Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


MARGOLIN, Philip

Verenigde Staten, 1944-
 

Bibliografie:

Romans

Verdwenen maar niet vergeten / Phillip Margolin De laatste onschuldige / Phillip Margolin Als de duisternis valt / Phillip Margolin Kroongetuige / Phillip Margolin De brandende man / Phillip Margolin Rookgordijn / Phillip Margolin Het complot / Phillip Margolin Vals recht / Phillip Margolin De Firma / Phillip Margolin Web van verraad / Phillip Margolin

VERDWENEN MAAR NIET VERGETEN
1993, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 396pag., ISBN 90-290-4739-9, 1e druk oktober 1993
vert.van: Gone, But Not Forgotton (1993), vert.door: Anne van Lambalgen
De hoofdpersoon is de temperamentvolle advocaat Betsy Tannenbaum die enige faam verwierf vanwege haar succesvolle verdediging van mishandelde vrouwen die het recht in eigen hand namen, met fatale gevolgen. Maar niets had haar kunnen voorbereiden op de zaak Martin Darius. Deze steenrijke en meedogenloze projectontwikkelaar vraagt haar zijn belangen te behartigen als blijkt dat er zeer ernstige beschuldigingen tegen hem zullen worden ingebracht. Betsy Tannenbaum stemt toe, en dat komt haar duur te staan. Want in haar omgeving is er nog iemand die van zich doet spreken, de seriemoordenaar die stad en land terroriseert door vrouwen te ontvoeren. Al wat van de slachtoffers wordt teruggevonden is de onheilspellende boodschap Verdwenen, Maar Niet Vergeten, en een zwarte roos. De gebeurtenissen raken in een stroomversnelling als Betsy op beklemmende wijze verstrikt raakt in een web van dood en geweld en zij tenslotte, onvermijdelijk - tot de ontdekking komt dat zij zal moeten kiezen voor haar principes of voor de stem van haar geweten.

DE LAATSTE ONSCHULDIGE
1995, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 303pag., ISBN 90-290-4619-8, 1e druk september 1995
vert.van: The Last Innocent Man (1981), vert.door: Ineke Wieberdink-Westerweel
David Nash is een ervaren, veelgevraagde advocaat die een opmerkelijke reeks vrijspraken heeft bewerkstelligd in het ene na het andere spectaculaire proces. Ondanks zijn succes begint het besef dat hij zoveel moordenaars en verkrachters zo briljant heeft verdedigd aan hem te knagen. Dan wordt politievrouw Darlene Hersch met doorgesneden keel aangetroffen in een motel. Plotseling bevindt de advocaat Larry Stafford zich in grote problemen, want de politie denkt dat hij de dader is. Zijn collega David Nash is bereid Stafford te verdedigen. Nash is ervan overtuigd dat hij eindelijk een clint gevonden heeft die onrecht wordt aangedaan: de laatste onschuldige. Maar wanneer de datum van het proces nadert, overvallen hem nieuwe twijfels. Wordt Nash, die een meester is in het bespelen van de jury, nu zelf gemanipuleerd? En door wie?

ALS DE DUISTERNIS VALT
1995, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 431pag., ISBN 90-290-4663-5, 1e druk oktober 1995
vert.van: After Dark (1995), vert.door: Jan Willem Bos
Laura Rizzatti, tijdelijk werkzaam voor opperrechter Robert Griffen van het Hooggerechtshof van Oregon, wordt 's avonds laat vermoord aangetroffen in het verlaten gerechtsgebouw. Er zijn geen verdachten en geen aanwijzingen. De volgende maand komt Griffen zelf om het leven door een autobom op de oprit van zijn huis in Portland. Ditmaal is er echter wel een verdachte: in een schokkende opeenvolging van gebeurtenissen wordt Abigail Griffen, de hoog aangeschreven officier van justitie bij het Openbaar Ministerie van Multnomah County en echtgenote van opperrechter Griffen, van wie ze zich wil laten scheiden, beschuldid van moord met voorbedachte rade...

KROONGETUIGE
1996, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 381pag., ISBN 90-290-5013-6, 1e druk maart 1996
vert.van: Heartsone (1978), vert.door: Thomas Mass
In Kroongetuige raakt rechercheur Roy Shindler volledig geobsedeerd door de mysterieuze brute moord op twee tieners. De slachtoffers zijn Richie Walters, een student die een glanzende toekomst voor zich had, en Elaine Murray, een aantrekkelijke cherleader. Op een nacht werden ze in het Lookout Park op gruwelijke wijze om het leven gebracht.En persoon was getuige van de afschuwelijke moordpartij, maar zij - een jong meisje - wil de herinnering eraan alleen maar verdringen. Naarmate de jaren verstrijken en de moordenaars onvindbaar blijven, worden Shindler en het meisje verliefd. Onder  hypnose beginnen haar herinneringen terug te komen. Maar de vraag is: herinnert zij zich wat er werkelijk is gebeurd, of vertelt ze precies wat de rechercheur wil horen?

DE BRANDENDE MAN
1997, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 383pag., ISBN 90-290-5364-X, 1e druk mei 1997
vert.van: The Burning Man (1996), vert.door: Tom van Son
De dodelijk arrogante advocaat Peter Hale is vennoot van een groot advocatenkantoor in Portland, Oregon. Door tijdens een miljoenenrechtszaak een dringend advies in de wind te slaan van zijn vader, die senior partner is bij hetzelfde advocatenkantoor, begaat hij een ongelooflijke blunder. Daarop krijgt Peter Hale zijn ontslag, hij wordt door zijn vader uit het testament geschrapt en gedwongen de stad te verlaten. In de hoop dat hij wat meer verantwoordelijkheidsgevoel zal krijgen, zorgt zijn vader ervoor dat hij als pro Deo-advocaat aan de slag kan gaan in Whitaker, een klein stadje in Oregon. Binnen een maand krijgt hij een buitengewoon ingewikkelde zaak toegewezen. Hij moet de geestelijk labiele Gary Harmon verdedigen, tegen wie de doodstraf geist wordt wegens de brute moord op een studente. Dan pas beseft Peter dat zijn arrogante houding zijn clint het leven kan gaan kosten...

ROOKGORDIJN
1997, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 90pag., ISBN 90-74336-36-1, 1e druk mei 1997, Rookgordijn werd door uitgeverij Meulenhoff-*M geproduceerd voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de Maand van het Spannende Boek 1997.
vert.van: Smokescreen (1997), vert.door: Tom van Son
Ik was de enige die alles kon vertellen over de lijken, over het geld en over wat er tijdens die verschrikkelijke zomer in Laurel county nog meer was gebeurd.Zo overdenkt advocaat Alan Parks achteraf de gebeurtenissen in Laurel County. Dit is zijn verhaal, het verhaal van een ontvoering met fatale gevolgen. De vraag die centraal staat is: wie beraamde dat afschuwelijke misdrijf? Is het de projectontwikkelaar Paul McCann, wiens bedrijf in financile problemen verkeert, of is het zijn werknemer Lester Dobbs? Als Dobbs zijn baas beschuldigt van ontvoering en zelfs moord, ziet advocaat Alan Parks zich gesteld voor een bijna onmogelijke taak: Paul McCann vrij te pleiten. Maar is zijn clint wel zo onschuldig?

HET COMPLOT
1998, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 335pag., ISBN 90-290-5674-6, 1e druk mei 1998
vert.van: The Undertaker's Widow (1998), vert.door: Anne van Lambalgen
Rechter Richard Quinn heeft hoogstaande principes. Zo is hij bereid alles op het spel te zetten om te zorgen dat het recht in zijn rechtszaal zegeviert. Maar tijdens het proces tegen de koele, zelfverzekerde senator in Oregon, Ellen Crease, komen deze uitgangspunten onder zware druk te staan.Ellen Crease wordt verdacht van de brute moord op haar man, een welgestelde begrafenisondernemer. De werkelijkheid is echter anders en Quinn begint al gauw te vermoeden dat zij het slachtoffer is van een samenzwering. Als hij probeert de schokkende waarheid aan het licht te brengen, merkt de rechter dat hij steeds meer verstrikt raakt in een verraderlijk web van moord en bedrog.

VALS RECHT
2000, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, *M, 330pag., ISBN 90-290-6768-3, 1e druk juni 2000
vert.van: Wild Justice (2000), vert.door: Gert van Santen, omslagontwerp: Mariska Cock, omslagillustratie: The Trevillion Picture Library / Richard Lewis. Tekst achterkant:
De dood reist in vele gedaanten naar het personeel van Medisch Centrum St. Francis...
Na een anonieme tip stuit een rechercheur in de nabijheid van een buitenhuisje op negen ontzielde lichamen. Van de meeste slachtoffers - sommigen gruwelijk verminkt, anderen missen een orgaan - loopt een duidelijke rode draad naar het ziekenhuis. Alle beschuldigende vingers wijzen naar dr. Vincent Cardoni, de eigenaar van het huisje, als de seriemoordenaar die meedogenloos heeft huisgehouden. Cardoni is een chirurg met een serieus alcohol- en drugsprobleem, wiens dossier bij de medische tuchtraad almaar dikker wordt. Bovendien wordt zijn persoonlijke geschiedenis getekend door geweld. Op hetzelfde moment wint de sympathieke jonge advocate Amanda Jaffe haar eerste rechtszaak. Haar vader, de beroemde advocaat Frank Jaffe, accepteert met enige tegenzin haar hulp bij de verdediging van dr. Cardoni. Amanda's onderzoek onder het ziekenhuispersoneel levert meteen resultaat op. Zij ontdekt dat Cardoni niet de enige is met een verdorven verleden. Zo is zijn echtgenote, de knappe Justine Castle - die haar man haat als de spreeekwoordelijke pest - een vrouw met een duister geheim. En zij is niet de enige...

DE FIRMA
2001, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, *M, 317pag., ISBN 90-290-7076-5, 1e druk 27 oktober 2001
vert.van: The Assiciate (2001), vert.door: Rogier van Kappel, omslagontwerp: Mariska Cock, omslagillustratie: Photostock. Tekst achterkant:
Ondanks zijn goede bedoelingen raakt de jonge, ambitieuze en hardwerkende advocaat Daniel Ames aan de vooravond van een ogenschijnlijk vlekkeloze carrire bij een vooraanstaand advocatenkantoor in grote problemen. Als hij aan het eind van een lange werkdag doodmoe op huis aan wil gaan, vraagt een vrouwelijke collega hem nog even wat dozen met stukken door te nemen. Zijn bereidwilligheid kost hem niet alleen zijn nachtrust, maar ook zijn carrire. De volgende dag blijkt dat hij in de zaak waarin zijnn kantoor namens geneesmiddelenfabrikant Geller zal optreden, iets over het hoofd heeft gezien. Erger nog, een cruciaal bewijsstuk valt in handen van de tegenpartij. Vanaf dat ogenblik wordt Daniel door zijn collega's met achterdocht bekeken en uiteindelijk wordt hij zelfs ontslagen. Met in zijn achterhoofd de wetenschap dat hem onrecht is aangedaan, gaat hij samen met een vrouwelijke ex-collega verbeten op zoek naar de kwade genius die alle touwtjes in handen lijkt te hebben.

WEB VAN VERRAAD
2003, Amsterdam: Uitgeverij M, 320pag., ISBN 90-225-3607-6, 1e druk juli 2003
vert.van: Ties That Bind (2003), vert.door: Willem Verhulst, omslagontwerp: Mariska Cock, omslagfoto: Fotostock
Jonathan Dupre, exploitant van een escortservice en zoon van een machtige zakenman, zit in de gevangenis, verdacht van moord op een prominente politicus. Door de overvloed aan bewijs lijkt het een duidelijke zaak. Dan steekt hij ook nog, onder de ogen van een bewaker, zijn advocaat dood. De rechtbank kan aanvankelijk niemand vinden die de verdediging wil overnemen. Uiteindelijk gaat Amanda Jaffe overstag, ook al ik de advocate zelf maar nauwelijks bekomen van een gruwelijke aanval van een seriemoordenaar.
Gesteund door haar vader, ook advocaat, en haar vriendin, priv-detective Kate Ross gaat ze aan de slag en ontdekt dat de schuld van haar clint niet zo vanzelfsprekend is. Amanda stuit op een web van hoge ambtenaren, Zuidamerikaanse drugscriminelen en politici, die voor niets terugdeinzen om zichzelf te beschermen...

De dode slaapster / Phillip Margolin Het verloren meer / Phillip Margolin Hard bewijs / Phillip Margolin Recht van spreken / Philip Margolin

DE DODE SLAAPSTER
2004, Amsterdam: Uitgeverij M, 363pag., ISBN 90-225-3833-8, 1e druk mei 2004
vert.van: Sleeping Beauty (2003), vert.door: Willem Verhulst, omslagontwerp: Rosetta Spaddaro, omslagfoto: Getty Images/Christoph Wilhelm
Ashley Specers perfecte kindertijd eindigde in de nacht waarop haar vader en haar beste vriendin Tanya Jones gruwelijk vermoord werden. Toen de twee meisjes eindelijk in slaap waren - die avond na de 2-1 overwinning van hun voetbalteam - drong een gemaskerde man hun kamer binnen.
Van rechercheur Larry Birch hoort Ashleys moeder, die bij hoge uitzondering die nacht niet thuis was, dat het om een seriemoordenaar ging die al veel slachtoffers had gemaakt. Altijd is er een tienerdochter bij betrokken. Eerst doodt hij de aanwezige volwassenen, dan gaat hij naar de keuken om iets te eten en daarna verkracht hij het meisje voor hij haar vermoord. Als door een wonder wist Ashley het huis te ontvluchten. In haar zoektocht naar die moordenaar van haar vader, ontdekt ze dat in haar perfecte leven niet alles was zoals het leek...

HET VERLOREN MEER
2005, Amsterdam: De Boekerij, 336pag., ISBN 90-225-4336-6, 1e druk november 2005
vert.van: Lost Lake (2005), vert.door: Willem Verhulst, omslagontwerp: Wil Immink Design
Twintig jaar geleden was Vanessa Kohler getuige van een gruwelijke moord. Congreslid Eric Rice werd koelbloedig afgeslacht nadat hij het bestaan van een ultrageheim, militair moordcommando had ontdekt. Dit commando werd geleid door Vanessa's vader, de vermeende oorlogsheld generaal Morris Wingate. Toen Vanessa dreigde zijn duistere geheimen openbaar te maken, sloot Wingate haar op in een inrichting.
Nu, vele jaren later, ontdekt Vanessa dat haar doodgewaande ex Carl nog in leven is. Hij  maakte ooit deel uit van het commando, totdat hij door Wingate werd verraden. Samen hopen Vanessa en Carl hem te kunnen ontmaskeren. Ze roepen daarbij de hulp in van advocate Ami Vergano. Maar Ami weet niet wie en wat ze moet geloven. Zijn de verhalen over het moordcommando de bizarre fantasien van twee zieke geesten? Is de gerespecteerde presidentskandidaat Morris Wingate echt een kille moordenaar? En is Ami bereid haar leven en dat van haar zoontje op het spel te zetten om de waarheid boven tafel te krijgen?

HARD BEWIJS
2006, Amsterdam: De Boekerij, 336pag., ISBN 90-225-4476-1, 1e druk augustus 2006
vert.van: Proof Positive (2006), vert.door: Willem Verhulst, omslagontwerp: Wil Immink Design
Teneergeslagen door de executie van zijn clint, die hij vergeefs heeft geprobeerd te behoeden voor de doodstraf, moet Doug Weaver zich alweer richten op een nieuwe zaak, een geval van brute moord. Ook hier hangt de verdachte de doodstraf boven het hoofd, en mede dankzij een onderzoek van het forensisch laboratorium lijkt alles te wijzen op een waterdichte zaak voor de aanklager. Maar ook forensische bewijzen kunnen worden vervalst...

RECHT VAN SPREKEN
2008, Amsterdam: De Boekerij, 352pag., ISBN 978-90-225-4974-2
vert.van: Executive Privilege (2008), vert.door: Willem Verhulst, omslagontwerp: Wil Immink Design
De opdracht die privédetectivve Dana Cutler krijgt van een advocaat met politieke connecties lijkt eenvoudig: volg de studente Charlotte Walsh en laat weten waar zij heen gaat en met wie. Maar op een avond volgt Dana haar naar een afspraak met de president van de Verenigde Staten... Als de volgende ochtennd het lichaam van de studente wordt aangetroffen, vreest Dana ook voor haar eigen leven. In Oregon werkt de jonge advocaat Brad Miller aan het hoger beroep van een ter dood veroordeelde seriemoordenaar. Die beweert erin te zijn geluisd door de staat, zelfs de president zou er iets mee te maken hebben, en hij beschikt over bewijsmateriaal. Maar wat kunnen twee kleine spelers als Dana Cutler en Brad Miller nu écht bewijzen?

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ