Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


MAIER, Paul

Verenigde Staten (Kalamazoo, Michigan), -

Russell H. Seibert Professor of Ancient History
Ph.D., University of Basel (1957)
Ancient Near East; Ancient Greece; Ancient Rome; Christianity and the Roman Empire; Reformation Era

 

Bibliografie:

Romans

HET RAMA-DOCUMENT
1999, Zoetermeer: MozaÔk, 316pag., ISBN 90-239-9089-7
vert.van: A Skeleton in God's Closet (1994), vert.uit het Engels: Ronald Westerbeek
omslagontwerp: Studio Jan de Boer
Een onthutsende vondst werpt nieuw licht op de oorsprong van het christendom. Het einde van de grootste wereldreligie lijkt nabij.
Nog voor zijn sabbatsjaar goed en wel begonnen is, wordt de briljante bijbelwetenschapper Jonathan Weber ontboden bij de Paus. Tijdens een bezoek aan de archieven van het Vaticaan wordt hij geconfronteerd met een verontrustende ontdekking. Met veel vragen vertrekt hij naar IsraŽl om daar mee te werken aan een veelbelovende archeologische ongraving bij de plaats Rama. Wanneer Weber na enige tijd stuit op een unieke vondst lijkt de droom van iedere archeoloog voor hem werkelijkheid te worden. Deze droom verandert echter met ťťn slag in een nachtmerrie bij de volgende ontdekking: een 2000 jaar oude brief. Nog nooit heeft een archeologische vondst de wereld zo op zijn kop gezet als het Rama-document.
Terwijl de wereld en haar religieuze leiders discussiŽren over de betekenis van de archeologische ontdekking gaat Weber, samen met de eigenzinnige Shannon Jennings, op zoek naar meer gegevens. Dat hun leven daarbij gevaar loopt, kan hen niet meer tegenhouden. Maar hoe meer zij ontdekken, hoe meer vragen er rijzen.

OPERATIE WEDERKOMST
2004, Zoetermeer: MozaÔk, 334pag., ISBN 90-239-9106-0, 1e druk juni 2004
vert.van: More Than a Skeleton (2003), vert.uit het Engels: Bob Vuijk
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, illustratie omslag: Zefa Nederland
De Bijbelwetenschapper Jonathan Weber, op werkbezoek in IsraŽl, is getuige van het optreden van een nieuwe geestelijk leider. De dertigjarige jood Joshua-Yosef uit Nazareth heeft twaalf trouwe volgelingen om zich heen en spreekt met veel overtuigingskracht een groeiend aantal enthousiaste toehoorders toe. Wanneer blijkt dat hij ook in staat is wonderen te verrichten, komen de media uit de hele wereld erop af. Wie is die man? Wat wil hij?
Met lede ogen ziet Weber dat zijn vrouw zich aansluit bij de vele volgelingen van Joshua. Ondanks de ongelooflijke dingen die hij meemaakt, blijft Weber aanvankelijk zijn scepsis houden. Maar hoe meer hij het fenomeen Joshua bestudeert, hoe meer twijfels worden weggenomen door wat hij zelf ziet en hoort.
Dan, op het toppunt van zijn roem, wil Joshua een ontmoeting met de grootste religieuze leiders ter wereld - en Jonathan moet het organiseren. De plaats van ontmoeting is de Sint Pieter in Rome.

Non-fictie

EN HET GESCHIEDDE... De Historische gegevens rond de geboorte van Jezus
2003, Zoetermeer: Uitgeverij Boekencentrum, 108pag., ISBN 90-239-1378-7, 1e druk hardcover
vert.van: The First Christmas (1999, 2001), vert.uit het Engels: Dorienke de Vries
omslagontwerp: Studio Jan de Boer, omslag: 'Christmas Night (the Blessing of the Oxen)', Paul Gaugain.

 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ