Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


McKENNA, Juliet E.

Groot-Brittanniė (Lincolnshire), 1965-
 

Bibliografie:

Series

De boeken van EINARINN

LIVAKS WAAGSTUK
2000, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, *M Fantasy, 479pag., ISBN 90.290.6824.8,
vert.van: The Thief's Gamble (Orbit, UK, jan.1999 / HarperCollins Prism, VS, jul.1999), vert.door: Richard Heufkens,
omslagillustratie: Nico Keulers, inzet portretjes: Rien van der Kraan
Livak is gokker van beroep, en als de nood aan de man komt tevens een behendig dievegge. Vertrouwend op haar scherpe verstand is het haar altijd gelukt grote problemen te ontlopen. Op een dag vangt ze het gerucht op dat er veel geld betaald wordt voor een bepaald type antieke voorwerpen, en toevallig kent ze een edelman die een aantal van dergelijke stukken bezit. Het is een riskante onderneming, maar het vooruitzicht op een hoge winst doet haar besluiten de gok te wagen. Wanneer ze echter het gestolen voorwerp, een drinkkan, probeert te verkopen, wordt ze ontmaskerd door een gezelschap magiėrs, dat graat wil weten waarom zij juist dat voorwerp gekozen heeft. De drinkkan blijkt te stammen uit een periode in de geschiedenis van Einarinn waarover weinig bekend is, maar die van groot belang is voor de beoefenaars van magie. Livak wordt voor de keuze gesteld: of aan het gezag overgeleverd worden, of zich bij het gezelschap aansluiten om nog meer voorwerpen voor hen te stelen. En voor ze het weet wordt ze meegesleurd in een heksenketel van avontuur, waarbij ze magische, griezelige en liefdevolle gebeurtenissen ondergaat, en machtige geheimen trotseert...

DE EED VAN DE ZWAARDVECHTER
2001, Amsterdam: J.M. Meulenhoff, *M Fantasy, 512pag., ISBN 90-290-6878-7, 1e druk augustus 2001
vert.van: The Swordman's Oath (Orbit, UK, nov.1999 / Eos Books, VS, sep.2000), vert.door: Richard Heufkens, omslagillustratie: Geoff Taylor
Het zijn nog steeds woelige tijden op de wereld Einarinn. Het vreemde raas van de Elėtimm is met behulp van hun vreemde en dodelijke magie het keizerrijk binnengedrongen. Als de zwaardvechter Ryshad opdracht krijgt een magiėr bij te staan in zijn strijd tegen de indringers, lijkt hem dat een uitstekende gelegenheid wraak te nemen voor de dood van zijn jarenlange vriend en medestrijder Aiten. En bovendien, het biedt hem de kans weer in contact te komen met Livak - gokker van beroep, dievegge uit noodzaak en bovenal, zijn ex-minnares. Ondanks deze vooruitzichten zal Ryshad zijn persoonlijke belangen even terzijde moeten schuiven, want de dreiging van de Eliėtemm neemt bedenkelijke vormen aan. Eenmaal herenigd met Livak en de magiėr Shivvalan, ontdekt Ryshad een lang verborgen geheim dat het Rijk kan redden. Gezamenlijk beginnen ze aan een lange en gevaarlijke missie, waarbij Ryshad zich voorneemt zijn eed gestand te doen, vertrouwend op het magische zwaard dat hem door zijn meester is geschonken.

LIVAKS FORTUIN
2002, Amsterdam: Uitgeverij M, *M, 480pag., ISBN 90-225-3264-X, 1e druk juni 2002
vert.van: The Gambler's Fortune (2001), vert.door: Richard Heufkens, omslagillustratie: Geoff Taylor
Livak heeft besloten dat ze lang genoeg voor andermans zaken heeft gevochten en dat het tijd wordt om het netwerk van machtige magiėrs en prinsen dat ze aan haar avonturen heeft overgehouden, in haar eigen voordeel te gebruiken.
De dodelijke dreiging van de Eliėtimm, een gewelddadig en onberekenbaar volk dat gebruikt maakt van de mysterieuze etherische magie en van plan lijkt het Tormalijnse rijk te veroveren, is verre van voorbij. Livak weet dat elk beetje kennis over deze vorm van magie van grote waarde is voor de Aartsmagister Planir en ze is dan ook vastbesloten de geheimen te ontrafelen die verborgen liggen in een aantal eeuwenoude liederen en legenden. In deze oude teksten ligt de sleutel naar grote rijkdommen verborgen - maar ook een dodelijk gevaar.

The Warrior's Bond
The Fourth Tale of Einarinn
(nog) niet vertaald
oorspronkelijk: The Warrior's Bond (2001)

The Assassin's Edge
The Fifth (& Final) Tale of Einarinn
(nog) niet vertaald
oorspronkelijk: The Assassin's Edge (2002)

Links

Juliet E. McKenna - The Official Einarinn Website

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ