bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Zoeken:


KERR, Philip B.

Schotland, 22 februari 1956 - 23 maart 2018
 

Bibliografie:

Series

De Bernie Gunther-thrillers

De een van de ander / Philip Kerr Een stille vlam / Philip Kerr Als de doden niet herrijzen / Philip Kerr Grijs verleden Praag fataal De man zonder adem De vrouw van Zagreb In de schaduw van de stilte Pruissisch blauw

EEN BERLIJNSE KWESTIE
1992, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 282pag., 22cm, ISBN 90-290-4136-6
vert.van: March Violets (London: Viking, 1989), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer
Deel 1 van de Bernie Gunther-serie
De zomer van 1936. Terwijl Berlijn zich opmaakt voor de aanstaande Olympische Spelen, krijgt privé-detective Bernie Gunther zijn eerste grote opdracht. Pas wanneer er een aanslag op hem wordt gepleegd en niemand minder dan Hermann Goering contact met hem opneemt, beseft Bernie in wat voor beerput hij terecht is gekomen.

EEN BERLIJNSE KWESTIE
1996, Amsterdam: Maarten Muntinga, Rainbow Crime 23, 282pag., 18cm, ISBN 90-417-8007-6
vert.van: March Violets (London: Viking, 1989), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer

HET HANDWERK VAN DE BEUL
1992, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 316pag., 22cm, ISBN 90-290-4478-0
vert.van: The Pale Criminal (London: Viking, 1990), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer
Deel 2 van de Bernie Gunther-serie
De zomer van 1938. Terwijl Berlijn zucht onder een hittegolf en Hitler vrij spel krijgt in Europa, wordt Bernhard 'Bernie' Gunther, ex-politieman, nu privé-speurder en als zodanig gespecialiseerd in het opsporen van vermiste en ontvoerde personen, van hogerhand gedwongen op zoek te gaan naar de seriemoordenaar die jonge, goed-Arische meisjes op schokkende wijze om het leven brengt. Tijdens de jacht - algauw wijst het spoor in de richting van de gruwelijke Julius Streicher - die Bernie Gunther in contact brengt met verschillende bekende en minder bekende nazi's, worden spanning en sfeer bepaald door de machtsverhoudingen in het vooroorlogse Duitsland. Daardoor wordt Gunther keer op keer voor dilemma's geplaatst en leidt zijn speurtocht keer op keer tot explosieve situaties die soms met daverend geweld detoneren.

HET HANDWERK VAN DE BEUL
1995, Amsterdam: Maarten Muntinga, Rainbow Crime 12, 316pag., 18cm, ISBN 90-6766-532-0
vert.van: The Pale Criminal (London: Viking, 1990), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer

EEN DUITS REQUIEM
1993, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 327pag., 22cm, ISBN 90-290-4399-7
vert.van: A German Requiem (London: Viking, 1991), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer
Deel 3 van de Bernie Gunther-serie
Het is voorjaar 1947. De privé-speurder Bernie Gunther, nu oostfront-veteraan, heeft in het door corruptie, zwarte handel en verkrachtende Russen vergeven Berlijn zijn oude professie weer opgevat. Als hij voor een opdracht wordt benaderd door Porosjin, een kolonel van de Russische geheime dienst MVD, voelt hij zich echter weinig op zijn gemak. Pas als hij onder druk wordt gezet, stemt hij toe en neemt zodoende de taak op zich te proberen de onschuld te bewijzen van de zwarthandelaar Emil Becker, die in Wenen is gearresteerd voor de moord op een Amerikaanse legerkapitein. In het Wenen van de vier bezettingsmachten, waar sir Carol Reed op dat moment begint met de opnamen van The Third Man, stuit de privé-speurder al gauw op een muur van raadsels, wantrouwen en intriges. Geen van de betrokkenen - noch Becker zelf, noch de Amerikaanse kapitein Belinsky, die Gunther zijn hulp aanbiedt bij het onderzoek - is bereid het achterste van zijn tong te laten zien. Welke rol spelen zij? En, zeker niet in de laatste plaats, welke rol speelt Porosjin? Geobsedeerd door deze en andere vragen, zet Gunther door en nadert langzaam maar onstuitbaar het ogenblik van de waarheid, waarbij de vraag is wie in feite de grootste misdadigers zijn, de vertegnwoordigers van de bezettende machten of...

EEN DUITS REQUIEM
1996, Amsterdam: Maarten Muntinga, Rainbow Crime 34, 327pag., 18cm, ISBN 90-417-8006-8
vert.van: A German Requiem (London: Viking, 1991), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer

DE EEN VAN DE ANDER
2007, Amsterdam: De Boekerij, 368pag., 22cm, ISBN 978-90-225-4798-4, 1e druk, 2e druk
vert.van: The One From the Other (London: Quercus, 2006), vert.uit het Engels: Herman van der Ploeg,
omslagontwerp: Ghost (oorspr.ed.), Miep van de Manakker (Ned.ed.), omslagfoto;s: Andrew Davis, Ilone Wellmann (Trevillion Images)
Deel 4 van de Bernie Gunther-serie
We bevonden ons op een steenworp afstand van wat eens een concentratiekamp was geweest. Maar als we iemand de weg moesten wijzen, zeiden we daar niets over, tenzij het beslist niet anders kon. Het hotel, ten oosten van de middeleeuwse binnenstadn van Dachau, lag aan een keienweg die was omzoomd met populieren. München, 1949: een stad waar schimmige handel, hebzucht en vluchtende oorlogsmisdadigers samenkomen. Ook na de oorlog is het een plek vol verraad. Privédetectives krijgen onfrisse zaken aangeboden, zoals het uitwissen van iemand naziverleden en het uitzoeken van claims op geroofde goedreen. Het vervult Bernie Gunther met afschuw - maar het zorgt ook voor geld in zijn portemonnee. Dan wordt hij ingehuurd door een vrouw wier echtgenoot, een oorlogsmisdadiger is verdwenen. Ze wil graag de bevestiging dat hij dood is. Het lijkt een simpele klus, maar in naoorlogs Duitsland is niets eenvoudig en is niet wat het lijkt te zijn.

EEN STILLE VLAM
2008, Amsterdam: De Boekerij, 367pag., 22cm, ISBN 978-90-225-4879-0, 1e druk augustus 2008
vert.van: A Quiet Flame (London: Quercus, 2008), vert.uit het Engels: Herman van der Ploeg,
omslagontwerp: Ghost (oorspr.ed.), Miep van de Manakker (Ned.ed.), omslagfoto: Neil Emmerson en Design Pics/Alamy
Deel 5 van de Bernie Gunther-serie
1950. Privédetective Bernie Gunther is, met vele Duitse landgenoten, naar Buenos Aires uitgeweken, waar alleen de hoofdcommissaris van politie zijn identiteit kent. Dan wordt een jong meisje vermoord onder gruwelijke omstandigheden, die verdacht veel lijken op een zaak waar Bernie aan werkte in Duitsland en die hij nooit wist op te lossen. Het hoofd van de geheime politie vermoedt dat de moordenaar moet worden gezocht onder een van de duizenden ex-nazi's die na 1945 in Argentinië zijn neergestreken. Wie anders dan Bernie Gunther kan hij vervolgens om hulp vragen? Maar in de zoektocht naar de dader komt Bernie meer te weten dan waar de Argentijnse geheime dienst op had gerekend.

ALS DE DODEN NIET HERRIJZEN
2009, Amsterdam: De Boekerij, 446pag., 22cm, ISBN 978-90-225-5270-4, 1e druk november 2009
vert.van: If the Dead Rise Not (London: Quercus, 2009), vert.uit het Engels: Herman van der Ploeg,
omslagontwerp: HildenDesign, omslagfoto: Artwork HildenDesihn / Abey/iStock
Deel 6 van de Bernie Gunther-serie
Berlijn. 1934. De nazi's zijn anderhalf jaar aan de macht en de stad bereidt zich voor op de Olympische Spelen van 1936. Sinds zijn gedwongen ontslag bij de politie is Bernie Gunther als privédetective in dienst van het beroemde hotel Adlon. Hier raakt hij, na de moord op een zakenman en een Joodse bokser, betrokken bij de activiteiten van twee hotelgasten. De een is een linkse journaliste die Amerika wil bewegen de Spelen in Berlijn te boycotten, de ander is een Duits-Joodse gangster die de Spelen wil gebruiken om zichzelf en de maffie te verrijken. Bernie komt op het spoor van een veelomvattend netwerk, dat uit is op de grote sommen geld die de nazi's bereidt zijn uit te geven om zo het 'nieuwe' Duitsland aan de wereld te kunnen tonen. Het is een complot dat zijn effect pas twintig jaar later sorteert, in het Cuba van voor de revolutie.

GRIJS VERLEDEN
2011, Amsterdam: De Boekerij, 415pag., 22cm, ISBN 978-90-225-6218-5, 1e druk
vert.van: Field Grey (London: Quercus, 2010), vert.uit het Engels: Herman van der Ploeg,
Deel 7 van de Bernie Gunther-serie
'Een man werkt niet voor zijn vijanden, tenzij hij weinig te kiezen heeft.' Aldus Bernie Gunther. Het is 1954 en Bernie is op Cuba, waar hij aan een gevaarlijke klus probeert te ontkomen. Hij chartert een bootje, maar helaas wordt hij opgepikt door de Amerikaanse kustwacht en belandt voor de zoveelste keer in een gevangeniscel. Na uitgebreid verhoor wordt hij naar Berlijn gebracht. Daar krijgt hij de keuze voorgelegd tussen spioneren voor de Franse geheime dienst of veroordeeld worden voor moord. Zijn nieuwe baan is eenvoudig. Hij moet krijgsgevangenen verwelkomen die naar Duitsland terugkeren, en daarbij uitkijken naar een specifiek persoon: een Franse oorlogsmisdadiger en lid van de Franse SS, die zich heeft uitgegeven voor een Duitse Wehrmacht-officier. De Fransen willen niets liever dan op meedogenloze wijze afrekenen met deze man. Maar intussen dreigt Bernies eigen verleden als krijgsgevangene hem op volkomen onverwachte wijze in te halen.

PRAAG FATAAL
2012, Amsterdam: De Boekerij, 376pag., 23cm, ISBN 978-90-225-6223-9, 1e druk
vert.van: Prague Fatale (London: Quercus, 2011), vert.uit het Engels: Herman van der Ploeg,
Deel 8 van de Bernie Gunther-serie
September 1941. Wanneer Bernie Gunther van het Oostfront terugkeert naar huis, treft hij een onherkenbaar veranderd Berlijn aan. De verduistering, de voedselrantsoenering, de RAF, een moordenaar die de S-Bahn onveilig maakt en Tsjechische terroristen maken tezamen het leven zeer onaangenaam. Toch pakt hij zijn oude baan bij de afdeling Moordzaken weer op en begint een affaire met een leuke jongedame. Maar Bernie is gedwongen alles per direct uit zijn handen te laten vallen wanneer de nieuwe Reichsprotector van Bohemen en Moravië, Reinhard Heydrich, hem op nogal dwingende wijze uitnodigt om een weekend door te brengen in diens landhuis in Praag. Het is een uitnodiging die Bernie graag bespaard was gebleven - vooral wanneer hij erachter komt dat de andere gasten allemaal kopstukken van de SS en de SD zijn. Het weekend ontspoort vrijwel meteen doordat er een dode wordt gevonden in een kamer die van binnenuit op slot was. Bernie wordt uitverkoren om zijn onderzoeksvaardigheden in te zetten bij het oplossen van dit raadsel. En als hij faalt, weet hij wat er op het spel staat: niet alleen zijn eigen loopbaan, maar ook de reputatie van Heydrich. En die houdt niet van gezichtsverlies...

DE MAN ZONDER ADEM
2013, Amsterdam: De Boekerij, 443pag., 23cm, ISBN 978-90-225-6585-8, 1e druk
vert.van: A Man Without Breath (London: Quercus, 2013), vert.uit het Engels: Herman van der Ploeg,
Deel 9 van de Bernie Gunther-serie
Berlijn, een maand na de verpletterende nederlaag bij Stalingrad in de winter van 1943. Bernie Gunther werkt voor het Bureau Oorlogsmisdaden van de Wehrmacht. Volgens Hitler is Duitsland aan de winnende hand, maar het leger weet wel beter. Het moreel is laag, de discipline in gevaar. Een massamoord op Poolse officieren zou een signaal zijn aan de troepen: vecht of sterf. Maar zijn de geruchten waar? Bij uitzondering willen de Wehrmacht en minister van propaganda Goebbels hetzelfde: onweerlegbaar bewijs van Russische gruweldaden. De generaals hopen dat het de overwinnaars milder zal stemmen over Duitse oorlogsmisdaden. Goebbels wil er de eenheid van de geallieerden mee ondermijnen. Beide partijen zijn het erover eens dat het onderzoek moet worden geleid door een professional. Incompetentie en traineren zijn contraproductief. Dus vertrekt Bernie naar Smolensk, waar de waarheid ondergeschikt is aan propaganda...

DE VROUW VAN ZAGREB
2053, Amsterdam: De Boekerij, 414pag., 23cm, ISBN 978-90-225-6997-9, 1e druk
vert.van: The Lady From Zagreb (London: Quercus, 2015), vert.uit het Engels: Marjolein van Velzen
Deel 10 van de Bernie Gunther-serie
In de zomer van 1943 wordt Bernie Gunther bij Goebbels ontboden. Omdat hij een onplezierige klus in Smolensk tot een goed einde bracht, heeft hij er nog een verdiend. Goebbels wil dat 'zijn' Babelsberg Studio's Hollywood overtreffen. Hij bemoeit zich overal mee en legt het aan met actrices. Zijn nieuwste ster, Dagmar Dresser, wier vader kort geleden spoorloos is verdwenen, weigert nog mee te werken. Ze dreigt terug te gaan naar haar man in Zwitserland en haar fantastische filmcarrière te vergooien. Bernie denkt dat ze gewoon van Goebbels af wil, maar houdt wijselijk zijn mond. Hij bezoekt de femme fatale, die zegt dat hij naar Zagreb moet. En dat is nog maar het begin van alle ellende waar ze hem bij betrekt...

DE SCHADUW VAN DE STILTE
2016, Amsterdam: De Boekerij, 368pag., 23cm, ISBN 978-90-225-7666-3, 1e druk
vert.van: The Other Side of Silence (London: Quercus, 2016), vert.uit het Engels: Jan Pott
Deel 11 van de Bernie Gunther-serie
Zoals eerder in Praag fataal en Grijs verleden schrijft Kerr zowel over nazi-Duitsland als over de Koude Oorlog. Het is winter en de Rivièra is leeg en een beetje treurig. Sinds de oorlog heeft Bernie Gunther verschillende baantjes gehad. Nu is hij in het befaamde Grand-Hôtel du Cap-Ferrat de conciërge die alles kan ritselen, zelfs een bridgepartner voor misschien wel de rijkste en beroemdste auteur ter wereld: William Somerset Maugham. Maar Maugham wil ook advies van Bernie. Hij wordt gechanteerd, misschien vanwege zijn onorthodoxe levensstijl. Of misschien omdat hij voor de Britse geheime dienst heeft gewerkt, want de chanteurs zijn spionnen..

PRUISSISCH BLAUW
2017, Amsterdam: De Boekerij, 557pag., 23cm, ISBN 978-90-225-7993-0, 1e druk
vert.van: Prussian Blue (London: Quercus, 2017), vert.uit het Engels: Jan Pott
Deel 12 van de Bernie Gunther-serie
1956 Bernie Gunther is op de vlucht. Erich Mielke, hoofd van de Oost-Duitse Stasi, had hem opgedragen een kennis te vergiftigen, maar zijn geweten heeft het gewonnen van zijn missie. Nu moet hij Mielke telkens een stap voor zijn om in leven te blijven. De man die hem moet binnenbrengen is een ex-collega en Bernie moet automatisch denken aan de laatste klus die ze samen hebben geklaard. In 1939 werden ze door Reinhard Heydrich op Hitlers verblijf de Berghof ontboden om een moord op te lossen. Als de Führer erachter zou komen dat zijn huis een plaats delict was, zouden de consequenties levensgroot zijn. Hoewel er meerdere landen en zeventien jaar zitten tussen de moord in de Berghof en zijn huidige hachelijke situatie, leiden de twee situaties tot misschien wel Bernies vreemdste lotgevallen tot nu toe. Want Bernie zal moeten erkennen dat hij nog ongedane zaken heeft in zijn vaderland.

VERGEVEN EN VERGETEN
2018, Amsterdam: De Boekerij, 413pag., 23cm, ISBN 978-90-225-8286-2, 1e druk, paperback
vert.van: Greeks Bearing Gifts (New York: G.P. Putnam's Sons, 2018), vert.uit het Engels: Jan Pott
Deel 13 van de Bernie Gunther-serie
1957 Bernie Gunther wordt - onder een valse naam - naar Athene gestuurd om een verzekeringsclaim voor een gezonden schip van een Duitser te onderzoeken, waarbij hij stuit op een web van intriges met oud-nazi'sm Griekse joden en politici.

METROPOLIS
2019, Amsterdam: De Boekerij, 350pag., 23cm, ISBN 978-90-225-8614-3, 1e druk, paperback
vert.van: Metropolis (London: Quercus, 2019), vert.uit het Engels: Jan Pott
Deel 14 van de Bernie Gunther-serie
In de nadagen van de Weimarrepubliek onderzoekt de jonge Bernie Gunther een reeks moorden. Iemand lijkt de straten van Berlijn te willen zuiveren. Tegen elke prijs.

De Bernie Gunther-thrillers - Gebundeld

DE BERLIJNSE TRILOGIE : DE BERNIE GUNTHER THRILLERS
1998, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 672pag., 24cm, ISBN 90-290-5855-2, 1e druk november 1998
waarin opgenomen:

SCOTT MANSON (Voetbalthrillers)

Transfermaand De hand van God

TRANSFERMAAND
2015, Amsterdam: Boekerij, 351pag., 23cm, ISBN 90-225-7175-0, 1e druk
vert.van: January Window (London: Head of Zeus, 2014), vert.uit het Engels: Jan Pott
Scott Manson is assistent-trainer van een Londense voetbalclub in de Premier League. De eigenaar is de bepaald niet brandschone, maar steenrijke Oekraïense oligarch Viktor Sokolnikov en de club wordt geleid door de Portugese trainer Joao Zarco. Als de flamboyante Zarco vlak voor een belangrijke thuiswedstrijd tegen Newcastle United verdwijnt en dood in het stadion wordt teruggevonden, blijkt het in de club om meer te gaan dan alleen voetbal. Zarco heeft een oneindige lijst vijanden, onder wie veel spelers bij wie hij door zijn grote mond veel kwaad bloed heeft gezet. Sokolnikov zit niet te wachten op een diepgaand onderzoek naar zijn zaken en probeert de teugels in handen te houden door Scott een lucratief voorstel te doen: als hij erachter kan komen wie de moord heeft gepleegd, wordt hij Zarco's opvolger.

DE HAND VAN GOD
2016, Amsterdam: Boekerij, 350pag., 23cm, ISBN 90-225-7224-5, 1e druk
vert.van: Hand of God (London: Head of Zeus, 2015), vert.uit het Engels: Jan Pott
Coach Scott Manson staat met zijn team voor een nieuwe uitdaging: levend terug in Londen komen
De spelers van London City zijn klaar voor de wedstrijd tegen Olympiacos in Athene. Doordat de Griekse fans op straat aan het relschoppen zijn, houdt Scott Manson zijn spelers strak in de hand: geen alcohol, geen bezoeken aan nachtclubs en ook vrouwen zijn verboden. Na de wedstrijd vliegen ze terug voor de cruciale wedstrijd tegen Silvertown Ducks. Maar Scott had geen rekening gehouden met een dodelijk ongeval op de grasmat. De sterspeler van City stort halverwege de wedstrijd dood neer. De Griekse autoriteiten sturen aan op een onderzoek. Scott moet de waarheid achterhalen - en snel ook, zodat zijn spelers op tijd weer terug zijn.

KINDEREN VAN DE LAMP (FA)

De slangenkoning van Kathmandu - Kinderen van de Lamp / P.B. Kerr

HET ACHNATON AVONTUUR
Kinderen van de Lamp 1
2005, Amsterdam: Luitingh, 348pag., 24cm, ISBN 90-245-5281-8, 1e druk maart 2005
vert.van: Children of the Lamp, The Akhenaten Adventure (2004), vert.uit het Engels: Karin Breuker, omslagontwerp: Edd, omslagillustratie: Vince Ruarus
Mensen zijn gemaakt van aarde. Djinn zijn gemaakt van vuur.
John en Philippa Gaunt wonen in New York. Ze zijn normale kinderen die op hun twaalfde - veel te vroeg - verstandskiezen krijgen. Op de dag dat ze die kiezen laten trekken, wordt Egypte opgeschrikt door een onheilspellende aardbeving. Zonder verstandskiezen is niets meer hetzelfde. De tweeling begint snel te groeien, ze worden steeds gevoeliger voor kou en ze raken gefascineerd door rook. Het vreemdste van alles: al hun wensen lijken opeens uit te komen. Hun excentrieke oom Nimrod vertelt ze uiteindelijk wat er aan de hand is: Philippa en John hebben de gaven van de djinn gerfd. Nimron leert hun meer over hun erfgoed en hun vermogens. Er gaat een wereld voor hen open. Maar ook die wereld kent goed en kwaad. In Egypte wacht hun een groot gevaar...

DE BLAUWE DJINN VAN BABYLON
Kinderen van de Lamp 2
2006, Amsterdam: Luitingh, 366pag., 24cm, ISBN 90-245-5291-5, 1e druk februari 2006
vert.van: Children of the Lamp, The Blue Djinn of Babylon (2005), vert.uit het Engels: Karin Breuker, omslagontwerp: Edd, omslagillustratie: Vince Illustrations
Hoe moet het nu in vredesnaam verder met de twaalfjarige tweeling Bob en Roos Galjoen, die ontdekt hebben dat ze afstammen van een heuse djinn? Tot op dat moment waren het immer gewone kinderen? Opeens waren Bob en Roos bij machte om zomaar wensen te vervullen, naar bijzondere plekken af te reizen zonder daarbij afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer - en zowel mensen als dingen te laten verdwijnen. Nimrod, de excentrieke broer van hun moeder leerde hun er zelfs nog wat kunstjes bij en vertelde de tweeling over hun erfgoed en vermogens. Ze leerden hun kracht kennen, nou ja, tot op zekere hoogte. Maar is dit allemaal wel voldoende als ze te maken krijgen met de verschrikkelijke Blauwe Djinn, die Roos naar een verborgen koninkrijk in Babylon lokt, zodat Bob gedwongen is de hele wereld over te reizen? Precies, dat is nog maar de vraag!

DE SLANGENKONING VAN KATHMANDU
Kinderen van de Lamp 3
2007, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 367pag., 24cm, ISBN 978-90-245-5301-3, 1e druk juli 2007
vert.van: Children of the Lamp, The Cobra King of Kathmandu (2006), vert.uit het Engels: Karin Breuker, omslagontwerp: Edd, omslagillustratie: Vince Illustrations
De tweeling Bob en Roos Galjoen schiet een djinn te hulp wiens vriend is overleden aan de beet van een koningscobra. Een ongeluk of boos opzet? Dat laatste, blijkt algauw. Nog geen vierentwintig uur later staan Bob en Roos in de volle aandacht van de Cultus van de Negen Cobra's. En die aandacht biedt hun weinig toekomstperspectief. Wat nu? Gelukkig is de tweeling bijzonder vindingrijk, vooral als het om hun leven gaat.

Niet vertaald:

The Day of the Djinn Warriors (augustus 2007)
The Eye of the Forest (januari 2009)
The Five Fakirs of Faizabad (november 2010)

Romans

EEN CONCEPT VOOR MOORD
1993, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, Crime Club, 333pag., 22cm, ISBN 90-290-4849-2, 1e druk
vert.van: A Philosophical Investigation (London: Chatto & Windus, 1992), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeyer
Londen 2013. De overheid laat een computerprogramma ontwerpen waarmee elke burger getest kan worden op criminele aanleg. Een van de proefpersonen ontdekt dat zijn profiel overeenkomt met dat van de gemiddelde seriemoordenaar. Met de bedoeling zijn naam uit het geheugen te wissen, breekt hij in het programma in. Daarbij stuit hij op een lijst van geestverwanten, en hij besluit in te grijpen. Wanneer de eerste dode valt, komt de vrouwelijke hoofdinspecteur Jacowitz in actie.

EEN CONCEPT VOOR MOORD
1996, Amsterdam: Maarten Muntinga, Rainbow Crima 52, 333pag., 18cm, ISBN 90-417-8011-4, 2e druk
vert.van: A Philosophical Investigation (London: Chatto & Windus, 1992), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeyer

ZWART VLEES
1994, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, *M Thriller, 263pag., 22cm, ISBN 90-290-4956-1
vert.van: Dead Meat (London: Chatto & Windus, 1993), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer, omslagdia: ABC-Press
Rechercheur Groesjko bindt de strijd aan met de maffia in het nieuwe Sint-Petersburg. De winkels in de stad zijn leeg en de georganiseerde misdaad bloeit er als nooit tevoren. In deze chaos probeert Groesjko een ingewikkeld web van meedogenloze corruptie te ontrafelen. Maar de waarheid is verontrustender dan hij ooit had kunnen vermoeden.

GROESJKO
1994, Amsterdam: Maarten Muntinga, Rainbow Crime 57, 18cm, ISBN 90-417-8014-9, 3e druk
vert.van: Dead Meat (London: Chatto & Windus, 1993), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer
eerder verschenen als ZWART VLEES

HET GEBOUW
1996, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 479pag., 24cm, ISBN 90-290-5019-5, 2e druk maart 1996 (1e druk 1995)
vert.van: Gridiron (London: Chatto & Windus, 1995), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer
De briljante 'architechnoloog' Ray Richardson heeft in het centrum van Los Angeles een verbluffend nieuw gebouw gecreëerd:, het Gridiron. Dit geavanceerde, computergestuurde gebouw verandert echter in een meedogenloze moordmachine..

HET GEBOUW
1997, Amsterdam: Maarten Muntinga, Rainbow Crima 61, 479pag., 18cm, ISBN 90-417-8015-7, 3e druk
vert.van: Gridiron (London: Chatto & Windus, 1995), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer

ESAU
1996, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 472pag., 24cm, ISBN 90-290-5363-1, 1e druk november 1996
vert.van: Esau (1996), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer

ESAU
1997, Amsterdam: Maarten Muntinga, Rainbow Crime 78, 472pag., 18cm, ISBN 90-417-8026-2, 2e druk
vert.van: Esau (1996), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer

HET VIJFJARENPLAN
1997, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 347pag., 22cm, ISBN 90-290-5399-2, 1e druk oktober 1997
vert.van: A Five Year Plan (1997), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer

DE TWEEDE ENGEL (SF)
1998, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 334pag., 23cm, ISBN 90-290-05828-5, 1e druk oktober 1998
vert.van: The Second Angel (New York: Holt, 1999), vert.uit het Engels: Gerard Suurmeijer,
omslagontwerp: Zeno, Omslagillustratie: Nico Keulers
In het jaar 2069 is het grootste deel van de wereldbevolking besmet met een dodelijk virus. Tachtig procent van de wereldbevolking heeft PO2: een virus dat iedereen binnen vijftien jaar zal doden. De enige remedie is een medicijnenkuur en een volledige transfusie met onbesmet bloed. Zuiver menselijk bloed is daardoor het meest waardevolle artikel ter wereld geworden. Het is meer waard dan goud en wordt bevroren bewaard in speciale bloedbanken. Deze banken worden beveiligd door de modernste beveiligingsapparatuur, die vrijwel ondoordringbaar is. Dallas is zich hiervan bewust: hij heeft de apparatuur zelf ontworpen. Maar nu is zijn dochtertje ziek. Zij leidt aan een zeldzame bloedziekte, waarvoor als enige remedie een regelmatige bloedtransfusie noodzakelijk is. Dat maakt Dallas tot een potentieel veiligheidsrisico en zijn superieuren besluiten daarom ook om hem te elimineren. Om zich te wreken bedenkt Dallas een gewaagd plan - het beroven van de allergrootste bloedbank. Er is echter n probleem: de bloedbank bevindt zich op de maan en wordt bewaakt door de machtigste computer ooit door mensenhanden gebouwd...

THE SHOT
VS, Maart 2000, Pocket Books, 384pag., hardcover
niet vertaald
The year is 1960. Psycho is playing in movie houses. Business is booming at Hugh Hefner's Playboy Club. And on black-and-white television sets, America is watching the Nixon-Kennedy debates. While the world turns, some people share a staggering secret: the Mob, the CIA, and the next president of the Unites States are all in bed together with a hit man and a planto kill Fidel Castro. Tom Jefferson kills for a living, and he's very good at his job. Fresh off a one-hundred-and-fifty yard takedown of a Nazi in Buenos Aires, Tom has now walked into a room full of wise guys and Company men in Coral Gables. The mobsters want Cuba back. Presidential candidate Jack Kennedy has promised they'll get it. Because Mob boss Sam Giancana has fixed the November election, he knows JFK will be in a position to deliver. And because the Mafia has incriminating tapes of Jack's sexual escapades, they know he'll keep his promise. Tom is the man they all want for the shooting of Castro. And he couldn't care what his clients' motives are. Tom has a good life, a beautiful wife, and the perfect fall guy for the Castro hit. But as Tom gets ready for his trip to Cuba, a corrupt FBI acquaintance lures him to a safe house where he's exposed to explosive information. Now, the perfect hit is turning into the perfect nightmare for the Mob, the CIA, and the United States. That's because cook, murdering Tom Jefferson has gone missingand the word is out that he's no longer gunning for Fidel Castro, but for Jack Kennedy... From the brilliant midn of Philip Kerr, The Shot is a wild roller-coaster ride through the cultural, political, and social landscape of the 1960sa mesmerizing thriller that elevates conspiracy theory into a hugely entertaining art form and sheds an eerie light on the events in 1963 Dallas. With its cast of fictional and real charactersicons from DiMaggio to MonroeKerr's masterful new novel captures a Cold War, black-and-white society on the verge of a decade of dizzying, confusing Technicolor.

GIJZELING OP KREDIET
2004, Den Haag: BZZTH, 312pag., 24cm, ISBN 90-453-0377-9, 1e druk december 2004
vert.van: Leverage (2004), vert.uit het Engels: Bob Snooijink, omslagontwerp: Ferry Lindeman
Eve Merlini, ex-marinier en nu kok in haar eigen restaurant, betrapt haar man Brad vrijend met de lelijke serveerster die ze zelf heeft aangenomen. Ze laat haar onvrede blijken door hen allebei plus de toegesnelde agenten te mishandelen en belandt zodoende voor zes maanden in de gevangenis. Heel even is Eve een lokale beroemdheid.
Na haar gevangenisstraf - ze is inmiddels gescheiden en heeft geen inkomen of bezit meer - wordt ze tot haar verrassing voor een peperdure lunch uitgenodigd door ene Bob Clarenco, een miljonair die door de IT-zeepbel op de beurs veel geld heeft verloren. Bob doet haar een heel vreemd voorstel: hij vraagt haar als leider van een groep ex-gevangenen die, uitgedost als een hoogwaardig cateringteam, een gijzeling moet uitvoeren. Het is de bedoeling dat de 21 miljardairs uit de top van de Forbes 400-lijst gevangennemen, als die op bezoek zijn bij magnaat Cal Wallenberg op diens landgoed Cloudcroft. Met veel pijn en moeite weet het team de aanwezige bodyguards uit te schakelen, de gijzeling begint. Namens de groep eist Eve n miljard dollar in gebruikte biljetten en een vliegtuig. De politie probeert de gjizelnemers aan de praat te houden, de FBI omsingelt het vliegtuig met scherpschutters, de beurs crasht in volle vaart en de rest van de wereld zit gekluisterd aan het computerscherm waarop via de webcam van de terroristen constant beelden van de gijzeling te zien zijn. Tot nu toe heeft Eve de situatie volledig in de hand, totdat haar plannen uit onverwachte hoek gedwarsboomd worden.

Links

Ezzulia : Interview

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact
Verantwoording  in English  FAQ