Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


LINDHOLM, Megan

Megan Lindholm is een pseudoniem van Margaret Astrid Lindholm Ogden
Verenigde Staten (Oakland, Ca.), 5 mar 1952-
zie ook Robin HOBB
 

Bibliografie:

Series

DE WINDZANGERS

De Vlucht - De Windzangers 1 / Megan Lindholm Windzangers - De Windzangers 2 / Megan Lindholm Het domein van de Limbreth - De Windzangers / Megan Lindholm De gelukszoekers (De Windzangers 4) / Megan Lindholm

DE VLUCHT
2007, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 269pag., ISBN 978-90-245-0848-8, 1e druk april 2007
vert.van: Harpy's Flight (1983), vert.uit het Engels: Maren Mostert
Ontdaan vanwege het gewelddadig verlies van dierbare familieleden door toedoen van de Harpijen, achtervolgd door spookbeelden van haar wraakneming op de moordenaars - dat zijn de overheersende aspecten in het leven van de jonge Ki. Nu is Ki op de vlucht. Elke vorm van bezorgdheid, ook die van de mensen die haar het meest nabij staan, wijst ze resoluut van de hand. Ze wil alleen nog maar alleen zijn, leven als een banneling, en dat leven valt bepaald niet mee. Het betekent ook dat zij het in haar eentje zal moeten opnemen tegen haar achtervolgers, de wraakzuchtige Harpijen. Als het web van de wraak wordt aangehaald en het voor Ki bijna te laat is, is de redding nabij. Iemand met een verbazingwekkend vindingrijke geest schiet haar te hulp...

WINDZANGERS
2007, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 303pag., ISBN 978-90-245-0869-3, 1e druk juli 2007
vert.van: The Windsingers (1984), vert.uit het Engels: Sandra van de Ven
omslagontwerp: Mariska Cock, omslagillustratie: The Anne Sudworth Studio
Nauwelijks bekomen van haar confrontatie met de Harpijen, neemt Ki een gevaarlijke opdracht aan. Ze verklaart zich bereid een met magie besmet vrachtje te vervoeren, onder meer bestaand uit het hoofd van de magiėr Dresh. Intussen eisen de woeste goden van de wind de overige lichaamsdelen van de magiėr op. Maar waar zijn die gebleven?

HET DOMEIN VAN DE LIMBRETH
2007, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 288pag., ISBN 978-90-245-2219-4, 1e druk november 2007
vert.van: The Limbreth Gate (1984), vert.uit het Engels: Sandra van de Ven
omslagontwerp: Mariska Cock, omslagillustratie: The Anne Sudworth Studio
Ki, nog altijd op de vlucht en opgejaagd door haar vijanden, vindt een toevlucht in het domein van de Limbreth, een verveelde, arrogante god. Een mindere god, dat wel, maar desondanks een god. Hij onthult Ki geheimen over haar verleden. Het overdragen van die kennis heeft echter een prijs. Want tegelijkertijd legt de Limbreth haar stiekem zijn wil op, en dwingt haar een keuze te maken die tot haar dood zou kunnen leiden... Intussen zet Vandien, Ki's geliefde, die wordt geholpen door de eigenaardige Brurjan Hollyika, alles op alles op Ki uit handen van de Limbreth te redden.

GELUKSZOEKERS
2008, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 303pag., ISBN 978-90-245-2220-0, 1e druk maart 2008
vert.van: Luck of the Wheels (1989), vert.uit het Engels: Sandra van de Ven
omslagontwerp: Mariska Cock, omslagillustratie: The Anne Sudworth Studio
De ondoorgrondelijke Ki en haar geliefde Vandien, die wel van een pretje houdt, handelen tegen hun zelfbedachte regels in als ze op een tocht naar Villena in plaars van een vrachtje een passagier meenemen. De familie van hun passagier, een jongen, een kind nog, lijkt maar wat blij van hem af te zijn, en dat zou Ki en Vandien te denken moeten geven. Eenmaal op weg blijkt het joch onuitstaanbaar... en gevaarlijk. Wat de zaken verder compliceert, is dat de vrijpostige en gemelijke Willow, die op ziek is naar haar vriend, die met de rebellen tegen de tirannieke hertog strijdt, de gelegenheid benut zich aan Ki en Vandien op te dringen. Al meteen na haar eerste poging Vandien te verleiden, beseft Ki dat het viertal een ongewisse toekomst tegemoet gaat.

Romans

Heer van het Woud / Megan Lindholm (Robin Hobb)

TILLU, VROUW VAN DE TOENDRA
1988, Uitgeverij Kadmos, Weert, 271pag., ISBN 90-6790-316-7, gekartonneerd met stofomslag
vert.van: The Reindeer People (1988), vert.uit het Engels: Ans van der Graaff, omslagontwerp: Alpha Design

KERLEW, BROEDER VAN DE WOLF
1988, Uitgeverij Areopagus, 224pag., ISBN 90-6790-341-8, gekartonneerd met stofomslag
vert.van: Wolf's Brother (1988), vert.uit het Engels: Ans van der Graaff-van Tilburg, omslagontwerp: Alpha Design

HEER VAN HET WOUD
2009, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 383pag., ISBN 978-90-245-2925-4, 1e druk januari 2009
vert.van: Cloven Hooves (1991), vert.uit het Engels: Willie van der Kuil
omslagontwerp: Mariska Cock, omslagillustratie: The Anne Sudworth Studio
Evelyn is een eenzaam kid, en dat niet alleen, ze is graag alleen. Het liefst dwaalt ze in haar eentje door de sprookjesachtige wouden van Alaska. Ze verkiest de natuur boven het gezelschap van mensen. Maar Evelyn heeft een geheim dat ze angstvallig koestert: ze is bevriend met de Heer van het Woud, de geheimzinnige Pan. Jaren later, als Evelyn inmiddels is getrouwd en een zoontje heeft van wie ze zielsveel houdt, neemt haar leven een dramatische wending als haar echtgenoot wordt gevraagd de zaken van zijn vader tijdelijk waar te nemen. Met angstige voorgevoelens verlaat Evelyn haar geliefde Alaska en volgt haar man naar het zuiden. Eenmaal aangekomen bij zijn familie, een harteloze, valse kliek, voelt Evelyn zich verraden - de verschrikkelijke tragedie die zich daarna voltrekt maakt de situatie nog gecompliceerder. Dan, juist als Evelyn wel een zielenmaatje kan gebruiken, duikt hij als vanuit het niets op in Tacoma, de Heer van het Woud, haar jeugdvriend van weleer. Ook hij is inmiddels volwassen geworden en tussen hem en Evelyn ontstaat iets war van alle tijden is: oprechte liefde.

Links

http://www.meganlindholm.com/
The Official Website for Megan Lindholm

zie ook: http://www.robinhobb.com/
The Official Website voor Robin Hobb

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ