Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


LOREY, Dean

1967-
 

Bibliografie:

Series

De Nachtmerrie Academie

DE NACHTMERRIE ACADEMIE
2008, Baarn: De Fontein, 269pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2356-6, 1e druk, hardcover
vert.van: Nightmare Academy (London: HarperCollins Children's Books, 2008), vert.uit het Engels: Erica Feberwee
Zelfs toen hij nog niet geboren was, zorgde Ferrie Benjamin al voor problemen. Op driejarige leeftijd wordt Ferrie van de crèche gestuurd. Ook op zijn vijfde wordt hij van school verwijderd. Als Ferrie slaapt, vindt er namelijk een echte nachtmerrie plaats: in huis hoor je beestachtig geschreeuw, gevolgd door glasgerinkel. Een logeerpartij mondt uit in de Gruwelnacht van het pyjamafeest. Vandaar Ferries bijnaam: Ferrie Nachtmerrie. Op een dag droomt Ferrie zo diep dat hij de wezens uit zijn nachtmerrie in levenden lijve ontmoet. Die vertellen hem over de enorme, nooit eerder vertoonde kracht, die Ferrie bezit. Hij kan namelijk poorten maken naar het Nedergindse, de wereld van de nachtmerries. Daar wonen wezens die het slechtste met de mensen voorhebben. Ferrie moet de strijd aangaan tegen de monsters uit het Nedergindse. Doorstaat hij die enorme gevaren? Is zijn kracht groot genoeg om de strijd tegen het kwaad aan te gaan? Ziet Ferrie zijn ouders ooit terug? Is deze gruwelnacht zijn nieuwe leven?

MONSTERJAGERS
2009, Baarn: De Fontein, 252pag., 22cm, ISBN 978-90-261-2575-1, 1e druk september 2009
vert.van: Nightmare Academy  - Monster Madness (London: HarperCollins Children's Books, 2008), vert.uit het Engels: Erica Feberwee
omslagontwerp: Hans Gordijn, omslagillustratie: Brandon Dorman
Ferrie Nachtmerrie heeft een probleem: hij slaapt nooit. Zodra hij in slaap valt, begint er een echte nachtmerrie: in huis hoor je beestachtig geschreeuw en glasgerinkel. Maar Ferrie beschikt ook over een unieke gave: hij kan poorten maken naar de wereld van de nachtmerries. Daar wonen megamonsters die het slecht voorhebben met de mensheid. Op de Nachtmerrie Academie zijn Ferrie en zijn vrienden getraind om op monsters te jagen en hun kwaad te bestrijden. Het uur van de waarheid nadert: om een allesvernietigende oorlog te voorkomen moeten Ferrie en zijn vrienden afreizen naar het diepst van de Watergrot. Via de spookachtige begraafplaats belanden ze in een verraderlijke dierentuin vol monsters. Doorstaat Ferrie die enorme gevaren? Is zijn gave sterk genoeg om de strijd tegen het kwaad aan te gaan?

MONSTER WAR (2009)
(nog) niet vertaald

Links

de website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ