Heks van Krakow / Jens Henrik Jensen De Hofnar van Moermansk / Jens Henrik Jensen

DE HEKS VAN KRAKÓW
2003, Breda: De Geus, 349pag., 20cm, ISBN 90-445-0125-9
vert.van: Kęllingen i Kraków (Copenhagen: Borgen, cop. 1997), vert.uit het Deens: Kor de Vries
CIA-agent Jan Jordi Kazanski wordt van verlof teruggeroepen om in het Poolse Kraków contact te zoeken met De Heks. Na jaren van stilzwijgen heeft deze CIA-informante via een tussenpersoon weer van zich laten horen. Ze beweert informatie te hebben over een dubbele moord in Moskou. Net aangekomen in Kraków is Kazanski meteen al doelwit van een moordaanslag. Samen met een Deense Europol-agente opent Kazanski de jacht op De Heks. Het tweetal komt op het spoor van een belangrijke mensensmokkel.

DE HOFNAR VAN MOERMANSK
2005, Breda: De Geus, 414pag., 21cm, ISBN 90-445-0131-3, hardcover
vert.van: Hofnarren i Murmansk (Copenhagen: Borgen, cop. 1999), vert,uit het Deens: Kor de Vries
CIA-agent Jan Jordi Kazanski reist undercover naar Moermansk om de moord op Viktor Sjapkin te onderzoeken. Sjapkin, ex-officier van een Russische elite-eenheid, werkte samen met de Amerikaanse inlichtingendienst: hij kon helpen bewijs te leveren voor het dumpen van nucleair afval door de Russen. Kazanski belandt in een confrontatie tussen diverse veiligheidsdiensten, de Russische maffia en politieke belangen.

Romans

Spookschip / Jens Henrik Jensen

SPOOKSCHIP
2007, Utrecht: Signature, 382pag., 24cm, ISBN 978-90-5672-180-0
vert.van: Ųkseskibet (2004), vert.uit het Deens: Kor de Vries
Nina Portland is rechercheur bij de politie in Esbjerg en moeder van de elfjarige Jonas. Een paar jaar geleden was ze betrokken bij het onderzoek naar een mysterieus schip waarvan de bemanning met bijlen werd vermoord. De verdachte, een Russische zeeman, moest wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten. Dan ziet Nina tijdens een cursus misdaadbestrijding een foto van de Russische zeeman. Ook ontdekt ze dat haar ex, die haar elf jaar geleden verliet, een rol heeft gespeeld bij het mysterieuze schip. Nina kan niet anders dan het onderzoek naar de achtergrond van het spookschip hervatten. Met gevaar voor eigen leven reist ze naar Engeland en Schotland, ontkomt ze aan een aanslag door de Russische maffia en legt ze contacten met moslimfundamentalisten. De ontknoping volgt wanneer een kopstuk van een Bonische Al Qaedacel naar Esbjerg komt en het op Nina's leven heeft voorzien.

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ