Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


JONG, Annet de

Nederland (Rotterdam), 1970-
 

Bibliografie:

Romans

Vuurkoraal / Annet de Jong Dossier Tobias / Annet de Jong Levend bewijs / Annet de Jong

VUURKORAAL
2008, Amsterdam: Uitgeverij Q, 263pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3432-2, 1e druk mei 2008
omslagontwerp: Marjan Landman, omslagbeeld: Getty Images / James Oliver
Merel Hoogstraten is glansrijk geslaagd voor haar eindexamen. De trotse ouders trakteren haar op een luxueuze vakantie naar het tropische eiland CuraÁao. De meiden volgen een duikcursus en genieten met volle teugen van hun vrijheid. Totdat Merel van de ene op de andere dag spoorloos verdwijnt. Dana Winter, journaliste bij het Nederlandstalige dagblad Amigoe, volgt de vermissingszaak op de voet, maar raakt veel dieper bij de affaire betrokken dan haar lief is...

DOSSIER TOBIAS
2009, Amsterdam: Uitgeverij Q, 285pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3522-0, 1e druk april 2009
omslagontwerp: Marjan Landman, omslagbeeld: Getty Images
Als het sprookjeshuwelijk tussen Isabel IJzerman en de Canadese Pool Nicolas Nowack Kozinski op de klippen loopt, wodt hun zoon Tobias het slachtoffer van een meedogenloze strijd tussen zijn ouders: Isabel gaat terug naar Nederland, maar Nicolas ontvoert het jongetje naar Polen en ontzegt het ieder contact met zijn moeder. De Nederlandse politie, gebonden aan het knellende Kinderontvoeringsverdrag, kan niets voor Isabel doen. In haar wanhoop neemt Isabel het recht in eigen hand en reist zij naar Warschau. Maar zal ze erin slagen haar kind terug te krijgen?

LEVEND BEWIJS
2010, Amsterdam: Uitgeverij Q, 262pag., 22cm, ISBN 978-90-214-3774-3, 1e druk mei 2010
omslagontwerp: TEFF, omslagfoto: Getty Images/iStockphoto
Kort na zijn achttiende verjaardag doet Julius Visser een schokkende ontdekking: zijn vader en moeder blijken niet zijn biologische ouders te zijn. Omdat Julius van niemand bevredigende antwoorden krijgt, gaat hij op zoek naar zijn afkomst. Zijn speurtocht leidt naar een kliniek voor vruchtbaarheidsbehandelingen waar zich praktijken afspelen die het daglicht niet kunnen verdragen. Het brein achter de kliniek is de steenrijke Eduard Manshold, een gynaecoloog met een zeer goede reputatie. Manshold voelt zich bedreigt door Julius' vragen, maar Julius is niet van plan hem met rust te laten voor hij achter de waarheid is. Dat het soms beter is niet alles te weten, ondervindt Julius aan den lijve. Hij raakt verstrikt in een web van persoonlijke, financiŽle en politieke belangen.

Links

Ezzulia: Interview (2008)
Ezzulia: Interview (2009)

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ