Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


KRICH, Rochelle Majer

Verenigde Staten, -
 

Bibliografie:

Romans

Bloedbanden / Rochelle Majer Krich Stille leugens / Rochelle Majer Krich Spreek geen kwaad / Rochelle Majer Krich In opspraak / Rochelle Majer Krich

SLAAP LEKKER, SCHAT
1992, Weert: Kadmos, 254pag., 22cm, ISBN 90-6790-348-5, 1e druk
vert.van: Where's Mommy Now? (New York: Pinnacle Books, 1990), vert.uit het Engels: Annemarie Verbeek
Kate Bauers is er trots op dat ze haar baan in de geschenkenwinkel weet te combineren met haar luxueuze huishouden, hoewel dokter Mark Bauers een veeleisende echtgenoot is en ze haar handen vol heeft aan haar twee kleine kinderen. Maar als haar baan steeds meer tijd gaat kosten, doet Kate iets wat ze heeft gezworen nooit te zullen doen: ze laat een vreemde in haar huis slapen en voor haar kinderen zorgen. Janine is een geschenk uit de hemel - de ideale inwonende babysitter - en Mark is het er volledig mee eens. Maar plotseling stort Kate's perfecte wereldje in. Weg zijn haar tomeloze energie en haar gezondheid; ze is de hele dag moe.
Mark geeft haar tabletten om haar erbovenop te helpen en Janine brengt haar chocolademelk met slagroom, maar Kate voelt zich altijd slaperig - zo slaperig dat ze overdag haar bed niet meer uitkomt. Kate is zo moe dat ze zich niet meer kan concentreren op de kleine dingetjes - zoals een verdwenen foto en een nachtjapon die naar een parfum ruikt dat zijzelf nooit gebruikt. Ze wordt elke dag zwakker en ze voelt zich een vreemde in haar eigen huis. Niet dat iemand er iets aan kan doen - zeker niet Janine. Iedereen houdt van Janine. Niemand durft, zelfs maar voor ťťn enkel ogenblik, zo'n juweel van een hulp te verdenken.

FATALE DOSIS
1995, Den Bosch: Zuid-Hollandsche U.M., 286pag., 22cm, ISBN 90-5112-376-0, 1e druk
vert.van: Fair Game (New York: The Mysterious Press, 1993), vert.uit het Engels: MariŽtte van Gelder

BLOEDBANDEN
1996, Houten: Van Reemst, 303pag., 22cm, ISBN 90-410-0373-8, 1e druk
vert.van: Angel of Death (New York: The Mysterious Press, 1994), vert.uit het Engels: MariŽtte Willy Montanus
Jessie Drake,rechercheur moordzaken, is stomverbaasd als zij hoort welke nieuwe zaak haar baas haar heeft toebedacht. Barry Lewis - een belangrijke advocaat met een voorliefde voor spraakmakende rechtszaken - ontvangt anonieme dreigbrieven en Jessie moet uitzoeken wie er achter zit. Hoewel Jessie tegenwerpt dat dit niet duidelijk thuishoort op de afdelingmoordzaken, houdt haar baas voet bij stuk. Met tegenzin gaat ze aan de slag en ontdekt al snel dat veel mensen een appeltje met Lewis te schillen hebben. Meer mensen dan Jessie zou willen. Zolang er echter alleen maar dreigementen worden geuit, kan Jessie echter weinig doen. Dan wordt Lewis onverwacht het slachtoffer van een bomaanslag. En Jessie, die zich persoonlijk verantwoordelijk voelt voor de dood van Lewis, moet al haar intellect, moed en doorzettingsvermogen aanspreken om deze politiek gevoelige zaak tot een goed einde te brengen.

STILLE LEUGENS
1996, Houten: Van Reemst, 287pag., 22cm, ISBN 90-410-0399-1, 1e druk
vert.van: Nowhere to Run (New York: Avon Books, 1994), vert.uit het Engels: A.S.J. Wieberdink
Alexandra Prescott is er na de tragische dood van haar zoontje eindelijk in geslaagd haar verleden achter zich te laten. Ze heeft een heel nieuw leven opgebouwd met de aantrekkelijke advocaat Warren en zijn twee kinderen. Haar eigen kinderdagverblijf is een doorslaand succes. Wanneer ze bovendien zwanger blijkt te zijn, kan Alexandra haar geluk niet op. Dan ontvangt ze echter een anonieme dreigbrief. Alexandra heeft Warren nooit verteld over de gruwelijke gebeurtenissen uit haar verleden, die ze in haar nachtmerries steeds opnieuw beleeft. Ze heeft haar herinneringen zo diep mogelijk begraven, in de hoop ze ooit te kunnen vergeten. En nu is iemand achter Alexandra's geheim gekomen, iemand die vastbesloten is haar geluk te verstoren en die tot het uiterste zal gaan om dit te bereiken, maar wie? Voor Alex begint een eenzame, zenuwslopende strijd tegen een meedogenloze tegenstander, een strijd op leven en dood met als inzet haar ongeboren baby.

SPREEK GEEN KWAAD
1998, Houten: Van Reemst, 304pag., 22cm, ISBN 90-410-0663-X, 1e druk
vert.van: Speak No Evil (London: Hodder & Stoughton, 1996), vert.uit het Engels: Els Braspenning
In Los Angeles snoert een ongrijpbare moordenaar binnen enkele dagen drie vrouwelijke advocaten de mond. Letterlijk, want nadt de slachtoffers zijn gedood, wordt hun tong afgesneden. De enige connectie tussen de zaken lijkt advocate Debra Laslow te zijn, die telkens vlak bij de plaats van het misdrijf wordt aangetroffen. Debra is net begonnen aan een veeleisende zaak: ze verdedigt een gerespecteerd arts die door een joods meisje wordt beschuldigd van verkrachting. Als dochter van een rabbijn is Debra voortdurend in tweestrijd. Moet ze kiezen voor de regels van haar geloof, of die van haar werk? En alsof haar baan niet genoeg van haar krachten vergt, blijft ook de politie Debra voortdurend met lastige vragen achtervolgen.

IN OPSPRAAK
1999, Houten: Van Reemst, 319pag., 21cm, ISBN 90-410-0866-7, 1e druk
vert.van: Fertile Ground (New York: Avon Books, 1998), vert.uit het Engels: Aafje Beijer
Dokter Lisa Brockman werkt in een beroemde kliniek in Los Angeles. Haar patiŽnten zijn rijke, wanhopige vrouwen die er alles voor over hebben om kinderen te krijgen. Lisa is trots op haar werk - tot het schandaal losbarst. Het gerucht doet namelijk de ronde dat er in de kliniek bevruchte eicellen zijn verwisseld. De moord op een jonge vrouw en de daarop volgende mysterieuze verdwijning van Lisa's verloofde en grondlegger van de kliniek, dr. Matthew Gordon, maken de paniek compleet. Beschuldigd van fraude en wanbeheer probeert Lisa te redden wat er te redden valt. Bestaat er een verband tussen de moord op de jonge vrouw en Matthews verdwijning? Wat zal ze als 'undercover'-patiŽnte in haar eigen kliniek ontdekken? Lisa durft niet op haar staf te vertrouwen, zelfs niet op haar aardige collega dr. Sam Davidson, die zij nog van vroeger kent. Want achter de faÁade van vriendschap kan immers de verwrongen ziel van een duivelse moordenaar schuilgaan.

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ