Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


LESCOART, John T.

Verenigde Staten, 1948-
 

Bibliografie:

Series

DISMAS HARDY

Een dode ier / John Lescroart Het 13e jurylid / John Lescroart Keihard bewijs / John Lescroart Moord op verzoek / John Lescroart Niets dan de waarheid / John Lescroart De eed / John Lescroart De woekeraar / John Lescroart Boven de wet / John Lescroart Kwade zaken / John Lescroart Het motief / John Lescroart

EEN DODE IER
2001, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 1e druk
vert.van: Dead Irish (1989, Dell), vert.uit het Engels: Theo Horsten

EEN DODE IER
2003, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 2e druk
vert.van: Dead Irish (1989, Dell), vert.uit het Engels: Theo Horsten

HET 13E JURYLID
1995, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 367pag., 23cm, ISBN 90-269-7334-9, 1e druk
(1995: 2e druk, 1995: 3e druk, 1996: 4e druk, 1996: 5e druk, 1997: 6e druk)
vert.van: The 13th Juror (London: Headline, 1994), vert.uit het Engels: WVK Groep
De advocaat Dismas Hardy neemt de verdediging op zich van Jennifer Witt, die beschuldigd wordt van moord op haar echtgenoot en op hun 8-jarige zoon. Bovendien wordt ze ervan verdacht ook haar eerste echtgenoot te hebben vermoord, die negen jaar geleden ogenschijnlijk aan een overdosis drugs is overleden. Terwijl Hardy de zaak aan het voorbereiden is, komt hij erachter dat beide echtgenoten Jennifer hebben mishandeld. Maar Jennifer verbiedt hem deze informatie te gebruiken, aangezien die haar schuld aannemelijk zou maken. Zij houdt vol onschuldig te zijn. Hardy is nu gedwongen andere bewijzen te vinden om de jury te overtuigen van Jennifer's onschuld. Het proces verloopt moeizaam, nieuwe bewijzen worden aangedragen, andere verdwijnen, waarheden worden verdraaid... Aan het eind van het proces lijkt Jennifers schuld vast te staan en ligt haar lot in de handen van ťťn persoon... het 13de jurylid.

HET 13E JURYLID
1998, Utrecht: A.W. Bruna, Zwarte Beertjes 2718, 560pag., 18cm, ISBN 90-449-2718-3
vert.van: The 13th Juror (London: Headline, 1994), vert.uit het Engels: WVK Groep

KEIHARD BEWIJS
1996, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 336pag., 23cm, ISBN 90-269-7335-7, 1e druk
vert.van: Hard Evidence (London: Headline, 1993), vert.uit het Engels: WVK Groep
Het eerste bewijsstuk wordt gevonden in de maag van een haai: een hand met aan een van de vingers een ring van jade. De hand behoort toe aan een miljardair uit Silicon Valley. Als de rest van het met kogels doorzeefde lichaam op de kust aanspoelt, duurt het niet lang of Dismas Hardy bevindt zich in de positie van openbaar aanklager in de grootste moordzaak die San Fransisco ooit heeft gekend. De verdachte is een Japanse call-girl met in haar bezit een lange lijst met namen van zeer vooraanstaande klanten, waaronder die van het slachtoffer. Maar partij-politiek zorgt ervoor dat Hardy wordt gedegradeerd tot assistent van de ambitieuze officier van justitie die met deze zaak zijn voordeel wil doen. Door een vreemde wending van gebeurtenissen wordt de officier van justitie echter gedwongen de aanklacht in te trekken en Hardy wordt ontslagen. Als een tweede verdachte - een man die Hardy kent, respecteert en bewondert - wordt beschuldigd van dezelfde moord, vraagt deze Hardy als zijn verdediger op te treden. Terug op de zaak die hem ontnomen was, moet Hardy niet alleen met bewijzen komen die de onschuld van zijn cliŽnt vaststellen, maar moet hij nu de strijd aanbinden met een wraakzuchtige, vijandige aanklager en een bevooroordeelde rechter, die beiden niets liever willen dan Hardy's ondergang.

KEIHARD BEWIJS
2001, Utrecht: A.W. Bruna, Zwarte Beertjes 2907, 512pag., 18cm, ISBN 90-449-2907-0
vert.van: Hard Evidence (London: Headline, 1993), vert.uit het Engels: WVK Groep

MOORD OP VERZOEK
1999, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 368pag., 23cm, ISBN 90-269-8134-1, 1e druk
vert.van: The Mercy Rule (London: Headline Features, 1998), vert.uit het Engels: Corrie van den Berg
Dismas Hardy's cliŽnt is zijn collega Graham Russo, die ervan wordt verdaxcht zijn vader, Sal, te hebben vermoord. Graham wist dat zijn vader aan kanker en de ziekte van Alzheimer leed en niet lang meer te leven had. Hij wist dat zijn vader morfine nodig had tegen de prijn en geeft ook vrijwillig toe zijn vader enkele injecties met morfine te hebben gegeven. Maar hij blijft ontkennen dat hij bij zijn vader was in de nacht dat deze stierf. Heeft zijn vader de laatste daad van een wanhopige man gepleegd? Was zijn dood het gevolg van moord? Of was zijn dood op verzoek?

MOORD OP VERZOEK
2002, Utrecht: A.W. Bruna, Zwarte Beertjes 2934, 492pag., 18cm, ISBN 90-449-2934-8
vert.van: The Mercy Rule (London: Headline Features, 1998), vert.uit het Engels: Corrie van den Berg

NIETS DAN DE WAARHEID
2000, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 352pag., 23cm, ISBN 90-269-8223-2, 1e druk
vert.van: Nothing But the Truth (London: Headline Feature, 2000), vert.uit het Engels: Corrie van den Berg, omslag: Hans van den Oord
Dismas Hardy krijgt de schrik van zijn leven, als zijn vrouw Frannie om onverklaarbare redenen niet thuis komt. Zij blijkt wegens beleding van het hof gegijzeld te zijn door de rechter, omdat zij weigert te vertellen wat zij op die bewuste ochtend besprak met Ron Beaumont, die verdacht wordt van moord op zijn vrouw. Zij heeft Ron haar woord gegeven dat zij niemand iets over hun gesprek zou vertellen en voor Frannie is een woord een woord, ook voor de rechtbank. Dismas wendt al zijn overredingskracht als advocaat en echtgenoot aan om Frannie op andere gedachten te brengen, maar als dat op niets uitloopt, rest hem niets anders dan zelf op onderzoek uit te gaan. Maar waarom is Ron met zijn kinderen San Francisco ontvlucht en ondergedoken als hij onschuldig is, zoals hij beweert? Al gauw blijkt dat achter een ogenschijnlijk onschuldige val van een balkom een sinister complot schuil gaat en Dismas rust nu niet eerder dan dat hij de waarheid en niets dan de waarheid boven water heeft gekregen...

NIETS DAN DE WAARHEID
2003, Utrecht: A.W. Bruna, Zwarte Beertjes 2941, 418pag., 18cm, ISBN 90-449-2941-0
vert.van: Nothing But the Truth (London: Headline Feature, 2000), vert.uit het Engels: Corrie van den Berg

DE EED
2002, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 383pag., 23cm, ISBN 90-269-8270-4, 1e druk juli 2002
vert.van: The Oath (London: Headline Feature, 2002), vert.uit het Engels: Theo Horsten, omslag: Hans van den Oord
Wanneer de directeur van de grootste ziekenkostenverzekerar van San Francisco overlijdt, wordt er aanvankelijk niet aan getwijfeld dat dit het gevolg is van diens zware verwondingen na een verkeersongeluk. Maar uit de autopsie blijkt dat een overdosis kalium hem fataal is geweest. Zijn arts, Eric Kensing, wordt meteen als hoofdverdachgte aangemerkt.
Abe Glitsky, hoofd Moordzaken, die twee onervaren rechercheurs op het onderzoek had gezet, raakt ervan overtuigd dat dit geen gewone moordzaak is en zet meer mankracht in. Kensing, voor wie het er steeds ongunstiger uitziet, roept de hulp in van advocaat Dismas Hardy.
Hardy stelt de tegenaanval in: deze moord is niet gepleegd door Kensing, maar heeft alles te maken met zakelijke belangen. Hij weet dat er problemen zijn bij de ziektekostenverzekeraar, en komt tot de afschuwelijke ontdekking dat er naar verhouding veel te veel patiŽnten overlijden. Het lijkt erop dat het ziekenhuis, dat in eigendom is van de ziektekostenverzekeraar, een rol spelt bij hun dood.
Terwijl zijn huwelijk eronder lijdt, stelt Hardy alles in het werk om zijn cliŽnt te verdedigen. Hij gaat de strijd aan met de hubzuchtige, gewelddadige samenzweerders die - tegen hun artseneed in - patiŽnten van het leven beroven, terwij zij die behoren te redden.

DE WOEKERAAR
2003, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 312pag., ISBN 90-269-7426-4, 1e druk
vert.van: The Vig (London: Headline Feature, 1990), vert.uit het Engels: WVK-groep, omslagontwerp: Hans van den Oord
Wanneer moordenaar Louis Baker vervroegd wordt vrijgelaten uit de gevangenis, zijn Dismas Hardy en zijn oud-collega Rusty Ingraham daar niet bepaald blij mee. Zij waren er destijds verantwoordelijk voor dat Baker achter de tralies kwam, en hij heeft gezworen wraak te nemen. Hun angst blijkt niet ongegrond: een dag na Bakers vrijlating wordt Maxine, de vriendin van Rusty, dood gebonden op zijn woonboot. Rusty zelf in onvindbaar. Is hij doodgeschoten of verdronken? Dismas heeft geen andere keuze dan onder te duiken, in de hoop dat zijn vriend en politieman Abe Glitsky de zaak snel oplost. Dit blijkt echter niet zo eenvoudig. Er zijn nog meer verdachten in het spel: Rusty blijkt enorme schulden te hebben bij de maffia en de ex-man van Maxine was woedend toen zij hem in de steek liet.
Dismas ziet zich gedwongen om zelf een onderzoek in te stellen en zet daarmee zijn eigen leven op het spel.

BOVEN DE WET
2004, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 384pag., ISBN 90-269-8352-2, 1e druk juli 2004
vert.van: The First Law (London: Dutton, 2003), vert.uit het Engels: Erica Feberwee, omslagontwerp: Wil Immink, omslagfoto: Hararld Sund
Abe Glitsky keert na een lang ziekbed terug  naar zijn oude baan. Tenminste, dat dťnkt hij. Hij komt echter niet terug bij Moordzaken, maar wordt hoofd Salarissen. Wanneer een vriend van zijn vader wordt neergeschoten, kan Glitsky niet anders dan zich ermee bemoeien. De politie heeft al snel een hoofdverdachte: John Holiday, een vriend van Dismas Hardy. Hardy weigert te geloven dat zijn vriend een brute moordenaar is en samen met Glitsky zet hij een onderzoek in. Wanneer Hardy en Glitsky van alle kanten worden tegengewerkt en wanneer zelfs hun families worden bedreigd, blijken ze nergens terecht te kunnen: niet bij de politie en niet bij justitie. Tot het uiterste getergd, worden de twee vrienden gedwongen om het recht in eigen hand te nemen.

KWADE ZAKEN
2005, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 455pag., ISBN 90-269-8392-1, 1e druk mei 2005
vert.van: The Second Chair (London: Dutton, 2004), vert.uit het Engels: Erica Feberwee, omslagontwerp: Wil Immink
Voor de buitenwereld lijkt het alsof het advocaat Dismas Hardy voor de wind gaat nu hij een topbaan heeft bij een advocatenkantoor, maar schijn bedriegt. Na een donkere periode, waarbij zijn mentor om het leven kwam en Hardy door politie en justitie werd geÔsoleerd, is hij zijn vertrouwen in het rechtssysteem kwijt. Hardy's jonge collega Amy Wu moet een zeventienjarige jongen verdedigen, die wordt verdacht van een dubbele moord. In haar ijver maakt ze een grote fout. Hierdoor wordt het kantoor ernstig in verlegenheid gebracht. Hardy moet in actie komen en Wu bijstaan, wil hij nog iets van de zaak kunnen redden. En terwijl de bewijzen tegen de cliŽnt zich opstapelen, begint Hardy steeds sterker te twijfelen aan zijn schuld. Tegelijkertijd wordt San Francisco geplaagd door een golf van geweld. Hardy's beste vriend, rechercheur Abe Glitsky, doet wat hij kan om de misdaad een halt toe te roepen. Terwijl om hem heen de stad in de greep is van paniek en de rechtszaak steeds hachelijker wordt, moet Hardy eerst met zichzelf in het reine komen voordat bij zijn cliŽnt kan helpen.

HET MOTIEF
2006, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 455pag., ISBN 90-269-8493-6, 1e druk juni 2006
vert.van: The Motive (London: Dutton, 2005), vert.uit het Engels: Piet Dal, omslagontwerp: Wil Immink
Dismas Hardy en Abe Glitsky raken verwikkeld in een moordzaak binnen de hogere echelons van San Francisco, waar geld en politieke invloed onlosmakelijk met elkaar verbonden lijken te zijn. De dubbele moord op een hotemetoot en zijn glamourvriendin zorgen voor grote bemoeienis van de burgemeester van San Francisco. Om de buitenwereld tevreden te stellen eist hij een rechercheur van naam. Abe Glitsky wordt op de zaak gezet, tot ontsteltenis van rechercheur Cuneo, die al aan het onderzoek werkte en een belangrijke verdachte heeft: een vrouw zonder alibi en met een duidelijk motief. Zij roept de hulp in van advocaat Dismas Hardy, met wie zij ooit een relatie had. Terwijl Hardy in de rechtszaal vecht voor een hopeloze zaak, raakt ook Glitsky er steeds meer van overtuigd dat zij de dader niet is. Hij zet zijn naspeuringen op eigen houtje voort en ontdekt een verontrustend spoor dat tot ver buiten San Francisco voert...

De verdachte / John Lescroart Verraad / John Lescroart Geheimhouding / John Lescroart

DE VERDACHTE
2008, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 360pag., ISBN 978-90-475-0404-7, 1e druk mei 2008
vert.van: The Suspect (2007), vert.uit het Engels: Peter van Dijk, omslagontwerp: Wil Immink
Als Dr. Caryn Dryden dood wordt aangetroffen in bad, vermoedt de politie dat de dader een goede bekende van het slachtoffer moet zijn geweest: haar echtgenoot, Stuart Gorman. Hij had nog maar net gehoord dat zijn vrouw van hem wilde scheiden en er wacht hem een miljoenenuitkering van het levensverzekering. Advocate Gina Roake, partner bij Dismas Hardy, is blij met deze belangrijke zaak, vooral omdat Gorman een waterdicht alibi lijkt te hebben. Maar naarmate ze meer tijd met hem doorbrengt raakt Gina steeds verder verwikkeld in Stuarts verleden vol geheimen, liefde en leugens...

VERRAAD
2009, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 431pag., ISBN 978-90-475-0933-2, 1e druk mei 2009
vert.van: Betrayal (2008), vert.uit het Engels: Kick Rotteveel, omslagontwerp: Wil Immink, omslagfoto: Ws Thompson/Corbis
Dismas Hardy wordt gevraagd om het werk van een vermiste advocaat over te nemen. Aanvankelijk verwacht hij er niet al te veel tijd aan te behoeven besteden. Maar als hij zich over de zaak van Evan Scholler en Ron Nolan buigt, ontdekt hij een ijzingwekkend complot dat hem gevaarlijk dicht in de buurt brengt van huurmoordenaars en hoogverraad.

GEHEIMHOUDING
2010, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 366pag., ISBN 978-90-475-1271-4, 1e druk
vert.van: A Plague of Secrets (New York: Dutton, 2010), vert.uit het Engels: Jaap Sietse Zuierveld
In een meervoudige moordzaak, geteisterd door leugens en misleiding, is advocaat Dismas Hardy wettelijk verplicht om een verschrikkelijk geheim te bewaren Ė ook al staat het leven van zijn cliŽnt op het spel. Als Dylan Vogler, bedrijfsleider van het populaire koffietentje Bay Beans, dood wordt gevonden in een steegje, leidt de vondst van marihuana in zijn rugzak tot de ontdekking dat de high society van San Francisco haar drugs bij het onschuldig ogende koffietentje kocht. Politie en media wijzen al snel met een beschuldigende vinger naar Maya Townshend, de eigenaar van Bay Beans en het nichtje van de burgemeester. Op Dylans klantenlijst blijken een paar zeer belangrijke en invloedrijke personen te staan en Maya lijkt de spil in een levensgevaarlijk web te zijn geweest.
 

ABE GLITSKY

De kleur van gerechtigheid / John Lescroart Schuldig / John Lescroart De hoorzitting / John Lescoart Schade / John Lescoart

DE KLEUR VAN GERECHTIGHEID
1997, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 301pag., 23cm, ISBN 90-269-7401-9,
vert.van: A Certain Justice (London: Headline, 1995), vert.uit het Engels: WVK Groep
Wanneer het alarm van een BMW per ongeluk afgaat, wordt de eigenaar van de wagen, de zwarte advocaat Arthur Wade, aangezien voor een autodief en door een dronkenmansbende gelyncht. De blanke Kevin Shea schiet met een mes te hulp. De volgende dag wordt er op de televisie een foto van Kevin getoond waarop het met een mes naast het bungelende lichaam van Wade staat. Overal in San Fransisco breken nu rassenrellen uit en plotseling is Kevin de meest gezochte en gehate man van de stad. De zwarte senator van CaliforniŽ, Loretta Wager, wier ambities verder reiken dan de strijd voor waarheid en gerechtigheid, probeert door het eisen van snelrecht haar aanhang binnen de Afro-Amerikaanse samenleving te vergroten. De enige hoop voor Kevin op een eerlijk proces is Abe Glitsky, het hoofd van de Afdeling Moordzaken, die onduidelijkheden ontdekt in het zogenaamd sluitende bewijs en vastbesloten is te voorkomen dat er nog een onschuldig slachtoffer valt. Maar Glitsky wordt overvleugeld door Wager die iedereen meesleept in haar heksenjacht, van de FBI tot haar dochter, de ambitieuze officier van justitie die met de zaak Shea haar slag wil slaan.

DE KLEUR VAN GERECHTIGHEID
1998, Utrecht: A.W. Bruna, Zwarte Beertjes 2736, 477pag., 18cm, ISBN 90-449-2736-1
vert.van: A Certain Justice (London: Headline, 1995), vert.uit het Engels: WVK Groep

SCHULDIG
1998, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 367pag., 23cm, ISBN 90-269-7427-2, 1e druk (2e druk 1998)
vert.van: Guilt (London: Headline Feature, 1997), vert.uit het Engels: WVK Groep
Mark Dooher beschouwt zichzelf als een verstandig man. Anders was hij niet geworden wat hij nu is: hoofd van een belangrijk advocatenkantoor in San Fransisco, een vooraanstaand burder, een gerespecteerd huisvader en raadsman vanhet aartsbisdom van San Fransisco. Wanneer Mark verliefd wordt op de jonge rechtenstudente, Christina Carrera, vindt hij het niet meer dan normaal dat ook zij tot zijn verworvenheden gaat behoren. En ondanks waarschuwingen van zijn oude vriend en collega Wes Farrell begint Mark op subtiele wijze Christina het hof te maken en binnen zijn kantoor te halen. Alles verloopt tot volle tevredenheid van Mark, tot zijn vrouw om het leven komt bij wat ogenschijnlijk een roofoverval lijkt. Abe Glitsky van de Afdeling Moordzaken verdenkt Mark ervan de hand te hebben gehad in de dood van zijn vrouw en vindt voldoende aanwijzingen om hem op beschuldiging van moord te arresteren. Maar Glitsky heeft niet gerekend op de koelbloedigheid van Mark Dooher, die met Farrell en Christina als zijn advocaten en tegen alle bewijzen in, tijdens een zinderende rechtszaak het hof en de jury op onnavolgbare wijze van zijn wettige onschuld overtuigt. Want schuld moet nog altijd bewezen worden...

SCHULDIG
2000, Utrecht: A.W. Bruna, Zwarte Beertjes 2885, 572pag., 18cm, ISBN 90-449-2885-6
vert.van: Guilt (London: Headline Feature, 1997), vert.uit het Engels: WVK Groep

SCHULDIG
2003, Utrecht: A.W. Bruna, Zwarte Beertjes 3096, 572pag., 18cm, ISBN 90-461-1015-X
vert.van: Guilt (London: Headline Feature, 1997), vert.uit het Engels: WVK Groep

DE HOORZITTING
2001, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 480pag., 23cm, ISBN 90-269-8234-8, 1e druk oktober 2001
vert.van: The Hearing (London: Headline Feature, 2001), vert.uit het Engels: Corrie van den Berg, omslag: Hans van den Oord
Dismas Hardy krijgt te maken met een moordzaak die zo klaar als een klontje lijkt: een roofmoord. De verdachgte, Cole Burgess, bekent vrijwel direct. Al snel blijkt dat de zaken ook dit keer niet zo eenvoudig zijn als ze aanvankelijk lijken. Waarom heeft Abe Glitsky, hoofd Moordzaken en een oude vriend van Dismas, een meer dan gewone belangstelling voor deze zaak? Wist het slachtoffer Elaine, een vooraanstaand advocate, iets wat haar noodlottig werd? Het wordt nog ingewikkelder als de officier van justitie in deze zaak de doodstraf eist om haar eigen reputatie op te vijzelen. Dismas is bereid de verdediging van Burgess op zich te namen, maar heeft feitelijk weinig om mee te werken. Tijdens de hoorzitting zal hij tot het uiterste moeten gaan om achter de waarheid te komen. Een wirwar van intriges en corruptie begint zich te ontrafelen.

SCHADE
2011, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 366pag., 23cm, ISBN 978-90-475-1752-8, 1e druk
vert.van: Damage (New York: Dutton, 2011), vert.uit het Engels: Kick Rotteveel
Will Mosgrove Roland 'Ro' Curtlee, veroordeeld voor diverse aanrandingen en verkrachtingen, wordt op borgtocht vrijgelaten, tot groot ongenoegen van rechercheur Abe Glitsky en zijn collega's bij de politie en het openbaar ministerie. Als kort na Ro's vrijlating een getuige in zijn proces wordt aangerand en vermoord, zijn ze vastbesloten Ro Curtlee met spoed achter de tralies te krijgen. Maar het recht heeft bewijs nodig. En ook al lijkt alles erop te wijzen dat Ro de dader is, zonder nieuwe rechtszitting of nieuw bewijsmateriaal blijft hij op vrije voeten. Bovendien zijn de Curtlees zeer welgesteld en machtig, en bezitten ze een krant waarin ze de onschuld van hun zoon bepleiten. Ze zullen zich door niets of niemand in de weg laten staan om Ro uit de gevangenis te houden...

WYATT HUNT

De Hunt Club / John Lescroart Jacht / John Lescroart

DE HUNT CLUB
2007, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 360pag., ISBN 978-90-269-8577-4, 1e druk mei 2007
vert.van: The Hunt Club (Dutton, 2006), vert.uit het Engels: Erica Feberwee
omslagontwerp: Sander Verheijen, bevat muziekcd met twee door de auteur zelf geschreven en gezonden nummers.
Wanneer de dode lichamen van rechter Palmer en zijn minnares in zijn werkkamer worden gevonden, heeft het alle schijn van een crime passionel. Totdat inspecteur Juhle ontdekt dat de rechter niet in alle kringen even geliefd was en een ogenschijnlijk eenvoudige zaak verandert in een complex geheel. Ondertussen denkt Wyatt Hunt, van het kersverse detectivebureau De Hunt Club, een blauwtje te hebben gelopen als de knappe advocate Andrew Parisi niet komt opdagen. Ze lijkt van de aardbodem verdwenen. Maar wanneer Parisi de belangrijkste verdachte is van inspecteur Juhle, bedenkt Wyatt zich niet langer en besluit op eigen houtje onderzoek te doen naar haar mysterieuze verdwijning. Met gevolgen die ook hij nooit had kunnen voorzien...

JACHT
2012, Houten: Unieboek / Van Holkema & Warendorf, 349pag., 23cm, ISBN 978-90-00-30752-4, 1e druk maart 2012
vert.van: The Hunter (New York: Dutton, 2012), vert.uit het Engels: Kick Rotteveel
omslagontwerp: Will Immink, omslagfoto: Stephen Carroll / Trevillion Images
Wyatt Hunt is op zesjarige leeftijd geadopteerd en terechtgekomen in een warm, gelukkig pleeggezin. Vanaf dat moment heeft hij alle herinneringen aan de eerste jaren van zijn leven verdrongen. Nu, meer dan veertig jaar later ontvangt hij ineens een mysterieus sms'je: 'Hoe is je moeder gestorven?'
Als Wyatt op onderzoek uitgaat, ontdekt hij dat hij niet door zijn biologische ouders in de steek is gelaten, zoals hij altijd gedacht heeft, maar dat zijn moeder is vermoord. De zaak is nooit opgelost, maar justitie blijkt nog altijd een hoofdverdachte op het oog te hebben: Wyatts biologische vader. Wyatt is vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen, maar om dat voor elkaar te krijgen zal hij zijn traumatische jeugd onder ogen moeten zien...

Auteursinformatie

In de jaren zeventig zwierf John Lescroart door Europa, sliep hij op de Dam in Amsterdam en speelde hij gitaar en zong hij in diverse cafťs en pubs op het continent. Daarna ging hij terug naar CaliforniŽ, ontmoette de architecte Lisa, trouwde met haar en zocht een baan. Eind jaren tachtig besloot John dat hij wat anders wilde dan lange dagen werken op een advocatenbureau. Hij wilde zich toeleggen op zijn hobby, schrijven, hetgeen hij elke ochtend gedurende twee uur vůůr zijn werk deed Maar het echte omkeerpunt in zijn leven kwam pas na een dag surfen, waarbij hij hersenvliesontsteking opliep en op het nippertje ontsnapte aan de dood. Na deze gebeurtenis zegde hij zijn baan op en begon hij met grote toewijding als fulltime schrijver.
Zijn juridische thrillers hebben hem inmiddels tot een bestsellerauteur gemaakt. Hij heeft een groot lezerspubliek weten te bereiken: zijn werk wordt vertaald naar 16 talen en verkocht in 75 landen. Van John Lescroart (Spreek uit: Leskrwa) zijn inmiddels meerdere thrillers verschenen: Het 13de jurylid, Keihard bewijs, De kleur van gerechtigheid, Schuldig en Moord op verzoek.
Steeds is er een actueel maatschappelijk thema dat een belangrijke rol speelt in zijn boeken. In Het 13de jurylid is dat bijvoorbeeld mishandeling binnen het huwelijk, wat verscheen rond de tijd dat de O.J. Simpson-zaak voor de rechtbank diende. In Moord op verzoek staan de dilemmaís rond euthanasie centraal.
John Lescroart vult zijn werkdagen met schrijven en brengt zijn vrije tijd door met zijn vrouw en hun twee kinderen, met koken en sporten.

Links

De eigen website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ