Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


KROEF, Guido van der

Nederland (Tilburg) , 1960-
zie ook Nick Neem
 

Bibliografie:

Romans - Crime

Leugens! / Guido van der Kroef Waanzin! / Guido van der Kroef Hebzucht! / Guido van der Kroef Moordlied / Guido van der Kroef Het uur Z / Guido van der Kroef A Hell of a Day / Guido van der Kroef

LEUGENS! : Thriller
1999, Arnhem: Ellessy Crime, 322pag., 20cm, ISBN 90-70282-43-7

WAANZIN!
2000, Arnhem: Ellessy Crime, 273pag., 20cm, ISBN 90-70282-59-3
omslagontwerp: Ontwerpbureau neo (Ilse Houtgast en Ingrid Smit)
Steven Bertold, de psycholoog uit Leugens!, komt in contact met een vreemde cliŽnte, die hem meer dan gemiddeld interesseert. Al spoedig krijgt hij spijt van zijn nieuwsgierigheid. De vrouw blijkt minder onschuldig dan hij vermoedde en ontpopt zich als een exponente van een web van moord en intriges in het psychotherapeutisch circuit. Door alles wat hij meemaakt wordt Stevens respect voor zijn collega's er niet groter op. Gelukkig kan hij weer rekenen op de hulp van zijn vriend Larry Kok, beveiligingsexpert, die op onverwachte wijze ook bij de zaak betrokken raakt. Naarmate hun hun speurtocht vordert, ontdekken Steven en Larry dat de waanzin van alledag nog groter is dan ze dachten. Stevens beroepsmatige functioneren wordt ernstig bedreigd. Zijn behoefte om dames in nood te redden bezorgt hem slecht hoofdbrekers en ellende.

HEBZUCHT
2001, Arnhem: Ellessy Crime, 274pag., 20cm, ISBN 90-70282-93-3
Steven Bertold, psycholoog, onderzoekt de zelfdoding van een student op verzoek van diens ouders. Hoewel de jongen aan een psychiatrische aandoening leed, zou de zaak volgens de ouders minder eenvoudig zijn dan door de politie werd ingeschat. De jongen wierp zichzelf voor de trein, was de conclusie van de politie. Maar wie was toch die vreemde vrouw die bij hem was, toen hij voor het laatst gezien werd bij de bakkerij? Beveiligingsexpert Larry Kok, de vriend van Steven Bertold, onderzoekt een oplichtingszaak binnen de loterijbranche, waarbij een belangrijke cliŽnt om het leven komt. Naast zijn eigen werk vindt Larry de tijd om zijn vriend Steven te helpen bij zijn speurwerk. Tot hun beider verrassing kruisen hun onderzoeken elkaar. Toeval is niet uitgesloten, maar door de ontdekkingen die Larry en Steven doen, krijgt de wereld van de loterij een heel wat grimmiger aanzien dan zij hadden verwacht. Niet alleen het ongeluk, maar ook het geluk blijkt in een klein hoekje te zitten.

MOORDLIED
2002, Arnhem: Ellessy Crime, 196pag., 20cm, ISBN 90-76968-08-X
Een tekstschrijver van liedjes heeft een periode waarin hij worstelt met een writer's block moeizaam achter zich gelaten. Maar huwelijksproblemen heeft hij nog steeds. Zijn relatie met zijn vrouw heeft zijn beste tijd gehad en hij kan de vriendinnen van zijn vrouw niet luchten of zien. Op een ongewenst en onverwacht moment wordt hij achtervolgd door sporen uit het verleden. Tot zijn afgrijzen dreigt zijn grootste beroepsgeheim aan het licht te worden gebracht. Hij wordt hiermee gechanteerd. Niet zonder risico opent hij de jacht op de afperser. Hij probeert van alles om af te rekenen met de mensen die hem het leven zuur maken.

HET UUR Z
2004, Arnhem: Ellessy Crime, 276pag., 20cm, ISBN 90-76968-38-1
Christ Muntdam is leerkracht op een basisschool. Het werk gaat hem goed af en hij heeft het naar zijn zin. Van de neurotische trekjes die hem soms parten spelen is hij zich bewust en ze belemmeren hem in ieder geval niet een functie als adjunct-directeur te aanvaarden. Dan komt er een nieuwe leerlinge in zijn klas, wier moeder een oude bekende van Christ blijkt te zijn. Haar verschijning doet gebeurtenissen uit het verleden op een onverwacht sterke en onbeheersbare manier herleven. Geheimen die ook fataal kunnen zijn voor zijn loopbaan, dreigen aan de oppervlakte te komen. Christ komt in grote problemen, maar vertrouwt desondanks op zijn overlevingsinstinct, dat hem al eerder uit benarde situaties heeft gered. Zal dat deze keer ook het geval zijn, zelfs als er slachtoffers vallen?

A HELL OF A DAY
2006, Arnhem: Ellessy Crime, 247pag., 20cm, ISBN 90-76968-74-8
Marcel Kwast, getrouwd, vrouwenversierder, fan van zanger Robbie Williams en zakenman moet een heel belangrijke zakendeal sluiten in een afgelegen hotel in Limburg. Er staat veel op het spel, want het geduld van zijn criminele schuldeisers is op. En dat betekent dat zijn leven gevaar loopt als hij niet op korte termijn met geld over de brug komt.

Romans - Jeugd

Dubbelspel / Guido van der Kroef Duivelsspel / Guido van der Kroef

DUBBELSPEL
2000, Arnhem: Ellessy Jeugd, 164pag., 20cm, ISBN 90-70282-44-5

DUIVELSSPEL
2001, Arnhem: Ellessy Jeugd, 195pag., 20cm, ISBN 90-70282-82-8
Blister Moret raakt geÔnteresseerd in een onbekend meisje. Hij ziet haar voor het eerst tijdens het bezorgen van kranten. Het vreemde meisje oefent een onbedwingbare aantrekkingskracht op hem uit, die zo sterk is dat hij de relatie met zijn hartsvriendin Maaike ervoor op het spel zet.

Links

De website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ