Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


KNOOPS, Geert-Jan Alexander

Nederland, -
 

Bibliografie:

Romans

Het tweede schot / Geert-Jan Alexander Knoops Advocaat van de vijand / Geert-Jan Alexander Knoops Advocaat van de president / Geert-Jan Alexander Knoops

HET TWEEDE SCHOT : Het ware verhaal over Eric O.
2006, Utrecht: A.W. Bruna, 212pag., 24cm, ISBN 90-229-9241-1
omslagontwerp: Wil Immink
Eric, een ervaren marinier met een goede staat van dienst, weet niet wat hem overkomt als hij in de nieuwjaarsnacht van 2003 door de marechaussee vanuit Zuid-Irak wordt teruggevlogen naar Nederland. Hij wordt verdacht van moord, dan wel dood door schuld. In het vliegtuig wordt feestgevierd, maar zijn gedachten zijn bij zijn mannen waar hij geen afscheid van heeft kunnen nemen en bij zijn vrouw die hij het verschrikkelijke nieuws nog niet heeft durven vertellen. Wat er na zijn terugkomst in Nederland gebeurt, tart alle wetten van de redelijkheid. Het Openbaar Ministerie blijkt alles op alles te zetten om Eric O. veroordeeld te krijgen. Er is in deze 'moordzaak' geen lijk, getuigen worden in de rechtszaal door de officier van justitie onder druk gezet en ontlastend bewijsmateriaal blijkt op raadselachtige wijze onvindbaar. In deze onthullende kijk achter de schermen van defensie en justitie toont Eric O.' advocaat, Geert-Jan Knoops hoe een onterechte aanklacht tot stand kwam, en wat de vernietigende effecten hiervan waren op het leven van zijn cliŽnt.

ADVOCAAT VAN DE VIJAND
2009, Utrecht: A.W. Bruna, 255pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9492-4
omslagontwerp: Plan B Grafimediabureau
Luitenant-commandant-ter-zee Tom Emmerson heeft gebeld.Dringend. Mogelijk nieuwe strafzaak. Terugbellen voor 18.00 uur op zijn mobiel.
Dit bericht zal het leven van advocaat Matthew Baldwin voorgoed veranderen. Normaal gesproken doet hij geen militaire zaken. Hij heeft een eigen praktijk in New York en behandelt vooral moordzaken en diefstallen. Zijn vriend Tom Emmerson kan zijn assistentie echter goed gebruiken in een zeer bijzondere zaak. In 2001 is de Jemeniet Abu Salid opgepakt in een dorpje in Afghanistan. De Amerikansen zien hem als een belangrijke terreurverdachte die betrokken was bij het plannen van aanslagen en sluiten hem op in Guantanamo Bay. Salid ontkent echter dat hij iets wist van de plannen van Al Qaida. Hij was slechts de chauffeur van Bin Laden. Baldwin en Emmerson raken overtuigd van de oprechtheid van Salid. Omdat gevangenen in Guantanamo Bay niet onder het Amerikaanse rechtssysteem vallen, begint een lange strijd om het recht te laten zegevieren. Een strijd waarin de advocaten een speelbal dreigen te worden van internationale krachten en de grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

ADVOCAAT VAN DE PRESIDENT
2010, Utrecht: A.W. Bruna, 288pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9656-0, 1e druk april 2010
omslagontwerp: Plan B Grafimediabureau
In 2003 bekent een hoog al-Qaida lid aan de CIA dat Saddam Hoessein en al-Qaida samen beschikken over massavernietigingswapens. Onder grote politieke druk besluit de Amerikaanse president Jeremy Sawyer om Irak binnen te vallen. Massavernietigingswapens worden echter niet gevonden en de bezetting van Irak dreigt op een langlopend debacle uit te lopen. Als in de Verenigde Staten Benjamin Olivier tot president wordt gekozen, start er een uniek strafproces tegen de oud-president wegens machtsmisbruik. Nadat de advocaat van Sawyer dood wordt aangetroffen in zijn kantoor, wordt de New Yorkse strafpleiter Matthew Baldwin gevraagd de verdediging over te nemen. In zijn onderzoek stuit hij op zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Is Sawyer het slachtoffer van een sinister complot?

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ