Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


MCKILLIP, Patricia A.

Verenigde Staten, 1948-
 

Bibliografie:

Series

MORGON VAN HED-trilogie

De raadselmeester van Hed / Patricia McKillip Erfgenaam van zee en vuur / Patricia McKillip Harpspeler in de wind / Patricia McKillip

DE RAADSELMEESTER VAN HED
1986, Den Haag: Sirius en Siderius, Sirius Fantasy, 189pag., 21cm, ISBN 90-6441-042-9,
vert.van: The Riddle-Master of Hed (New York: Atheneum, 1976), vert.uit het Engels: Francien Valk
Morgon van Hed, raadselmeester van het college te Caithnard in Ymris en vorst van het kleine boerenrijk Hed, ziet kans door een riskant raadselspel met de eeuwenoude schim van Peven, Heer van Aum, in dienst sombere toren de kroon van de koningen van Aum te verwerven en wint zo de hand van de beeldschone Raederle, de dochter van koning Mathom van An. Maar er is meer. Morgon gaat door het leven met drie geheimzinnige sterren op zijn voorhoofd. Wat is het raadsel van deze drie sterren, wat is het raadsel van de harp met drie sterren, die alleen door Morgon bespeeld kan worden en wat is het raadsel van het zwaard met drie sterren gesierd, dat Morgon alleen kan hanteren?

ERFGENAAM VAN ZEE EN VUUR
1986, Den Haag: Sirius en Siderius, Sirius Fantasy, 171pag., 21cm, ISBN 90-6441-070-4,
vert.van: Heir of Sea and Fire (New York: Atheneum, 1977), vert.uit het Engels: Francien Valk
Gebonden door haar vaders gelofte, bij haar geboorte gedaan, is prinses Raederle van An voorbestemd te trouwen met diegene, die kans ziet de kroon van de koningen van Aum te veroveren door de vijf honderd jaar oude schim van Peven, Heer van Aum, te verslaan in een raadselspel. Morgen van Hed, raadselmeester van het college te Caithnard, verslaat Peven in diens sombere toren en wint zo de hand van Raederle, die hem ook haar hart schenkt. Maar Morgon verdwijnt op raadselachtige wijze, nadat hij het laatst gezien is in het rijk van Isig in het hoge noorden. Raederle besluit Morgon te gaan zoeken om hen zonodig bij te staan als hij hulp nodig heeft. Waar is Morgon en welke geheimzinnige macht is verantwoordelijk voor zijn verdwijning?

HARPSPELER IN DE WIND
1986, Den Haag: Sirius en Siderius, Sirius Fantasy, 234pag., 21cm, ISBN 90-6441-071-2,
vert.van: Harpist in the Wind (New York: Atheneum, 1979), vert.uit het Engels: Renée Vink
In dit derde en laatste deel van de trilogie over Morgon van Hed, wordt ten slotte een antwoord gegeven op alle raadsels en vragen uit de voorafgaande delen. Moron en Raederle zijn herenigd, maar zullen zij in staat blijken te zijn de geheimzinnige machten, die het rijk van de vijf koninkrijken belagen en het langzaam maar zeker in een steeds grimmiger strijdtoneel doen veranderen, het hoofd te bieden? Wat is de rol die de harpist Deth in dit alles speelt en wie is eigenlijk de geheimzinnige blinde tovenaar Yrth, één van de machtigste en oudste levende wezens van het rijk der vijf koninkrijken?

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ