bol.com
Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


LAWRENCE, David

Pseudoniem van David Harsent
Groot-Brittannië, -
 

Bibliografie:

Series

Stella Mooney

Vier doden in een kring Zwarter dan de nacht Stervenskoud / David Lawrence Duister London / David Lawrence

VIER DODEN IN EEN KRING
2005, Breda: De Geus, 381pag., 21cm, ISBN 90-445-0442-8, hardcover met stofomslag
oorspr.titel: The Dead Sit Around in a Ring (London: Joseph, 2002), vert.uit het Engels: Ed' Korlaar
omslagontwerp: Heldhavtig, Jeno van de Lindeloof, omslagillustratie: Bob Witkowski/Corbis/TCS
In een appartement in de Londense wijk Notting Hill worden vier doden aangetroffen. Men denkt dat er sprake is van een collectieve zelfmoord. Bij nader inzien blijkt een van de doden toch vermoord te zijn. Maar wat doet deze verdwaalde vermoorde man te midden van de drie andere, door zelfmoord om het levne gekomen personen? DS Stelley Mooney moet veel wegen door de Londense onderwereld bewandelen op zoek naar een concreet spoor.

ZWARTER DAN DE NACHT
2006, Breda: De Geus, 382pag., 21cm, ISBN 90-445-0664-1, paperback, 1e druk mei 2006
oorspr.titel: Nothing Like the Night (London: Joseph, 2003), vert.uit het Engels: Lidy Pol
omslagontwerp: Heldhavtig, omslagillustratie: Hollandse Hoogte/Camera Press
Twee jonge vrouwen zijn in de Londense wijk Notting Hill op gruwelijke wijze vermoord. Stella Mooney en haar team moeten op zoek naar een dader die kennelijk doodt uit een innerlijke drang - de gevaarlijkst denkbare moordenaar. Het forensisch onderzoek levert een verbijsterende ontdekking op: de moorden zijn onmiskenbaar gepleegd door een duo bestaande uit een man en een vrouw. Stella Mooney ziet maar één mogelijkheid om de moorden te stoppen: de partners in death tegen elkaar opzetten.

STERVENSKOUD
2007, Breda: De Geus, 412pag., 21cm, ISBN 979-90-445-0943-4, paperback, 1e druk mei 2007
vert.van: Cold Kill (London: Jospeh, 2005), vert.uit het Engeld: Lidy Pol
omslagontwerp: Heldhavtig, omslagillsutratie: Wöhrmann
In het winterse Londen zijn al enkele aanslagen op vrouwen gepleegd. Inspecteur Stella Mooney weet donders goed dat een seriemooenaar die willekeurig toeslaat eigenlijk niet te pakken is. Het zou dus een opluchting moeten zijn wanneer Robert Kimber een bekentenis komt afleggen. Maar Stella denkt dat Kimber liegt: hij zoekt opwinding, hij wil aandacht en roem. Dus laat ze hem gaan. En ze had gelijk... Maar ook weer niet...

DUISTER LONDEN
2008, Breda: De Geus, 383pag., 20cm, ISBN 979-90-445-1200-7, paperback, 1e druk mei 2008
vert.van: Down Into Darkness (London: Penguin, 2007), vert.uit het Engeld: Lidy Pol
Opgehangen in een boom wordt het naakte lichaam van een jonge vrouw ontdekt, met op haar rug de tekst: 'Dirty girl'. Stella Mooney en het AMIP-5 team tasten in het duister over de indentiteit van de vrouw en het motief achter deze brute moord. Een tweede moord met een duidelijke overeenkomst volgt. Ook nu laat de dader een boodschap op zijn slachtoffer achter: 'Filthy coward'. Wat wil de moordenaar met deze boodschappen zeggen? Nadat Stella's vriend, de journalist John Delaney, een interview heeft gehouden met parlementslid Neil Morgan, ontdekt hij de fysieke gelijkenis tussen het tweede slachtoffer en Morgan. Misschien heeft de moordenaar nu een vergissing gemaakt en de verkeerde man vermoord? Dan worden nog een derde en vierde lichaam gevonden. Zullen Stella Mooney en het AMIP-5 team de moordenaar kunnen ontmaskeren voordat er nog meer slachtoffers vallen?

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ