Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


MEYER, Stephenie

Verenigde Staten, 1973-
 

Bibliografie:

Series

Twilight

TWILIGHT : Een levensgevaarlijke liefde
2006, Amsterdam: Sjaloom, 375pag., 23cm, ISBN 90-6249-511-7, 1e druk (2e druk: 2007)
vert.van: Twilight (New York: Little, Brown, 2005), vert.uit het Engels: Anneliet Bannier en Maria Postema

TWILIGHT
2008, Houten: Unieboek, 383pag., 23cm, ISBN 978-90-475-1005-5
vert.van: Twilight (New York: Little, Brown, 2005), vert.uit het Engels: Anneliet Bannier en Maria Postema
Bella is er absoluut van overtuigd dat Edward levensgevaarlijk is, maar ook dat ze onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem is. Ik heb nooit echt nagedacht over hoe ik dood zou gaan, hoewel ik daar de laatste maanden redenen genoeg voor had. Maar zelfs al had ik dat gedaan, dan nog zou ik nooit bedacht hebben dat het zo zou gaan. Ik staarde met ingehouden adem naar de andere kant van de lange ruimte, in de donkere ogen van de jager, die vriendelijk terugblikte. Het was wel een goede manier om dood te gaan: in plaats van iemand anders, iemand van wie ik hield. Nobel, zelfs. Dat zou toch wat waard moeten zijn. Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. En misschien is het al te laat... Zeer verleidelijk en adembenemend spannend. Twilight houdt je tot ver na de laatste pagina in zijn greep.

TWILIGHT
2008, Amsterdam: Mynx, 374pag., 21cm, ISBN 978-90-8968-129-4, december 2008, filmeditie
vert.van: Twilight (New York: Little, Brown, 2005), vert.uit het Engels: Anneliet Bannier en Maria Postema
Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en beangstigende wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen...

NIEUWE MAAN
2007, Amsterdam: Sjaloom, 427pag., 23cm, ISBN 978-90-6249-530-6, 1e druk
vert.van: New Moon (New York: Little, Brown, 2006), vert.uit het Engels: Maria Postema

NIEUWE MAAN
2008, Houten: Unieboek, 427pag., 23cm, ISBN 978-90-475-1006-2
vert.van: New Moon (New York: Little, Brown, 2006), vert.uit het Engels: Maria Postema
'Verdorie,' mompelde ik toen ik mijn vinger openhaalde aan het papier. Een druppeltje bloed welde op uit de kleine wond. Toen gebeurde alles in een stroomversnelling. Edward stortte zich op me en gooide me over de tafel... Ik viel met een klap op de grond naast de piano, in de puntige glasscherven. Versuft en gedesoriënteerd keek ik op van het helderrode bloed dat uit mijn arm gutste... in de koortsige blik van zes vampiers die ineens razende dorst hadden. Voor Bella Swan is slechts één ding belangrijker dan het leven zelf: Edward Cullen. Maar verliefd zijn op een vampier is nog veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken. Edward heeft Bella al eens gered uit de klauwen van een slechte vampier, maar nu hun gewaagde relatie alles wat hen lief is bedreigt, komen ze pas echt in de problemen... Iedereen die Twilight verslonden heeft, zal niet teleurgesteld worden. Met Nieuwe maan schreef Stephenie Meyer opnieuw een onweerstaanbare combinatie van romantiek en suspense met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd, meeslepend en vol verrassende wendingen. Deze liefdesgeschiedenis tussen een vampier en een mens houdt honderdduizenden mensen wereldwijd in haar ban, en is op weg naar literaire onsterfelijkheid.

ECLIPS
verwacht april 2009, Houten: Unieboek, 480pag., 23cm, ISBN 978-90-475-1010-9
vert.van: Eclipse
'Bella?' Achter me hoorde ik Edwards zachte stem. Hij trok me meteen in zijn armen en kuste me opnieuw. Deze kus maakte me bang. Er zat teveel spanning in, zijn lippen drukten te vurig tegen de mijne – alsof hij bang was dat we nog maar weinig tijd hadden. Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat zevoor nóg een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood.

Romans

Zielen / Stephanie Meyer

ZIELEN
2009, Amsterdam: Mynx, 576pag., 23cm, ISBN 978-90-8968-043-3, 1e druk maart 2008
vert.van: The Host (2008), vert.uit het Engels: Lia Belt, omslagontwerp: DPS Design
Wandelaar, de gastziel die Melanies lichaam gekregen heeft, wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te wonen: de overweldigende emoties, de levendige herinneringen. Maar één ding had ze niet verwacht: de vorige bewoonster weigert haar geest te laten overnemen. Melanie vult Wandelaars gedachten met beelden van Jared, de man van wie ze houdt. Wandelaar kan zich niet verzetten tegen de herinneringen van haar lichaam, ze verlangt naar een man die ze nooit heeft ontmoet. Dat is het begin van een romantisch en meeslepend verhaal over twee meisjes in één lichaam, met dezelfde geliefde...

Links

De website van de auteur
 

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ