Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


MONTANARI, Richard

Verenigde Staten (Cleveland, Ohio), -
 

Bibliografie:

Romans

Passiespel / Richard Montanari Moordscene / Richard Montanari

DEVIANT WAYS
(1995, niet vertaald)

THE VIOLET HOUR
(1998, niet vertaald)

KISS OF EVIL
(2001, niet vertaald)

PASSIESPEL
2006, Utrecht: A.W. Bruna, 367pag., 24cm, ISBN 90-229-9230-6,
vert.van: The Rosary Girls (New York: Ballantine Books, 2006), vert.uit het Engels: Jan Smit, omslagontwerp: Wil Immink
Philadelphia wordt opgeschrikt door de brute moord op een scholiere. Het meisje, dat naar een katholieke school ging, wordt gevonden met in haar handen een rozenkrans waarvan een deel van de kralen ontbreekt. Haar handen zijn aan elkaar vastgeklonken met een stalen bout. Als korte tijd later weer een katholiek meisje wordt gevonden met een rozenkrans waar een nog groter aantal kralen aan ontbreekt, weten rechercheur Kevin Byrne en zijn nieuwe parner Jessica Balzano dat ze voor een helse taak staan. Steeds dieper moet het duo doordringen in de geest van een zieke moordenaar en hun eigen geloof wordt daarbij op de proef gesteld. Over enkele dagen is het Pasen, de dag van de wederopstanding. Terwijl het aantal kralen een de rozenkransen afneemt, neemt het aantal slachtoffers toe.

MOORDSCÈNE
2007, Utrecht: A.W. Bruna, 400pag., 24cm, ISBN 978-90-229-9231-9, 1e druk
vert.van: The Skin Gods (New York: Ballantine Books, 2006), vert.uit het Engels: Jan Smit, omslagontwerp: Wil Immink Design
De tweede thriller in de spannende serie rond rechercheurs Kevin Byrne en Jessica Balzano uit Passiespel.
Een nietsvermoedende klant van een videotheek in Philadelphia doet een afschuwelijke ontdekking op de videoband van Psycho die hij heeft gehuurd. De beroemde moordscène in de douche is vervangen door een nieuwe opname, die van de echte moord op een jonge vrouw. Wanneer er nog meer videobanden met moorden erop opduiken, openen de rechercheurs Kevin Byrne en Jessica Balzano de jacht op een seriemoordenaar die zijn inspiratie haalt uit Hollywoodfilms. De weinige aanwijzingen die er zijn, blijken in verband te staan met het duistere verleden van Kevin Byrne zelf.

MERCILESS
(2007, niet vertaald)

Links

www.richardmontanari.com
de website van de auteur

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ