Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


MARZI, Christoph

Duitsland (Mayen), 1970-
 

Bibliografie:

Series

MALFURIA

Malfuria : Het Schip der Schaduwen / Christoph Marzi Marfuria : De Kracht van de Nevelstenen / Christoph Marzi

HET SCHIP DER SCHADUWEN
2008, Baarn: De Fontein, 252pag., 23cm, ISBN 978-90-261-2427-3, 1e druk hardcover
vert.van: Mafuria : Die Singende Stadt (Würzburg: Arena, 2008), vert.uit het Duits: Jeske Nelissen
Catalina gaat in de leer bij de oude Márquez, een kaartenmaker. Van hem leert zij stads- en landkaarten tekenen. Op een dag laat Márquez Catalina een perkamenten kaart van Barcelona, de zingende stad, zien. De kaart is getekend door haar moeder die de gave bezit om 'levende kaarten' te tekenen. De kaart beweegt: de zingende stad en het jaartal eronder veranderen. 'Nu de kaart verandert zal het zwarte schip Meduza schaduwen naar de stad brengen. Dan zullen de gemaskerden jou gaan zoeken, Catalina', aldus Márquez. Catalina moet vluchten! Op haar vlucht ontmoet ze Jordi. Samen belanden ze in de Bibliotheek van de Levende Verhalen, waar verhalen geboren worden. Ze willen weten waarom de gemaskerden op zoek zijn naar Catalina. Hun zoektocht naar antwoorden voert Catalina en Jordi door de catacomben van Barcelona en naar de Sagrada Familia. Brengt de komst van Meduza de zingende stad in gevaar? Kan Catalina ontsnappen aan de gemaskerden? En wat is toch Malfuria, de naam die overal rondzingt?

DE KRACHT VAN DE NEVELSTENEN
verwacht september 2009, Baarn: De Fontein, 256pag., ISBN 978-90-261-2429-7, 1e druk hardcover
vert.van: Malfuria, Die Hüterin der Nebelsteine, vert.uit het Duits: Jeske Nelissen
Catalina ontwaakt in Malfuria, centrum van het heksendom, maar haar veiligheid is bedrieglijk. De schaduwkoningin, achtervolgt haar. Catalina voelt zich schuldig, omdat ze haar vriend Jordi in Barcelona achterliet. Daar strijdt hij zíjn strijd tegen de schaduwen, maar niemand weet hoe het hem vergaat. Tot overmaat van ramp hoort Catalina van de legende van Mephista, de heks die Malfuria ten gronde zal richten. Zowel Catalina als Jordi ontvangen signalen dat zij naar Lissabon moeten reizen. Daar zullen zij haar grootmoeder ontmoeten, hoedster van de nevelstenen. Maar onderweg schuilt een groot gevaar: als de Culebra-slang je bijt, verander je in steen. Ziet Catalina Jordi ooit terug?

Emily Laing

Lycidas / Christoph Marzi Lilith / Christoph Marzi

LYCIDAS
2009, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 749pag., 24cm, ISBN 978-90-245-2945-2, 1e druk mei 2009
vert.van: Lycidas (2004), vert.uit het Duits: Sonja van Wierst
omslagontwerp: Karel van Laar, met dank aan Nele Schütz Design, omslagillustratie: Dirk Schulz
Als de kleine Emily Laing in het holst van de nacht kennismaakt met een sprekende rat die ook nog eens van adel blijkt te zijn, beseft ze dat haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Maar ach, veel slechter kan het niet worden. Emily groeit namelijk onder erbarmelijke omstandigheen op in het weeshuis van eerwaarde Dombey, een eersteklas naarling die het weeshuis in een van de amste wijken van Londen met harde hand leidt. Emily's grote avontuur begint als een weerwolf een kind uit het weeshuis ontvoert. Met de hulp van haar nieuwe vrienden, een alchemist die Wittgenstein heeft en zijn medestrijder voor de goede zaak, de elf Mauritius Melkwit, en haar beste vriendin Aurora haat ze op zoek naar het kind. Op hun speurtocht leren de meisjes onder de stad Londen een geheime stad kennen, een magische wereld met een wonderlijke bevolking. Daar wordt Emily en Aurora algauw duidelijk dat er meer op het spel staat dan het leven van een ontvoerd weeskind. De heren Vos en Wolf, moordenaars van professie, laten daar geen twijfel over bestaan, en zíj net zomin, mevrouw Sneeuwitroze, alias Lilith, de beeldschone demon die een ontzettende hekel aan kinderen heeft. Hoe het zij, van Emily's oorspronkelijke plan om op zoek te gaan naar haar verdwenen vader en moeder, komt aanvankelijk niet zo heel veel terecht...

LILITH
2010, Amsterdam: Luitingh Fantasy, 447pag., 24cm, ISBN 978-90-245-3102-8, 1e druk mei 2010, paperback met flappen
vert.van: Lilith (2008), vert.uit het Duits: Sonja van Wierst
omslagontwerp: Karel van Laar, omslagillustratie: Nele Schütz Design, omslagfoto: Dirk Schulz
Centraal in dit tweede avontuur van de verlegen maar dappere Emily Laing, staat de speurtocht naar haar vriendin, de spoorloos verdwenen Aurora Fitzrovia. Tijdens dit zoektocht ontdekt Emily dat er, naar het ondergrondse Londen, nog meer ondergrondse steden zijn, en ook daar vertoeven de vreemdste wezens in het donker van de tunnels.

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ