Homepage: Naslag: Auteursregister: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z


NANNE, Gerard

Nederland (Velsen), 1949-
 

Bibliografie:

Romans / Crime

Het lied van de lijster

HET LIED VAN DE LIJSTER
2002, Arnhem: Ellessy Crime, 190pag., 20cm, ISBN 90-76968-07-1, 1e druk november 2002
De zestienjarige Jacob doet na zijn bezoek aan de disco een afschuwelijke ontdekking en beleeft hierdoor een andere primeur dan hij zich samen met zijn vriendin had voorgesteld. Inspecteur Frank Benders en zijn assistente Paula van Es worden belast met een onderzoek naar de moord op een Poolse arbeider, een van de velen die in de kassen werken. De zoektocht naar de mogelijke dader of daders begint in de polder van West-Friesland en eindigt in het Poolse stadje Szydlowiec. Het gerucht over een vermeende liefde van het slachtoffer blijft als een rode draad door het onderzoek lopen. Een frauderend loonbedrijf lijkt tot de ontknoping van dit gruwelijke misdrijf te leiden, maar dan neemt de zaak een onverwachte wending. Frank Benders, die zijn handen vol heeft aan zijn eigen waarheid, wordt geconfronteerd met een waarheid die hem liever gespaard was gebleven.

MOEDERDIER
2003, Arnhem: Ellessy Crime, 210pag., 20cm, ISBN 90-76968-27-6, september 2003
Nauwelijks terug van vakantie wordt inspecteur Frank Benders geconfronteerd met een gruwelijke moord. Een jonge vrouw is de avond voor zijn terugkomst door meerdere messteken om het leven gebracht in de slaapkamer van haar flatwoning. Een getuige verklaart dat ze die avond een man met grote haast uit het flatgebouw zag vertrekken. Als dan bekend wordt dat deze man de minnaar van het slachtoffer blijkte te zijn lijkt de zaak duidelijk. Benders haalt opgelucht adem, want hij had geen trek in een slepend onderzoek. Maar niets lijkt minder waar. Na zijn eerste kennismaking met deze vluchtende minnaar rijzen de twijfels. Eens temeer lijken de legendarische woorden van Benders' oude mentor op deze zaak van toepassing: 'Niets is zoals het lijkt!'
Frank Benders en zijn assitente Paula van Es raken alsnog verstrikt in een slepende moordzaak. Een zaak waar niets lijkt te zijn zoals het is.

Links

de website van de auteur

Ezzulia : Interview

 

De Boekenplank : voor de liefhebber van het spannende boek
Nieuws  Naslag  TeKoop  Contact  Zoeken
Verantwoording  in English  FAQ